آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۶۲۲۵۱
گزارش/

بازی با جان مردم تنها با یک و نیم میلیون تومان/جریمه رانندگی در حالت مستی در دیگر کشورهای دنیا چقدر است؟

بیشترین میزان افزایش جریمه های رانندگی مربوط به رانندگی در حالت مستی است که با افزایش ۷ برابری روبرو شده است؛ اما سوال اینجاست که آیا این میزان جریمه بازدارنده است؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سرعت زیاد، حرکات مارپیچ، رانندگی‌های پرخطر و در حالت مستی در خیابان‌ها و بزرگراه‌ها اگر با مواجه با دوربین‌های ترافیکی قرار می‌گرفت تنها مبلغ ناچیزی جریمه می‌شدند از همین رو رییس پلیس راهور کم بودن مبالغ جرایم رانندگی را یکی از اصلی‌ترین مشکلات ایجاد تخلف معرفی کردند.

سردار تیمور حسینی اظهار داشت: جرائم رانندگی متخلفانی که اقدام به تخلف کرده و از رعایت قانون و مقررات راهنمایی و رانندگی امتناع می‌کنند، ۳ تا ۴ درصد افزایش خواهد داشت.

وی بیشترین میزان افزایش جریمه را مربوط به رانندگی در حالت مستی دانست که با مصوبه دولت سیزدهم با افزایش ۷ برابری روبرو شده است.


گفتنی است جریمه این تخلف برای کلانشهرها، جاده‌ها، شهر‌ها و مناطق روستایی بدون هیچ تفاوتی اعمال خواهد شد، این جریمه بعد از افزایش به مبلغ یک میلیون ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است مبلغی که شاید بتوان گفت برای چنین تخلفی که عمدتا در بالای شهر‌های بزرگ و توسط افراد با تمکن مالی مناسب هستند تنها پول خورد ته حسابشان به شمار می‌رود.

اما سؤالی که سال‌ها از سوی کارشناسان امور انتظامی مطرح شده این این است که آیا جریمه‌های رانندگی، بازدارنده است یا خیر؟ اما تا به امروز پاسخ روشنی به آن داده نشده و اعلام چنین مبالغی برای جرایم بیشتر شبیه از سر باز کردن مساله است آن هم برای ما که در کشور اسلامی زندگی می‌کنیم و برای مستی مجازات اسلامی حد وجود دارد.

باید بگوییم در کشور عربستان سعودی در صورتی که راننده با حالت مستی به رانندگی اقدام کند، جریمه با نظر دادگاه محلی مشخص می‌شود. شایان ذکر است که، در این حالت شخص علاوه بر پرداخت جریمه نقدی، حکم شلاق در ملاء عام نیز برای وی صادر خواهد شد.

همچنین در کشور ترکیه رانندگی با مصرف مشروبات الکلی ممنوع است؛ بنابراین راننده در صورت تخطی، ملزم به پرداخت جریمه خواهد شد. پلیس همچنن راننده را به مسافت ۳۰ کیلومتری از محل زندگی منتقل می‌کند و شخص راننده ناگزیر است پیاده به اسکورت پلیس تا شهر اقدام کند.

در چین نیز رانندگی با حالت مستی ممنوع است؛ بنابراین حداقل مجازات فردی که در حالت مستی به رانندگی اقدام کند و موجب آزار و خطر برای دیگران شود، جرمش حبس ابد خواهد بود.

استرالیایی‌ها در صورت مصرف مخدر الکل حین رانندگی ۲۰۱۲ تا ۴۰۲۵ دلار، فرانسوی‌ها ۱۴۵ تا ۴۸۳۰ دلار آمریکا، آلمانی‌ها از ۵۳۶ تا ۳۲۱۵ دلار آمریکا و شهروندان انگلستان از ۳۰۸۶ تا ۶۱۷۳ دلار آمریکا جریمه خواهند شد.

حالا این اعداد و ارقام جریمه‌ها را مقایسه کنید با آن یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی که قرار است در ایران از مجرمان مست گرفته شود با مقایسه ارقام جریمه در کشور‌های غربی فوق و میزان میانگین درآمد در این کشورها، مشخص می‌شود که کشور‌های توسعه‌یافته از مبالغ بسیار بالای جریمه به‌عنوان اهرم جدی بازدارندگی در زمینه تخلفات رانندگی استفاده می‌کنند.

درست است مردم ما به دلیل سیاست‌های اقتصادی فشار متعددی را تحمل می‌کنند، اما باید این مساله را در نظر داشته باشیم رانندگی پر خطر می‌تواند جان سایر رانندگان و شهروندان را به خطر اندازد، و همانطور که در بالا نیز اشاره شد شرب خمر در اسلام دارای مجازات است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار