به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، این کتاب دربردارنده ۱۵ قطعه شعر از ۱۵ شاعر کودک و نوجوان است که برای پدر و در توصیف او سروده شده است.
این اشعار را مصطفی رحماندوست، جعفر ابراهیمی (شاهد)، افسانه شعباننژاد، جواد محقق، محمود پوروهاب، ناصر کشاورز، غلامرضا بکتاش، کمال شفیعیمشعوف، عباسعلی سپاهییونسی، محمدکاظم مزینایی، حمید هنرجو، مریم اسلامی، اسماعیل اللهدادی، محمد صارمیشهاب و مسعود طاهریعضد سرودهاند.
موضوع کتاب «نفسهای حاج جلال» گرامیداشت مقام پدران شهدا به ویژه حاج جلال پدر شهیدان حاجی بابایی بوده که در مقدمه کتاب و آخرین شعر این مجموعه زبان حالی از آخرین روزهای کلاس درس سردار معلم شهید علیرضا حاجی بابایی به زبانی کودکانه بیان شده است.
گل لبخند و سلام، پدر، دوش به دوش غروب، دست خالی، پدربزرگ، خندهی پدربزرگ، گلدستهی دعا، حوض و کاشی، سفرهی پدر، پدر و پاییز، قصهی پدربزرگ، گِل روی ایران، چشم پدر، کوه استوار و نفسهای حاج جلال عنوانهای این شعرها است.
تصویرگری کتاب «نفسهای حاج جلال» را که برای گروه سنی ۹ سال به بالا (نونهال) سروده شده است را الهه برهانی بر عهده دارد.
در شعر «چشم پدر» اسماعیل اللهدادی میخوانیم: «خسته و بیحوصله/ میرسد بابا غروب/ رفته او از صبح زود/ کار کرده تا غروب/ روی دستان پدر/ گرد و خاک خستگیست/ حیف شد امروز هم/ مادرم در خانه نیست/ مثل مادر چای را/ میروم تا دم کن/ شاید از چشم پدر/ خستگی را کم کنم»
این کتاب در قطع خشتی با شمارگان ۲هزار نسخه و قیمت ۶۵هزار تومان منتشر شده است.
علاقهمندان میتوانند این کتاب را از فروشگاه اینترنتی محصولات کانون به نشانی https://digikanoon.ir/ و فروشگاههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور تهیه کنند.