به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالحسین کلانتری در اجلاس روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری گزارشیهای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ارائه داد و اظهار کرد: اولویت سوم وزیر علوم از مجموعه پنج اولویت اعلامی به مجلس شورای اسلامی، نوآوری فرهنگی بود و این راهبرد اقتضای تغییر محیط را میطلبید.
وی خاطرنشان کرد: راهبردهای اصلی معاونت فرهنگی وزارت علوم حکمرانی هوشمند فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها، ارتقای فضیلتهای اخلاقی و معنوی در محیطهای علمآموزی، تقویت فضای گفتوگوی سازنده، هویتبخشی به کنشگری فرهنگی و اجتماعی، ایجاد زمینه مشترک مسئولانه دانشگاهیان، ارتقای روحیه نشاط و پویایی محیطهای دانشگاهی و واگذاری فعالیت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به مجموعههای دانشجویی بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: در سال جاری ۱۵۰۰ میلیارد تومان از بودجه کل دانشگاهها به فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها اختصاص پیدا کرد، همچنین تلاش برای اختصاص پنج درصد از اعتبارات کل دانشگاه به فعالیت فرهنگی از اقدامات مهم معاونت فرهنگی بود.
به گفته کلانتری در سه سال گذشته ۷۳۳۵ انجمن علمی، ۷۶۲۶ کانون فرهنگی هنری، ۷۶۴ تشکل دانشجویی و ۴۴۱۲ ستاد در دانشگاهها تشکیل شده است.
وی اظهار داشت: از اقدامات اساسی معاونت فرهنگی هویت بخشی به کنشگری فرهنگی و اجتماعی اعضای هیئت علمی و یاوران علمی است که در این راستا طرح تعالی منش استادی برگزار شد، همچنین تدوین و ابلاغ شیوهنامه سرآمدی فرهنگی و اجتماعی اعضای هیئت علمی برای اولین بار، طراحی و اجرای اولین جشنواره ملی جریان، با دریافت ۷۵۰ اثر در دو ماه انجام شد.
کلانتری گفت: تقویت فضای گفتگو و آزاداندیشی در دانشگاهها پس از تعطیلات ناشی از بیماری کرونا، تشکیل ستاد گفتگوی اثربخش دانشگاهیان با مسئولان دستگاههای اجرایی و حاکمیتی، سه رویداد بازنگری و اصلاح آییننامه برپایی کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها از دیگر اقدامات مهم حوزه فرهنگی در معاونت فرهنگی وزارت علوم است.