به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روز گذشته مسعود پزشکیان به عنوان یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در دانشکدگان فنی حاضر شد. این جلسه اما مثل بسیاری از نشستهای پرشور دانشجویی بدون حاشیه نبود.
برای اینکه بیشتر از حال هوای برنامه، متن و حواشی حضور پزشکیان در دانشگاه تهران کسب اطلاع کنیم، گفتگویی داشتیم با امیرحسین شمشیری، یکی از فعالان دانشجویی حاضر در این همایش انتخاباتی.
شمشیری گفت: خبری از پرسش و پاسخ دانشجویی نبود و گویا با یک میتینگ سیاسی ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان در دانشگاه روبرو بودیم. یک سری افراد بصورت اتوبوسوی داخل دانشگاه حاضر شده بودند که با اغماض میتوان گفت دانشجویان سایر دانشگاهها بودند. گویا با شاخه جوانان حزب ندای ایرانیان ارتباط داشتند.
وی افزود:تشکلها و کانونها مختلف سوالاتی داشتند که میخواستند در یک فضای باز دانشگاهی مطرح کنند، ولی تریبون یکطرفه بود و سوالات بیپاسخ میماند.
وی ادامه داد: پرسشها به آن سمتی که آقایان علاقه داشتند کانالیزه میشد. با وجود ثبت سوال و مکتوب کردن، اما سوالات ما خوانده نشد. وقتی اعتراض کردیم دست بر دهان ما گذاشتند و اجازه ندادند حرف بزنیم. برخی با توهین به ما گفتند: «شما اصلا چه میدانید گفتگو و آزادی بیان یعنی چی؟»
شمشیری گفت: تشکل دانشجویی باید یک فضای آزاد ایجاد کند و آلت دست احزاب و ستاد انتخابات کسی نشود. ولی گفتند جمعبندی ما این است که به سایرین تریبون ندهیم. وقتی یکی از دانشجویان بلند شد و نکتهای خطاب به پزشکیان مطرح کرد، آقای پزشکیان جلسه را نیمه کاره رها کرد و رفت.
وی گفت: به خبرگزاریهای مختلف اجازه فعالیت ندادند و دوربینهای خبرگزاریها جمع کردند و موبایل افراد را پایین میآوردند. یک فضای خفقان را ابجاد کرده بودند و ادعای این را داشتند که برای آزادی بیان دارند فعالیت میکنند. اگر جایی قدرت به اینها برسد روی مستبدان تاریخ را سفید خواهند کرد.
شمشیری افزود: آقای پزشکیان با فرض اینکه فضا ملتهب شده سالن را ترک کردند و اعضای ستاد هم پیگیر پاسخ به سوالات نبودند. از آنها دعوت میکنیم اگر اهل تفکر دموکراتیک هستند، با حضور در دانشگاه به پرسشهای دانشجویان پاسخ دهند.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: تفکرشان این است با یک کلیپ از سالن پر کردن و میتینگ انتخاباتی، روایت خودشان را بیرون میدهند و مخاطب هم نمیفهمد. علت اصلی جلوگیری از حضور آزاد خبرگزاریها هم همین است. این نشان میدهد میخواهند اطلاعات را کانالیزه کنند و یک بازتاب خاص و باشکوهی را به جامعه ارائه دهند.
شمشیری افزود: دغدغه اول ما افزایش مسئله مشارکت است. قطعا با حضورهای این مدلی در دانشگاه سبد رای خوبی در بین دانشجویان نمیشود داشته باشند. مشارکت در قشر دانشجو به شرطی افزایش پیدا میکند که نامزد بهصورت صادقانه، شفاف و دقیق به پرسشهای دانشگاهیان پاسخ دهد.
وی ادامه داد: حضور آقای پزشکیان، اما یکطرفه و با چاشنی عوامفریبانه و پوپولیستی بود. مسئله ما حفظ شأنیت دانشگاه است، چون احساس میکنیم به شعور دانشگاهیان ما با برگزاری این مدل میتینگ توهین شده است.
شمشیری در پایان گفت: هرکسی هم بجز آقایان پزشکیان بیاید داخل دانشگاه و حضورش عوامفریبانه باشد، قطعا واکنش ما به آن شخص هم چنین خواهد بود.
علی تاجرنیا، رئیس ستاد مسعود پزشکیان دراین خصوص توضیح داد: اگر ناهماهنگی از ستاد ما بوده عذرخواهی میکنیم!
تاجرنیا گفت: ما از حضور همه خبرنگاران و خبرگزاریها و اصحاب رسانه استقبال میکنیم، حتما سیاست جناب آقای پزشکیان و ستاد انتخاباتی ایشان حضور تمامی رسانهها، حتی منتقدین است. حتی اگر خبرگزاری نسبت به آقای پزشکیان موضعی در مخالفت یا انتقاد ایشان نبایستی سبب این شود که از حضور در یک نشست یا برنامه پرسش و پاسخ محروم شود.
وی افزود: البته ستاد انتخاباتی به هماهنگیهای برنامهریزی و انتخاباتی این نشست کمک کرد، اما ورود و خروج برای خبرنگاران و مهمانان توسط حراست دانشگاه و مجموعه مدیریتی دانشگاه هماهنگ شده است. اطلاعی که من دارم ما در ستاد انتخابات به هیچ عنوان این مانع را نداشتیم.
وی گفت: با توجه به اینکه به هیچ عنوان ما این را نمیپذیریم که خبرنگار یک خبرگزاری محروم شود، من به شما قول میدهم موضوع را پیگیری کنم. همانطور که میدانید در جلسه پرسش و پاسخ منتقدین آقای پزشکیان از دو طرف حضور داشتند.