بدهی جدی به معلمان شاغل نداریم/ ۹۳ هزار نیروی جدید اضافه میشود/ از سال ۹۲ تا امسال ۲۴۱۵۰ مدرسه ساخته شده+ فیلم
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی فرهادی سخنگوی آموزش و پرورش در نشست خبری امروز خود گفت: عنصر مهم به اعتقاد ما و به اعتقاد سند تحول بنیادین و مهمترین رکن در نظام آموزشی هر کشوری معلم هست که ما آن را تحت عنوان نیروی انسانی اطلاق میکنیم.
وی افزود: گروه معلم باید تامین باشد اگر گروه معلم تامین نباشد عنصر دانش آموز بدون معلم باقی خواهد ماند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: یکی از مهمترین برنامه ریزیهای وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان تامین به موقع معلم برای دانش آموزان عزیز و همچنین معلم ماهر و توانمند هست که معلمی که بتواند آنچه که انتظار سند تحول بنیادین هست را تامین بکند.
فرهادی بیان کرد: از سال ۹۲ تا امسال ۲۴۱۵۰ مدرسه ساخته شده است که ۱۱۷۶۱۸ کلاس را در خودش جای داده است همچنین امروز نیروی انسانی ما خیلی متفاوتتر از سال ۹۲ نیست.
وی ادامه داد: تعداد دانش آموزهای ما در سال ۱۳۹۲ اعم از مدارس دولتی و غیردولتی چیزی حدود ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بوده الان این آمار به نزدیک ۱۷ میلیون نفر رسیده است یعنی ما یک جهش جمعیتی دانش آموزی و یک جهش فضای آموزشی داشتیم ولی جهش نیروی انسانی نداشتیم. نیروی انسانی ما امروز خیلی متفاوتتر از سال ۱۳۹۲ نیست.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در ادامه اظهار کرد: تعداد دانش آموزان ما تا سال ۱۴۰۸ تقریبا ثابت خواهند ماند و خیلی تغییر نخواهد کرد.
فرهادی گفت: متاسفانه تعداد دانش آموزان از سال ۱۴۰۸ به بعد و تا سال ۱۴۱۲ دوباره به عدد ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید؛ یعنی ما این نمودار ما یک دامنه داشته به قله رسیده و دوباره به دامنه قبلی برمیگردد. امیدوارم که سیاستهای جوانی جمعیت و حمایت از نهاد خانواده باعث شود تعداد دانش آموزان مجددا بالا برود.
فرهادی با یادآوری اینکه در رشته آموزگاری ۱۷ هزار نفر و برای دبیری و هنرآموزان ۱۸ هزار نفر پذیرفته شداند، افزود: برای سال جدید تحصیلی از ظرفیت ۱۸ هزار نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان نیز استفاده میشود.
وی به مجوز دولت برای استفاده از ۲۶ هزار نیروی خرید خدمت افزود: حدود ۱۱ هزار نفر مشاور و تربیت بدنی نیز به این جمعیت افزوده میشود که در مجموع حدود ۹۳ هزار نفر را در بر میگیرد.
فرهادی با بیان اینکه سال گذشته در تامین نیروی انسانی در شرایط بحرانی بودیم و نتایج آزمونها نیز در اواخر شهریور و مهر اعلام شد، اظهار داشت: امسال از ۷۴ هزار نفر که در شرف بازنشستگی بودند، ۲۶ هزار نفر از بازنشستگان تقاضای استمرار خدمت دارند که یک ماه حقوق اضافه به عنوان پاداش هم دریافت میکنند.
سخنگوی آموزش و پرورش یادآور شد: ۱۷۶ هزار کمبود قطعی معلم داریم که با توجه به تمهیدات صورت گرفته ۹۳ هزار نفر از این تعداد کم میشود و بقیه را از اضافه تدریس باید تامین کنیم.
وی تصریح کرد: اکنون در استانهای البرز، شهرستان تهران، همدان، خراسان رضوی بیشترین کسری معلم را داریم.
ثبتنام اتباع بر اساس شیوه نامه وزارت کشور انجام میشود
فرهادی در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است مدارسی خاص برای اتباع ساخته شود یا خیر، عنوان کرد: در همه جای دنیا به افرادی که به دلیل جنگ و سیل آواره شدهاند، خدماتی ارایه میشود.
وی با تاکید بر حقوق انسانی این افراد و تلاش ایران برای برقراری صلح در کشور افغانستان اظهار داشت:اتفاقاتی در کشور افغانستان افتاده که بسیاری از آنها به صورت قانونی و غیرقانونی در کشور ما حضور یافتهاند و لازم التعلیم هستند.
سخنگوی آموزش و پرورش با یادآوری اینکه ثبتنام اتباع خارجی براساس شیوهنامهای که از سوی وزارت کشور به ما ابلاغ میشود، انجام میشود، افزود: در همه دنیا دانش آموزان اتباع در مدارس میان شهروندان توزیع میکنند و ما هم بر همین اساس ثبتنام را انجام میدهیم.
فرهادی ابراز امیدواری کرد که با تامین آرامش در افغانستان، اتباع این کشور به سرزمین خود بازگردند، اما تا زمانی که ایران باشند، آنها را ثبتنام میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر تراکم جمعیت در منطقهای بیشتر باشد، ممکن است مدارسی ساخته شود، اما مدارس ویژه اتباع نداریم چراکه تبادل فرهنگی باید صورت گیرد و
فرهادی تصریح کرد که این معلمان تحت عنوان طراح سوال دعوت میشوند و پس از طراحی سوالات متعدد، منتخبی از این سوالات برای امتحانات نهایی انتخاب میشود. وی خاطرنشان کرد که فرآیند برگزاری امتحانات نهایی در بستری دقیق، امن و سالم صورت میگیرد.
وی به دانشآموزان توصیه کرد که برای موفقیت در امتحانات نهایی باید کتابها را عمیق مطالعه کنند، چرا که این امتحانات بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و با هدف تعمیق یادگیری برگزار میشود.
فرهادی در پایان گفت: طراحی سوالات به هیچ وجه خارج از کتابهای درسی نیست و انتخاب سوالات به صورت