به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ساخت بیمارستان یک هزار و ۱۰۰ تخت خوابی آیت الله طبرسی واقع در ماهفروجک از توابع شهرستان ساری از مصوبات نخستین سفر استانی دولت نهم بود که کلنگ آن در سال ۱۳۸۶ به زمین زده شد؛ این بیمارستان در زمینی به وسعت بیش از ۱۴ هکتار به عنوان یکی از بزرگترین بیمارستانهای بزرگ کشور در حال ساخت است که در صورت تکمیل میتواند جهش خوبی در حوزه گردشگری سلامت، درمانی، خدماتی و پژوهشی مازندران به وجود آورد.
بر اساس وعده مسئولان در همان سال اول قرار بود این بیمارستان ظرف ۲ سال تکمیل، تجهیز و به بهرهبرداری برسد، اما با گذشت بیش از ۱۵ سال، هنوز اجرای فازهای مختلف این ساخت این بیمارستان ادامه دارد و به همین جهت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیشتر از یک ماه است که مطالبه و پیگیری خود را جهت رصد روند پیشرفت این کلان پروژه درمانی آغاز کردهاند و با هماهنگی دانشگاه از این پروژه بازدید کردهاند.
فرهاد غلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران در مصاحبه اختصاصی با دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و خبرگزاری دانشجو گفت: بیمارستان آیت الله طبرسی که به عنوان یک مجتمع بیمارستانی (مگا هاسپیتال) در سه فاز طراحی شده است که در سفر ریاست جمهوری ساخت این بیمارستان هزار و ۱۰۰ تخت خوابی در زمین ۱۶ هکتاری ماهفروجک در سال ۱۳۸۴ به تصویب رسید.
وی افزود: فاز اول این بیمارستان ۳۷۰ تخت خواب دارد، فاز دوم آن شامل ۲۰۰ تخت خواب برای خدمات روانپزشکی به طور اختصاصی است و فاز سوم با ۵۴۰ تخت خواب برای رشتههای تخصصی و فوق تخصصی در این مجتمع بیمارستانی به گونهای طراحی شده است که صفر تا صد خدمات را ارائه دهد.
غلامی ادامه داد: فاز اول این بیمارستان هماکنون حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با اعتبارات مصوب، امید است تا پایان سال جاری یا اوایل سال آینده به دانشگاه تحویل داده تا مراحل نهایی آن انجام شود و در هفته دولت سال آینده به بهرهبرداری و افتتاح برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران عنوان کرد: فاز دوم این مجموعه نیز حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا امسال دانشگاه عهدهدار ساختش بود و امسال به شرکت مادر تخصصی وزارت بهداشت واگذار شده است و امیدواریم با توجه به کیفیت و سرعت بالای شرکت مادر تخصصی وزرات بهداشت در عرض سه تا چهار سال آینده این فاز نیز به بهرهبرداری برسد.
غلامی گفت: تأمین مالی فاز سوم این بیمارستان اکنون از طریق فاینانس در حال انجام است، اما در سال گذشته از طریق تهاتر منابع نفتی بود که به دلایلی منتفی شد، و الان نامه ما طریق نامه معاون اول ریاست جمهوری به بانک مرکزی ابلاغ شده است و اگر بانک با شرکت قرارداد تعهد کنند که قصدها پرداخت شود پرونده برای تصویب به شورای اقتصاد ارسال میشود.
وی افزود: اگر شورای اقتصاد مصوب کند جزو پروژههایی قرار میگیرد که از طریق وام فاز دوم قرارداد ایران چین تامین مالی میشود. اگر این پیگیریها به درستی انجام شود، انتظار میرود طی ۵ سال آینده فاز یک و دو قطعا بهرهبردای و فاز سوم به حد مناسبی برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران اضافه کرد: در سفر اول ریاست جمهوری در اسفند ماه سال ۱۴۰۰، برای این بیمارستان ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد که حدود ۲۷۰ میلیارد تومان تامین اعتبار انجام شد و به پیشرفت ۹۰ درصدی رسید.
غلامی یادآور شد: امسال نیز در سفر دوم رئیس جمهور شهید حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است. در صورتی که منابع مالی تصویب شده در سفر اول تأمین شود، این بیمارستان به اتمام خواهد رسید و قطعا اگر سفرها، حضور و پیگیری شهید رئیسی به این استان نبود این پروژهها پیش نمیرفت و در همین سفرها بود که به بیمارستان رازی بعد از هفده سال بودجه داده شد و الان در حال بهرهبرداری هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران گفت: همچنین در صورت افتتاح بیمارستان، بخش آموزشی نیز به این بیمارستان منتقل خواهد شد تا به کاهش حضور پر حجم بیماران و کمبود فضای فیزیکی برای بیماران و دانشجویان کمک کند.
وی افزود: با افتتاح بخشهای جدید، برخی از بخشها که در بیمارستان امام خمینی (ره) وجود دارد نیز به این بیمارستان منتقل خواهد شد تا نیاز به اعزام بیماران به سایر بیمارستانها کاهش یابد و برخی از امکانات در بیمارستان امام خمینی (ره) راهاندازی میشود.
غلامی در پایان تاکید کرد: در نهایت، با توجه به هزینه بالای این پروژه و نیاز به منابع اعتباری مناسب، استفاده از وامهای خارجی و تهاتر و ظرفیتهای فاینانس بهترین راه حل به نظر میرسد، امید است که با پیگیریهای لازم و سیاستهای دولت چهاردهم، این پروژه مهم و بزرگ به زودی به بهرهبرداری برسد.
زینب کشاورز مسئول سیاستورزی و مطالبهگری بسیج دانشجویی علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو در خصوص بیمارستان آیت الله طبرسی مطرح کرد: بیمارستان آیت الله طبرسی از مصوبات اولین سفر استانی دولت نهم است، بر اساس اعلام مسئولان وقت، قرار بود این بیمارستان ظرف دو سال ساخته شود. با این حال، با گذشت بیش از ۱۵ سال، این بیمارستان هنوز تکمیل نشده است.
کشاورز گفت: تا سال گذشته این بیمارستان تحت نظر دانشگاه در حال ساخت بود، اما امسال زیر نظر شرکت مادر تخصصی وزارت بهداشت قرار گرفته که انتظار میرود سرعت ساخت این بیمارستان افزایش یابد. همچنین، رئیس جمهور در سفر قبلی خود اعلام کرده بود که این پروژه از طریق نفت تأمین مالی شود که به دلیل برخی مشکلات محقق نشد و قرار بر این شد که تأمین مالی از طریق فاینانس انجام شود.
وی افزود: این بیمارستان در منطقهای با آب و هوای مناسب و معماری سطح بالا قرار دارد و پس از افتتاح میتواند مازندران را به قطب درمانی کشور تبدیل کند و سه استان گلستان، تهران و مازندران را پوشش دهد. با انتقال بخشهای آموزشی به این بیمارستان و کاهش حجم بیماران در بیمارستانهای مختلف، ارائه خدمات به بیماران به صورت کامل در خود بیمارستان بدون نیاز به خروج بیمار یا همراه بیمار انجام خواهد شد.
کشاورز در پایان ضمن ابراز امیدواری برای تکمیل این پروژه گفت: همکاری ریاست محترم جمهور در دولت جدید، گامهای موثری در جهت ساخت این بیمارستان برداشته شود و حداقل فاز اول آن تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد و فازهای دوم و سوم نیز پیشرفت چشمگیری داشته باشند تا از این مگا هاسپیتال در جهت ارائه خدمات به مردم استفاده شود.