کد خبر:۱۱۵۳۰۷۰
گزارش|

نامزدهای ریاست جمهوری درباره زنان و خانواده چه گفتند؟ + فیلم

حق و مسئولیت کسب آگاهی و مشارکت و نقش‌آفرینی در تعیین مقدرات اساسی کشور جهت حفظ و تحکیم نظام اسلامی تأکیدی بر نگاه جمهوری اسلامی ایران به جایگاه اجتماعی و سیاسی زنان است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری، چند روزی از آغاز تبلیغات کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم می‌گذرد.تا به حال هریک از 6 کاندیدا در رابطه با مسائل مختلفی که جزو دغدغه های مردم بوده است صحبت کرده اند. در این گزارش رویکرد کاندیداها را با توجه به سخنرانی هریک از آن ها در برنامه های مختلف مورد بررسی قرار خواهیم داد.

محمدباقر قالیباف در برنامه های مختلف موضوعات گوناگونی را در حوزه‌های وابسته به فرهنگ مطرح کرد که مسئله زنان و خانواده نیز یکی از آن موضوعات بود. وی بر این عقیده است که موضوع زن و خانواده مهمترین اولویت در حوزه فرهنگ است؛ زن به عنوان مادر مهمترین عنصر خانواده به عنوان پایه و سلول اصلی جامعه است. زن به عنوان مادر، فرهنگی‌ترین عنصر جامعه است و در حقیقت فرهنگ زنانه‌ترین عنصر جامعه است.

قالیباف در رابطه با جایگاه زنان در زمان فعالیتش در حوزه‌های مختلف تصریح کرد: در آن زمان پلیس زن نداشتیم و زنان در نیروی انتظامی به عنوان کارمند نه افسرپلیس فعالیت داشتند. اما در زمان مدیریت ما این موضوع محقق شد و زنان طبق اصول اسلامی و فرهنگی ایرانی به نیروی انتظامی آمدند و مدرج شدند.

وی همچنین در رابطه با تغییر فرهنگ تفریح در تهران توضیح داد که در فرهنگ ایرانی پدر و پسر صبح جمعه‌ها به استخر می‌روند و همسر و دختر خانواده صبحانه را آماده می‌کنند. اما ما در شهر تهران این رویه را به ویژه از خیابان انقلاب به پایین تغییر دادیم و استخر‌هایی دوقلو با تجهیزات کامل ساختیم تا خانواده‌ها هم زمان به استخر بروند. چرا که وقتی معتقدیم زن به عنوان مادر، فرهنگی‌ترین عنصر جامعه است باید در تصمیم و تحقق آن وفادار باشیم و عمل کردیم.

او از توجهش نسبت به زنان و حمل و نقل شهری گفت و توضیح داد: در مباحث فنی برخی فاصله ۵۰۰ متر تا ایستگاه و برخی ۴۰۰ متر را مطرح می‌کردند. اما از آنجا که موضوع زنان برای ما مهم بود و باید شرایط آن‌ها را هم در شهر در نظر بگیریم بر همین اساس با متخصصان زیاد بحث شد، ولی به عدد واحدی نرسیدیم، در نهایت با بررسی‌هایی که انجام شد به این نتیجه رسیدیم که اگر مثلا خانمی باردار است و بخواهد با حمل و نقل عمومی رفت وآمد کند، حدود ۳۰۰ متر به هر طرف که حرکت کند به حمل و نقل عمومی برسد. اما سایر متخصصان این موضوع را قبول نداشتند و فاصله‌های ۴۰۰ متر و ۵۰۰ متر را مطرح می‌کردند.


کد ویدیو
 
کد ویدیو


زنان فرصت هستند نه مسئله

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی به طور ویژه به حوزه خانواده پرداخته است و حتی شعار دولتش را در همین زمینه تعیین کرده که «دولت، مردم و خانواده» است. وی در این رابطه گفته است که توجه ویژه به موضوع خانواده دارد و اسم دولت خود را دولت مردم و خانواده نام نهادم، زیرا پدر و مادر خود را فدای سعادت فرزندان می‌کنند، فرزندان در این بستر خانواده رشد می‌کنند و آن را به جامعه تسریع می‌دهند.

وی فوریت دولتش را اقتصاد و اولویتش را خانواده اعلام کرد و گفت که انقلاب در امور اداری کشور راه حل مشکلات کشور است. به همین دلیل فوریت دولت من اقتصاد است، اما اولویت دولت من خانواده است.

قاض زاده می‌گوید که نگاه او به خانواده نگاهی تمدنی است. اعضای خانواده برای یک‌دیگر فداکاری می‌کنند. اگر یک خانواده سالم و تمدنی شکل بگیرد، جامعه نیز اصلاح می‌شود. محور برنامه ریزی‌های ما خانواده خواهد بود.

قاضی زاده در صحبت‌های خود ذکر کرد که زنان فرصت هستند نه مسئل. اکنون میزان مصرف اعتیاد در زنان بیشتر شده و باید درون خانواده تقویت شود، سیاست‌گذاری برای تقویت خانواده، آموزش و پرورش، نظام مالیاتی و گردشگری طراحی شده است و در دولت خانواده برنامه‌ریزی کردیم هویت اسلامی ایرانی با تمرکز بر خانواده رشد پیدا کند.

قاضی زاده در خلال صحبت‌های خود توضیح داد که در حالی که ۵۰ درصد جامعه ما بانوان هستند و به طور کلی نظامات اجتماعی و اداری را نیز باید برای زنان طراحی کنیم. همچنین باید اقتضائات تعلیم و تربیت متفاوت برای آن‌ها در نظر گرفته شود، اما این کار اتفاق نیفتاده است. در کشور با وجود اینکه جایگاه بانوان در خانواده و نقش آفرینی با رویکرد مثبت بوده و توفیقات زیاد حاصل شده، ولی از ظرفیت آن‌ها به خوبی استفاده نشده است؛ اکنون از هر ۱۰۰ نفر ۱۵ نفر جویای کار هستند و از مباحث مهم نظام مسائل زنان، اشتغال آنان است که باید در نظام حکمرانی دیده شوند.

وی همچنین عقیده دارد که خانم‌ها مدیران بهتر، پاک‌تر و سالم‌تر و منضبط تری هستند و کمتر به بیت‌المال کمتر دست‌درازی می‌کنند و در رابطه گفته است که در شرایط مساوی اگر دو نفر لیاقت شان یکی بود اولویت با جوان و خانم است.

قاضی زاده در رابطه با نظام شغلی کشور نیز گفته است که این نظام کاملا مردسالارانه است و متناسب با فیزیولوژی زنان نظام تربیت و اشتغال در نظر گرفته نشده است. باید کاری کنیم زنان دنبال مشاغل مردانه نروند که باعث دعوای بین کارفرما و نیروی کار نشود.

کد ویدیو
 
کد ویدیو


در دنیایی که تمدن غرب به بن‌بست رسیده، اسلام با ارائه تصویری متعالی از زن، راه نجات بشریت را نشان می‌دهد

می‌توان گفت رویکرد سعید جلیلی نیز در حوزه زنان و خانواده کاملا فرهنگی و بر پایه فرهنگ ایرانی-اسلامی است. وی عقیده دارد در حوزه فرهنگ، «یک جهان فرصت» به نقطه اعلای خود می‌رسد و اگر در تاریخ ما به جایگاه فرهنگی رسیدیم به مدد فرهنگ غنی ما بوده است که مثال آن در دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی به وضوح دیده می‌شود. پس با این تفاسیر برخی مصادیق مثل حجاب و فیلترینگ، پاسخ فرهنگی دارد نه امنیتی. عرصه فضای مجازی ابعاد مختلف دارد و با زندگی مردم عجین شده است.

در فضای مجازی هم آسیب وجود دارد، ولی باید مسئولیت‌پذیری ایجاد کرد نه محدودیت. اگر مسئولیت‌پذیری ایجاد شد، ضایعات آن به حداقل می‌رسد و فرصت آن بیشتر می‌شود. مفهوم مسوولیت پذیری مبنای عمیق فرهنگی است و باید باور داشته باشیم.

جلیلی در خلال صحبت‌های خود به این موضوع اشاره کرد که بودجه‌هایی به اسم تکریم خانواده و رفع آسیب‌های اجتماعی توزیع می‌شود، ولی آثاری ندارد. بودجه‌ها باید اثر بخش باشد نه اینکه هزینه شده، ولی اعتیاد و طلاق بیشتر شده است.

جلیلی بر این عقیده است که زن در فرهنگ ایرانی اسلامی نقش پرشکوهی ایفا کرده است. گفته می‌شود غرب در مساله زن و خانواده به بن بست رسیده است. حجاب و زن نقطه قوت ما است و باید تمدن خود را در این زمینه به رخ جهان بکشیم.

وی در این رابطه می‌گوید که در انگلیس زنان در ۱۹۲۰ حق رای به دست آورند و در برخی کشور‌ها در ۱۹۵۰ حق رای به دست آوردند، ولی در تاریخ اسلام داریم که زنان با پیامبر بیعت کرده‌اند. ما باید بررسی کنیم ۱۳۰ دستگاه فرهنگی چگونه عمل کرده‌اند و چه اثرگذاری داشته اند؟ در این عرصه باید صحنه را شناخت و مقهور مقهور فضاسازی مکرون و بایدنی که بیش از ۱۰ هزار زن زیر بمباران کشته می‌شوند، ولی هیچی نمی‌گویند و تازه عکس یادگاری هم می‌گیرند، نشویم. اکنون برای تمدن غرب یک رقیب پیدا شده که با نشان دادن کرامت و جایگاه زن، تمدن غرب را به چالش می‌کشد.

کد ویدیو
 
کد ویدیو
 
دختران امید ما هستند نه مسئله

علیرضا زاکانی گفته است که برنامه‌های وی خانواده محور است و عقیده دارد که خانواده باید بیشترین نقش را در جامعه داشته باشد. وی عقیده دارد خانواده نباید دغدغه معیشت و سلامت داشته باشد و این موضوع بر عهده دولت است و در دولت او برای این موضوع برنامه ریزی شده است.

زاکانی می‌گوید که آموزش در سطح قاعده هرم اجتماعی در خانواده، مسجد و مدرسه شکل می‌گیرد و پیوستگی این سه نهاد تربیت را شکل می‌دهد و سطح دوم آموزش در دانشگاه، حوزه و رسانه‌ها رقم می‌خورد.

زاکانی در رابطه با مسائل بانوان به نقش خود به عنوان پدر سه دختر اشاره کرد و اظهار داشت که دختران مساله نیستند، بلکه امید ما هستند، می‌دانم که دختر چقدر شیرین است و چقدر می‌تواند موثر باشد و خانواده در جامعه محور و مهم‌ترین سلول است و زن در جامعه نقش اساسی دارد.

وی بر این عقیده است که باید اجحاف تاریخی در برابر بانوان را جبران کرد و حتی می‌توان به سمت تبعیض مثبت پیش رفت. زن و مرد هر کدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند که مبتنی بر جایگاه الهی و اساس خلقت، رشد و کمالشان مبتنی بر عمل به آن ویژگی هاست.

زنان در حوزه اجتماع از یک تساوی برخوردارند که به صورت مثبت می‌توان مدنظر قرار داد و اجحاف تاریخی که در گذشته در مورد دختران و زنان روا شده را می‌توان جبران کرد و به سمت کارکرد‌های جدی رفت و حتی تبعیض مثبت داشت.

زاکانی از اهتمام جبهه انقلاب در به کار گیری زنان گفت و در این رابطه تصریح کرد کخه در زمان آقای قالیباف مدیران زن در شهرداری حدود ۷.۵ درصد بودند، اصلاح‌طلب‌ها با اینکه زیاد شعار می‌دهند آن را به زیر ۶ درصد رساندند. در دوره ما مدیران زن به حدود ۱۰ درصد رسیدند که افتخاری برای ماست.
 
 
کد ویدیو
کد ویدیو
کد ویدیو
 
 
 
زن‌ها می‌توانند آینده کشور را درست کنند

مسعود پزشکیان در جمع بانوان در رابطه با رویکرد خود گفته بود که هر کاری از دستش بر بیاید در تغییر وضعیت و به کرامت رساندن انسان‌ها انجام می‌دهد و گردنش را هم گرو می‌گذارد. وی اذعان داشته بود که این کار به این سادگی نیست. فردا با خیلی‌ها باید کلنجار برود، ولی در هر صورت مدافع حقوق زنان خواهد بود.

وی عقیده دارد اگر مر‌ها توانستند کاری کنند حتما یک زن قدرتمند کنارشان بوده است و بر این موضوع که زن‌ها می‌توانند آینده کشور را درست کنند تاکید دارد.

پزشکیان می‌گوید که عدالت جنسیتی در مدیریت‌ها را به عنوان یک هدف اصلاح‌طلبانه دنبال می‌کند و مطالبه‌گری خود را برای تحقق این برنامه خواهد داشت.

وی در رابطه با شعاری که تحت عنوان عدالت انتخاب کرده است در حوزه زنان با عدالت جنسیتی تعریف می‌شود و عدالت جنسیتی در تمامی وجوهش باید بروز و ظهور داشته باشد. برای مثال اجرای این عدالت در بازار کار و مدیریت‌ها بسیار اهمیت دارد؛ و دولت او عدالت جنسیتی در مدیریت‌ها را به عنوان یک هدف اصلاح طلبانه دنبال خواهد کرد.

نباید مسائل زنان را منحصر به پوشش کنیم

حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی در ویدیوی تبلیغاتی خود گفته بود اعتقاد دارد جامعه بدون حرمت به زن و حضور شفاف زنان، اصلأ انسانی نیست. بین مردان و زنان ما نباید تفاوتی باشد، اما مشاهده می‌کنیم که به زن‌های جامعه که می‌رسیم قید و قیود‌های ما زیاد می‌شود.

پور محمدی عقیده دارد نصف همه جوامع از زنان و دختران تشکیل شده است و طبعاً جامعه ما نیز چنین است و نگاه ما به زن باید جامع و کامل باشد. تأمین نیاز‌های زنان و دختران و موقعیت شغلی آن‌ها بایستی مورد توجه قرار بگیرد و نباید مسائل زنان را منحصر به حجاب و پوشش کنیم. ما یک جامعه انسانی از زن و مرد و دختر و پسر هستیم و همه بایستی قواعد یک جامعه خوب و مدینه فاصله انسانی را رعایت کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
احسنت
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار