به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، عباس سرابیان پنجشنبه شب در مراسم پایانی بیست و چهارمین جشنواره روز ملی صنعت چاپ خراسان رضوی افزود: با توجه به سابقه فرهنگی صنعت چاپ و انحصار فعالیتهای چاپی در دهههای گذشته در قالب محصولات نشر، این صنعت از نظر ساختاری زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی اظهار کرد: با توجه به تحولات شکل گرفته، ضرورت بازنگری ساختاری و انتقال تصدی این صنعت به وزارت صنعت، معدن و تجارت یک ضرورت انکارناپذیر است، لذا نظارت بر محتوای چاپ میتواند همچنان برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.
نائب رییس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی گفت: بخش محوری صنعت چاپ در چرخه تولید و ارزش محصولات بدون شک شاخص بزرگی در تولید ناخالص داخلی کشور به شمار میرود و با توجه به سرمایه گذاری پیش بینی شده و مسیر صادرات، یکی از مهمترین ارکان اقتصادی غیرنفتی کشور است.
وی وجه دیگر صنعت چاپ و بسته بندی را در ورود محصولات جدید به بازارهای داخلی و صادراتی دانست و افزود: صنعت چاپ با بهره مندی از طرح و نقش هنری، بسترساز مناسبی برای ایجاد بازارهای جدید است، فرهنگ و فرهنگ سازی در صنعت چاپ به عنوان بخش سخت افزاری و سرمایه محصولات فرهنگی به حساب میآید و همواره به عنوان یکی از محورهای ترویج فرهنگ در جوامع مطرح و کاربردی بوده است.
سرابیان ادامه داد: همچنین این صنعت از سالهای گذشته تاکنون چرخه اطلاعات و دانش را از مسیر کتاب و مجلات برعهده داشته است لذا همزمانی روز ملی صنعت چاپ با برگزاری نمایشگاه صنعت چاپ و بسته بندی در مشهد را به فال نیک میگیریم و امیدواریم این همزمانی فرصت بیشتری را برای فعالان صنعت چاپ فراهم کند تا برای پیشرفت این صنعت بیشتر به گفتگو و تبادل نظر بپردازند.
وی اظهار کرد: در دنیای امروز صنعت چاپ علاوه بر حوزه فرهنگی، تاثیر شگرف و بزرگی در تولید محصولات دارای بسته بندی و اطلاع رسانی و تبلیغات محصولات داشته است، بنابراین تعامل هنر و صنعت همواره دارای اهمیت بالایی بوده و صنعت چاپ با استفاده از فناوریهای نوین و بهره گیری از دنیای طراحی و گرافیک و تصویر دیجیتال به فروش محصولات کمک شایانی کرده است.
نائب رییس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی گفت: تحولات صنعتی در شعاع گسترش مبادلات اقتصادی، صنعت چاپ را به یکی از صنایع استراتژیک کشور تبدیل کرده است تا آنجا که از صنعت چاپ به عنوان صنعت پیشران کشور نام برده میشود.
وی بیان کرد: امروزه نه تنها صنعت چاپ، یک صنعت مهم در اقتصاد کشور به شمار میرود بلکه پشتوانه رشد در دیگر بخشهای اقتصادی کشور است، همه حوزههای اقتصادی از بخش اطلاع رسانی گرفته تا بسته بندی و تبلیغات برای صادرات به نوعی به صنعت چاپ نیازمند هستند.
سرابیان افزود: هرچند صنعت چاپ به عنوان یک بخش فرهنگی شناخته میشود و حوزه چاپ کتاب و مطبوعات از مهمترین کاربردهای آن بوده، اما تحولات جهانی چاپ را از یک ابزار فرهنگی به یک صنعت راهبردی تبدیل کرده است.
نائب رییس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی گفت: ماشین آلات صنعت چاپ کشور بسیار فرسوده است، اما فعالان این صنعت موفق شده اند با تمامی امکانات در اختیار در زمینه صادرات محصولات چاپی تلاش گستردهای داشته باشند، به طوری که خراسان رضوی به عنوان قطب چاپ کشور توانسته در سال گذشته، ۱۰ میلیارد ریالی صادرات محصولات چاپی به کشورهای همسایه بویژه عراق و افغانستان داشته باشد.
سرابیان افزود: با توجه به تلاش کشورهای همسایه ایران بویژه ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس در حوزه صنعت چاپ، بیم آن میرود که بازار اطراف از دست فعالان صنعت چاپ کشورمان گرفته شود، لذا انتظار میرود همزمان با حمایت دولت از صنایع داخلی، زمینه واردات مواد اولیه باکیفیت برای حوزه صنعت چاپ و بسته بندی فراهم شود.
وی حذف موانع و بوروکراسی اداری و مقررات زدایی را در حوزه صنایع خواستار شد و گفت: تحولات فناوری موجب شده است که چاپ کتاب به عنوان یکی از بخشهای فعال صنعت مورد توجه کشورها قرار گیرد، انتظار میرود زمینههای گسترش چاپ دیجیتال در کشور و استفاده از فناوریهای نوین در صنعت چاپ مورد توجه دولت قرار گیرد تا امکان رقابت فعالان صنعت چاپ در کشورمان با کشورهای همسایه فراهم شود.