کد خبر:۱۱۵۲۰۰۶

اظهارات رییس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان در خصوص احتمال انجام بیوتروریسم علیه بخش کشاورزی

رییس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان در خصوص احتمال انجام بیوتروریسم علیه بخش کشاورزی استان کرمان در مواردی همچون طغیان برخی آفات نوپدید و نوظهور در سطح مزارع و باغات بزرگترین استان کشور توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، هادی زهدی رییس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در پاسخ به سوالی پیرامون احتمال انجام بیوتروریسم علیه بخش کشاورزی استان کرمان در مواردی همچون طغیان برخی آفات نوپدید و نوظهور توضیحاتی ارائه کرد.

وی افزود: در سال‌های اخیر با رویت آفات جدیدی در مزارع و باغات سطح استان کرمان روبرو شدیم که این آفات قبلا در سطح استان وجود نداشته اند.

او اعلام کرد: آفت برگخوار ذرت در قطب تولید ذرت استان کرمان یعنی شهرستان ارزوییه، آفت سوسک حنایی در بم و جنوب به عنوان قطب تولید خرما و کرم خراط در مناطق گردو خیز از جمله این موارد است.

رییس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان اعلام کرد: آلارام‌ها نشان می‌دهد گسترش این نوع آفات نوپدید با هدفمندی در حال انجام است.

او با اشاره به اینکه باید موادی ورودی این آفات که قبلا در سطح استان وجود نداشته اند مشخص شود تاکید کرد: شواهدی در دست است که اینگونه آفات بطور هدفمند به این مناطق که قطب تولید محصولات زراعی و باغی به حساب می‌آیند، آورده شده و می‌شوند.

زهدی با اشاره قرار گیری کرمان در مرکز کشور و دارا بودن رتبه برتر در تولید خرما و گردو در سطح کشور تصریح کرد: شواهد نشان می‌دهد که اینگونه آفات گیاهی به عمد می‌توانند به استان کرمان آورده شده باشند.

وی گفت: وجود این اتفاق می‌تواند بیوتروریسم در بخش کشاورزی که با امنیت غذایی مردم و تولیدات کشاورزی در ارتباط است، باشد.

رییس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان افزود: نهاد‌های رسمی به این قضیه ورود کرده اند و ارگان‌های نظارتی در حال بررسی این موضوع هستند و تشخیص اینکه که این اتفاق واقعا بیوتروریسم بوده است، در حال بررسی است.

وی اظهار داشت: در مقابل این پاتک داریم اقدامات پدافندی انجام مناسب می‌دهیم و این قضیه زیر نظر قرارگاه زیستی استان کرمان در حال پیگیری و بررسی دقیق و موشکافانه است.

او با بیان اینکه تحقیقات علمی در مورد آفت سوسک حنایی خرما در حال انجام است گفت: تحقیقات در مورد آفت مگس مدیترانه‌ای نیز در حال اتمام است و تحقیقات علمی در مورد آفت برگخوار امسال شروع خواهد شد.

زهدی اعلام کرد: مگس مدیترانه‌ای به همه محصولات از جمله هلو، زردآلو و مرکبات در استان، سوسک حنایی خرما به نخیلات شرق و مناطق جنوبی استان و آفت برگخوار ذرت هر جا که ذرت، سورگوم و صیفی جات در سطح استان کشت شده حمله و ایجاد خسارت می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار