به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در حالی که محافل و رسانههای صهیونیستی عمده مطالب خود را به بررسی توانمندیهای حزب الله در سطوح مختلف در جنگ با اسرائیل اختصاص داده و درباره آن ابراز نگرانی میکنند، وب سایت عبری «نسیف نت» در مقالهای به ضربات بزرگی که حزب الله طی دوره اخیر به ارتش اسرائیل وارد کرده و همچنین توانمندیهای اطلاعاتی بسیار بالای مقاومت لبنان اشاره و تاکید کرد: حزب الله به تدریج اسرائیل را وارد عصر حجر میکند.
حزبالله، اسرائیل را به عصر حجر برمیگرداند
این وب سایت صهیونیستی افزود: آنچه که چندین ماه پیش درباره آن هشدار داده شده بو،د یعنی برگشت اسرائیل به عصر حجر توسط حزب الله، امروز اتفاق میافتد. حزب الله صدمات زیادی به سامانههای اطلاعاتی و راداری و بسیاری از سامانههای هشدار ارتش اسرائیل وارد کرده و توانایی این ارتش در زمینه صدور هشدار را زیر سوال برده است. این در حالی است که افکار عمومی اسرائیل اغلب از این حقایق آگاهی ندارند.
در ادامه این مقاله با اشاره به سیاست سانسور در ارتش اسرائیل آمده است: اسرائیلیها میزان بسیار کمی از حقیقت را میدانند؛ حتی بعد از انتشار صحنههای مستند از دستاوردهای حزب الله.
توانمندی اطلاعاتی حزب الله در بالاترین سطح است
وب سایت مذکور صهیونیستی در ادامه مقاله خود با اعتراف به دقیق بودن اطلاعات جمع آوری شده توسط حزب الله اعلام کرد: قدرت اطلاعاتی حزب الله قابل مقایسه با سازمانهای اطلاعاتی پیشرفته غربی است و این حزب توانایی قابل توجهی در رصد، جمع آوری اطلاعات دقیق و مستندسازی عملیاتهای خود دارد. باید بگوییم که بدون هیچ ابهامی، هیچ هدفی در شمال اسرائیل (فلسطین اشغالی) وجود ندارد که حزب الله نتواند آن را هدف قرار دهد.
بر اساس این یادداشت، حزب الله چند ماه قبل نقاط ضعف و قوت ارتش اسرائیل در رهگیری پهپادهای انفجاری را آزمایش کرد و نیروهای حزب الله برای پرتاب پهپادها از طریق دوربینها به جای سیستم موقعیت یاب جهانی (جی پی اس) آموزش دیدهاند و دقت این پهپادها بسیار بالاست.
این رسانه عبری تاکید کرد: حزب الله دارای پهپادهای رادار گریز پیشرفته است که از فناوری رادار گریز برای جلوگیری از رهگیری آنها استفاده میکند.
مواضع حساس اسرائیل که هدف عملیاتهای حزبالله قرار گرفتهاند
رسانه مذکور عبری در ادامه فهرستی از مواضع حساس رژیم صهیونیستی را منتشر کرد که توسط مقاومت اسلامی لبنان مورد هدف قرار گرفتهاند و حزب الله در عملیاتهای خود علیه آنها موفق بوده است.
این اهداف عبارتند از: تاسیسات صنعتی و نظامی، کارخانههای امنیتی، سامانههای پدافندی، یک ساختمان غیرنظامی که یگان 504 ارتش اسرائیل از آن به عنوان پایگاه نظامی استفاده میکرد، سامانههای هشدار ارتش اسرائیل، سیستمهای ارتباطی اضطراری و تاسیسات پالایش نفت.
بر این اساس، همچنین مواضعی که حزب الله هدف قرار داده شامل پایگاهها و تاسیسات متعلق به ارتش اسرائیل از جمله پایگاههای نیروی هوایی، پایگاههای اطلاعاتی، یگان کنترل هوایی، پایگاه منطقه شمال پایگاه انبار موشکها در شمال و پایگاه ناعوره و... میشود.
تاسیسات هاگیت، مقر تیپ گولانی، تاسیسات رافائل و پایگاه اطلاعاتی در صفد نیز از دیگر مواضع ارتش رژیم صهیونیستی هستند که حزب الله هدف قرار داده و در این مقاله به آنها اشاره شده است.
البته فهرست مواضعی که حزب الله در عملیاتهای خود علیه رژیم اشغالگر مورد هدف قرار داده بسیار طولانیتر است و این رسانه صهیونیستی هم به این مورد اشاره کرد.
تخلیه شهرکهای شمالی بزرگترین دستاورد حزبالله است
از طرف دیگر «آوری گوردین» فرمانده منطقه شمالی ارتش رژیم صهیونیستی در صحبت با ساکنان شهرک مانوت در الجلیل غربی اعلام کرد که تخلیه دهها شهرک شمالی اسرائیل (فلسطین اشغالی)، بزرگترین دستاورد حزب الله است.
«آدار گتسیس» خبرنگار شبکه 12 رژیم صهیونیستی در جبهه شمالی فلسطین اشغالی نیز با اشاره به وضعیت آشفته شهرکهای شمالی اعلام کرد: طی سه روز گذشته بیش از 300 فروند موشک به سمت شمال اسرائیل (فلسطین اشغالی) شلیک شده و 16 پهپاد نیز وارد اینجا شده است. این یک چالش بزرگ برای دستگاههای امنیتی و نظامی اسرائیل به شمار میرود و این در حالی است که هیچ چیزی در دستورات جبهه داخلی تغییر نکرده است.
وی افزود: از اینجا به بعد نمیتوانیم پیشبینی کنیم که حزب الله به کجا حمله خواهد کرد. اکنون بیمارستانهای شمال نیز در وضعیت آماده باش قرار دارند و بخشهای زیرزمینی در نهاریا و همچنین در حیفا ایجاد شده که آماده درمان مجروحان احتمالی هستند.
رسانه آمریکایی آمار حزب الله از آوارگان صهیونیست را تایید کرد
علاوه بر آن در حالی که رسانههای صهیونیستی با تبعیت از سیاست سانسور ارتش این رژیم، تلاش داشتند میزان تلفات و همچنین تعداد آوارگان از جبهه شمالی فلسطین اشغالی را پنهان کنند و مدعی بودند که دهها هزار نفر از این منطقه آواره شدهاند، مجله نیوزویک آمریکا در گزارشی اعلام کرد: تعداد اسرائیلیهایی که به دلیل حملات حزب الله از خانههای خود در شمال آواره شدهاند به 200 هزار نفر میرسد و این برخلاف آمار اعلام شده توسط ارتش اسرائیل است که اعلام کرده بود 60 هزار اسرائیلی از شمال آواره شدهاند.
پیش از این مقامات و مسئولان حزبالله بارها درباره آوارگی 200 هزار نفر در شمال فلسطین اشغالی صحبت کرده بودند.
در همین زمینه رسانههای عبری به طور گسترده درباره وضعیت آشفته ساکنان شهرکهای شمالی فلسطین اشغالی صحبت و تاکید کردند: شهرک نشینان در این منطقه بهای سنگینی میپردازند و خسته شدهاند.
روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت گزارش داد: شهرک نشینان در شمال به شدت افسرده هستند و این سوال را مطرح میکنند که برای پایان دادن به کابوس موشکهای حزب الله چه باید کرد.
این رسانه صهیونیستی به نقل از یکی از شهرک نشینان در الجلیل اعلام کرد که اسرائیلیها در اینجا در میان موشکهای حزبالله زندگی میکنند و وضعیت وحشتناک است.
یدیعوت آحارانوت تصریح کرد: از ماه اکتبر جامعه اسرائیلی در شمال از هم پاشیده، اقتصاد نابود شده و بسیاری شغل خود را از دست دادهاند. این در حالی است که ساکنان شهرکهای شمالی معتقدند کابینه آنها را رها کرده تا به زندگی در زیر سایه جنگ عادت کنند.
همچنین «میراو زونزین» تحلیلگر ارشد صهیونیست در گروه بینالمللی بحران در مقالهای که در روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز منتشر شد درباره تاثیر عملیاتهای حزب الله در شمال فلسطین اشغالی هشدار داده و تاکید کرد که شهرکهای شمالی از ابتدای جنگ به منطقه متروکه تبدیل شدهاند.
این تحلیلگر صهیونیست گفت: کاملاً روشن است که بدون آتش بس در غزه، اوضاع در شمال میتواند به سرعت به سمت یک جنگ تمام عیار میان اسرائیل و حزبالله پیش برود. جبهه غزه و جنوب لبنان از ابتدای جنگ به یکدیگر مرتبط بودهاند و حزب الله برای پشتیبانی از غزه وارد درگیری با ارتش اسرائیل شد.
بر اساس این مقاله، از اکتبر 2023 اسرائیل در میان یک جنگ فرسایشی سخت با حزب الله قرار گرفته که برای ادامه این جنگ به نیروی انسانی و منابع نظامی پایدار و قوی نیاز دارد. تخلیه انبوه شهرکهای اسرائیلی از ساکنان آن در شمال و ایجاد یک منطقه حائل، عواقب ناگواری برای اسرائیل داشت؛ زیرا حزب الله توانست آزادانهتر بجنگد و مناطق وسیعی مانند کریات شمونه، متولا و مرگلیوت را به شکل مکرر مورد هدف قرار دهد.
تحلیلگر مذکور اسرائیلی افزود: روشن است که ادامه جنگ همچنان به بسیاری از خانهها و زیرساختها در شمال آسیب وارد میکند و دهها هزار اسرائیلی که از این منطقه آواره شدهاند، هنوز نمیدانند چه زمانی میتوانند به خانههایشان برگردند و یا اصلاً برگشتی در کار هست یا نه.