به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسین غیبی روز شنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: سطح باغات گردو در شهرستان دماوند حدود هزار هکتار میباشد که در بخش مرکزی و رودهن و در حاشیه باغات و رودخانهها از قدیم الایام غرس شده است.
وی افزود: ارقام کاشته شده در گذشته گردوی محلی کاغذی و خوشهای میباشد که در دهه اخیر ارقام اصلاح شده خارجی مانند چنلر نیز کاشته شده که زود بازدهتر از ارقام سنتی میباشد.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان دماوند بیان داشت: باغات گردو در سطح شهرستان تقریبا در همه مناطق و روستاها بهتناسب وجود دارد ولی تراکم اصلی در حاشیه رودخانه تاررود است.
غیبی گفت: قیمت گردو در سال جاری با توجه به افزایش هزینههای تولید و برداشت با افزایش حدود ۵۰ درصدی نسبت به سال گذشته بوده که قیمت احصا، شده از مناطق مختلف از جمله شهرستانها و استانهای گردو خیز قیمت فروش گردو با پوست سبز ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان، گردو با پوست چوبی خیس ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومان و گردو کاملا خشک با توجه به کیفیت و رقم معمولی و کاغذی ۲۸۰ تا ۳۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
وی افزود: از مسئولین شهرداری و راهداری خواهشمندیم نسبت به ساماندهی فروشندههای حاشیه جاده و بلوارها اقدام نمایند که بعضا شاهد عرضه گردوی بی کیفیت مناطق دیگر بنام گردوی دماوند مینمایند که موجب ضرر تولید کنندگان و صنف مربوطه میشوند.
شهرستان دماوند در ۴۵ کیلومتری شهر تهران قرار دارد و این شهرستان از شمال با استان مازندران، از شرق با شهرستان فیروزکوه، از جنوب با استان سمنان و از غرب با شهرستان شمیرانات و تهران همسایه است و جزو مناطق خوش آب و هوا محسوب میشود و در دل کوههای سربه فلک کشیده با طبیعت جذاب و بکر قرار گرفته است.
این شهرستان از ۵ شهر آبعلی، رودهن، دماوند، آبسرد و کیلان و ۲بخش رودهن و مرکزی تشکیل شده است که شهر دماوند از محلات بسیار قدیمی و متعددی همچون فرامه، چالکا، قاضی، درویش، روح افزا، دشتمزار، احمدآباد، شلمبه، جیلارد و گیلاوند برخوردار است.