به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، شب گذشته در جریان دیدار با امرسون منانگاگوا، رئیس جمهور زیمبابوه، روابط با قاره آفریقا را یکی از حوزههای دارای اولویت برای این کشور خواند.
او گفت: «بسیار خوشحالم که فرصت دیدار مجدد با شما را در حاشیه مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ دارم. من اطمینان دارم که حضور شما نماد علاقه قاره آفریقا به توسعه روابط با روسیه خواهد بود و مسلماً این یکی از اولویتهای ما است.»
رئیس جمهور روسیه همچنین یادآور شد که روابط دو کشور برای مدت زمان طولانی برقرار بوده و در حال حاضر نیز به طور فعال در حال توسعه است. بنابراین، اشکال جدیدی از تعامل ایجاد شد، از جمله دیدارها و رایزنیها در سطح وزارت امور خارجه بطور مرتب انجام میشود. به گفته وی، پاییز امسال چنین رویدادی در سوچی برگزار خواهد شد.
پیش از این، در اواخر ماه می، ولادیمیر پوتین گفت که کشورهای آفریقایی نقش مهمی را در یافتن راه حل برای مشکلات موجود در دستور کار بین المللی ایفا میکنند و اتحادیه آفریقا در حال ایجاد مکانیسمهایی برای واکنش جمعی به مناقشات محلی و موقعیتهای بحرانی است.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز شب گذشته در پاسخ به سوال خبرنگاری در حاشیه مجمع بین المللی اقتصاد سن پترزبورگ، تاکید کرد که کشورهای آفریقایی در تمایل روسیه برای ایجاد جهانی چندقطبی و عادلانهتر شریک است.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: این دیدگاه هم در اولین نشست آفریقا و روسیه در سوچی در سال ۲۰۱۹ و هم در سفر مقامات روسی به کشورهای آفریقایی مطرح شده است. او افزود: آنها تاکید دارند که مایلند مورد احترام قرار گرفته و، اقدامات استعمار و استعمار نو، که هنوز هم در اقدامات کشورهای غربی تجلی دارد، متوقف شود، تا آفریقا از غنیترین منابع خود، حداکثر منفعت را دریافت کرده و آنها را تقریباً مجانی به اروپا ندهد.»
به گفته لاوروف، کشورهای آفریقایی اکنون قویتر و مصممتر از قبل شدهاند و یکی از روسای جمهور آفریقا در جریان سفر چند روز قبل به او گفت که زمان آن به سر رسیده که هر سفیر غربی میتواند بیاید و چیزی را مطالبه کند.
همچنین روز پنجشنبه، سرگئی لووین، معاون وزیر کشاورزی روسیه، در جریان نشست "روسیه - آفریقا" در حاشیه مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳ سطح صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای آفریقایی افزایش قابل توجهی یافته و تقریباً به ۶ میلیارد دلار رسیده است.
پیش از این، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز چشم انداز همکاری با آفریقا را روشن ارزیابی کرده و گفت: در شرایط کنونی کشورهای قاره آفریقا از روسیه برای کمک آن در مبارزه برای استقلال خود سپاسگزار بوده و برای توسعه روابط با مسکو از یکدیگر سبقت میگیرند.