آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۶۰۰۸۸

«انقلاب زینبی» نتیجه کنجکاوی است/ روایت شهدای فلسطینی و اهل سنت

مستند «انقلاب زینبی» به کارگردانی محمدمهدی نعمت‌اللهی از منظری متفاوت به مساله مدافعان حرم و نقش آن‌ها در همراهی با مردم سوریه برای آزادی این کشور می‌پردازد.
«انقلاب زینبی» نتیجه کنجکاوی است/ روایت شهدای فلسطینی و اهل سنت

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی نعمت‌اللهی مستندساز و کارگردان مستند «انقلاب زینبی» درباره نحوه شکل گیری و پرداختن به این مستند گفت: سوریه جزو مناطق کهن در جهان به حساب می‌آید که سهم مهمی در شکل گیری تمدنی انسان معاصر دارد. سال ۱۳۹۷ یک پروژه برای معرفی میراث بشری در سوریه داشتم که در نهایت به ساخت مستند «دوباره زیارت» به تهیه کنندگی مرتضی شعبانی منجر شد.

وی ادامه داد: در طول پروسه حضور در سوریه و انجام پروژه «دوباره زیارت» ناخواسته درگیر خاطرات مردم منطقه از جریان دفاع از حرم حضرت زینب (س) شدم. اینکه اولین کسانی که شهید شده بودند، چه کسانی بودند؟ تروریست‌ها تا کجا جلو آمده بودند؟ و ... بعد از مدتی این ایده به ذهنم رسید که اصلاً ماجرای مدافعان حرم چیست و به دور از حب و بغض و مانند کسی که به دنبال تاریخ است این موضوع را دنبال کنم. نتیجه این کنجکاوی ۲ مستند به نام‌های «برای زندگی» و «انقلاب زینبی» بود.

کارگردان «انقلاب زینبی» مطرح کرد: شاید برای شما جالب باشد که در جریان دفاع از حرم حضرت زینب (س)، اهل سنت و مخصوصاً یک گروه فلسطینی ایستادند و شهدای زیادی هم تقدیم کردند. شهدای فلسطینی که حدود ۶۰ نفر بودند و بسیار مظلوم هستند. همین قدر بدانید که پیکر آن‌ها در مهدکودک اردوگاهشان دفن شده است، چون در ایام محاصره منطقه سیده زینب، قبرستانشان زیر آتش تروریست‌ها بود. مستندی که به این جریان می‌پردازد «برای زندگی» نام گرفت که هنوز از شبکه‌های سیما پخش نشده است.

نعمت اللهی افزود: فیلم دوم هم همانطور که عرض کردم «انقلاب زینبی» بود که روایت ساکنان بومی منطقه است که در ابتدا حتی با چوب دستی برای دفاع از حرم به میدان آمدند، اما بعداً توسط رزمندگان حزب‌الله لبنان، مخصوصاً شهید ابوتراب و تحت اشراف کلی مستشاران نظامی ایران هم آموزش نظامی دیدند.

کارگردان «برای زندگی» درباره چاپ کتاب با چنین موضوعی توضیح داد: «انقلاب زینبی» یک اتفاق ویژه برای من رقم زد که آن آشنایی با گروهی محقق و نویسنده بود که از همان سال ۱۳۹۷ مشغول کار مطالعاتی و پژوهشی شدند و اردیبهشت همین امسال در نمایشگاه کتاب از نتیجه تلاش‌هایشان رونمایی کردند. نام کتاب این دوستان «مقاومت زینبیه» است که در آن با ۲۵۰ نفر از ۴ کشور که در جریان دفاع از حرم حضور داشتند و یا مطلع بودند، صحبت شده است.

محمدمهدی نعمت اللهی در پایان درباره کار‌های آینده خود گفت: این روز‌ها بیشتر به نویسندگی و پژوهش مشغول هستم و امیدوارم بتوانم در پروژه‌ای به نام «هنر جنگ»، بخشی از نبوغ سردار سلیمانی در هدایت میدان جنگ را در مستندی روایت کنم.

مستند «انقلاب زینبی» به کارگردانی محمدمهدی نعمت اللهی روز یکشنبه ۳۱ تیر ماه در سالن حقیقت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی نمایش داده می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار