به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت آرنا حیات دانش در سال ۱۳۹۳ با هدف کمک به ارتقا سطح سلامت تاسیس شد و بیشتر در حوزه داروهای قلبی و عروقی فعالیت دارد.
این شرکت طی هفت سال با بهره گیری از متخصصان خود در انتخاب داروهای جدید و هم چنین بازاریابی علمی محصولات گامهای بلندی را در مسیر توسعه برداشت. رشد بیش از ۴۰ برابری نیروی انسانی این شرکت از سه نفر در سال ۱۳۹۳ به حدود ۱۳۵ نفر در سال ۱۴۰۰، موید این رشد است.
این شرکت از ابتدای تاسیس در بخش R&D علاوه بر داروهای شیمیایی، تمرکز بر تولید داروهای نوترکیب و بیوسیمیلار را نیز در دستور کار خود قرار داد که اولین محصول در این گروه داروی ALTELYSE است که به عنوان یکی از پیچیدهترین داروهای پروتئینی نوترکیب و داروی درمان قطعی سکتههای مغزی به درمان سکتههای قلبی کمک میکند.
مرتضی محسنی، سرپرست تولید این شرکت در معرفی محصول دانش بنیان این مجموعه گفت: آلتلایز (نمونه بیوسیمیلار داروی Alteplase) به عنوان فعال کننده پلاسمینوژن بافتی (tPA) شناخته میشود که کاربرد آن در درمان سکتههای قلبی و مغزی و آمبولی ریوی است. این محصول، با فناوری پیشرفته و استفاده از تجهیزات روز دنیا تولید شده و کاملا مشابه محصول خارجی عمل میکند.
وی ادامه داد: عملکرد این دارو به این صورت است که برخلاف سیستم انعقادی خون عمل میکند. در واقع آلتلایز یک آنزیم طبیعی است که فیبرین (نقش اساسی در ایجاد لخته) را تجزیه میکند و به طور موثر لخته خونی که در اثر سکته مغزی یا قلبی و همچنین آمبولی ریه در رگ ایجاد شده است را حل میکند و جریان خون را بازیابی میکند. بنابراین، دارویی است که برای حل کردن لختههای خون در رگهای خونی استفاده میشود. این دارو در درمان ترومبولیتیک در سکته حاد میوکارد (AMI) برای کاهش مرگ و میر و کاهش بروز نارسایی قلبی، درمان ترومبولیتیک در آمبولی حاد شدید ریه (PE) و درمان ترومبولیتیک در سکته مغزی ایسکمیک حاد کاربرد دارد.
به گفته او، فرایند تحقیق و توسعه این دارو در شرکت آرنا حیات دانش حدود شش سال به طول انجامیده و هم اکنون وارد بازار ایران شده و امکان تولید انبوه آن فراهم شده است.
محسنی تصریح کرد: برنامه ریزی تولید ۲۰ هزار ویال در سال انجام شده است که علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، امکان صادرات نیز وجود دارد.
سرپرست تولید شرکت آرنا حیات دانش با اشاره به اینکه این دارو میتواند ارزآوری قابل توجهی برای کشور به همراه داشته باشد، اظهار داشت: داروی آلتلایز در داخل با قیمت ۷ میلیون تومان و قیمت صادراتی ۲۷ میلیون تومان عرضه میشود که در بحث صرفه جویی ارزی میتواند راهگشا باشد.
محسنی همچنین در خصوص صادرات این محصول افزود: از کشورهای عمان، بوسنی و هرزگوین و کلمبیا درخواست صادرات داریم و به زودی صادرات به این کشورها را کلید خواهیم زد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۰ نفر در جریان تولید این محصول فعالیت دارند که البته درصدد جذب نیروی بیشتر هستیم.