به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیوهشتمین دوره کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با موضوع «همکاریهای اسلامی و دستیابی بر ارزشهای مشترک با تأکید بر مساله فلسطین» صبح امروز پنجشنبه (۲۹ شهریور ماه) با حضور مسعود پزشیکان- رئیس جمهور- و برخی از مقامات لشکری و کشوری و همچنین ۷۸ شخصیت از علمای دینی و فرهنگی جهان اسلام از ۳۰ کشور در سالن اجلاس سران رسما کار خود را آغاز کرد.
شیخ شمس الدین شرف الدین مفتی اعظم و رئیس انجمن علمای یمن در این مراسم گفت:پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله مصالحه میان مسلمانان را برتر از تمامی نمازها و روزهها دانسته و خداوند نیز ما را به تمسک به ریسمان الهی و دوری از تفرقه دعوت کرده است.
وی افزود: ما مسلمانان میتوانیم با دوری از اختلافات و پیروی از رهنمودهای خداوند، از تضعیف قدرت خود جلوگیری کنیم. چنانچه به درگیری میان خود ادامه دهیم، عذاب الهی در انتظار ما خواهد بود.
شیخ شرفالدین در ادامه به نسلکشی گسترده در کرانه باختری اشاره کرد و این جنایات را بیسابقه در تاریخ دانست.
وی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی و آمریکا به راحتی این کشتارها را انجام میدهند و اختلافات میان مسلمانان زمینهساز این فجایع است. بر همه ما واجب است که با وحدت و همبستگی، اختلافات خود را کنار گذاشته و به یاری برادرانمان در فلسطین بشتابیم.
شرف الدین با استناد به آیات قرآن و احادیث نبوی، تأکید کرد: خداوند ما را موظف کرده است که در هنگام درخواست کمک مظلومان، به فریادشان برسیم. پیامبر اسلام (ص) نیز فرموده است که مسلمان برادر مسلمان است و نباید او را در سختیها تنها بگذارد. هرکس صدای مظلومی را بشنود و یاری نرساند، از اسلام خارج است.
وی همچنین افزود: مسلمانانی که به دنبال آخرت هستند، باید برای مستضعفان بجنگند و در صورت شهادت، اجر عظیمی نزد خداوند خواهند داشت. نجات زنان و کودکان مستضعف وظیفهای است که بر عهده هر مسلمانی قرار دارد و خداوند ما را موظف کرده است تا در حد توان، به یاری مستضعفان بپردازیم.
بر پایه این گزارش، این دوره از کنفرانس وحدت اسلامی از روز شنبه (۲۴ شهریور) کار خود را با وبینارهای غیرحضوری آغاز کرد و در ادامه این کنفرانس ۲۳۴ عالم و شخصیت فرهنگی در قالب ۱۶ وبینار سخنرانی خواهند کرد. حدود ۱۳۴ نفر از این میان خارجی و ۹۶ نفر از شخصیتهای داخلی هستند که به صورت وبیناری در این دوره شرکت کردهاند. امسال همچنین در حدود ۳۲ مهمانان ویژه از آمریکا، برخی کشورهای اروپایی، مالزی و اندونزی در این مراسم حضور دارند. در این دوره ۳۰ نفر از بانوان کشورهای اسلامی نیز در این کنفرانس حضور دارند. امسال به بخش علمی کنفرانس بیشتر توجه شده است و ۴۴ مقاله از ۱۷ کشور خارجی به کنفرانس ارسال شده است.
همچنین از ۱۲ عنوان کتاب جدید نیز در کنفرانس این دوره رونمایی شد. دو نشست هماندیشی نیز با علما برگزار میشود و طبق سنوات گذشته میهمانان کنفرانس در روز پایانی با مقام معظم رهبری دیدار خواهند کرد که این ملاقات در روز میلاد حضرت رسول (ص) است.
بازدید از بخشهای علمی و فرهنگی کشور، حضور میهمانان در مرقد امام راحل (ره)، دیدار با برخی وزاری جدید دولت و... نیز از دیگر برنامههای این دوره از کنفرانس وحدت است.