به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، بهنام سعیدی در این جلسه که با حضور سردار نامی، رئیس سازمان بحران کشور مسئولان دستگاههای اجرایی برگزار شد، ضمن ابراز همدری با خانواده جانباختگان سیل اخیر هلیل رود، بیان داشت: به دلیل عدم لایه روبی بستر رودخانه و ناکارآمدی برخی مسئولان مربوطه، متاسفانه تعدادی در سیل اخیر جان خود را از دست دادند و باید عزای عمومی در شهرستان اعلام میشد.
وی در ادامه گفت: با دستور و پیگیری رئیس سازمان مدیریت بحران کشور باید اعتبارات لازم برای ستاد بحران شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد تخصیص داده شود و تصمیمات اجرایی توسط مسئولان و دستگاههای ذیربط برای جلوگیری از بروز مشکلات مشابه در آینده اتخاذ گردد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم تخصیص اعتبارات ماده ۱۶ و ۱۷ به سازمان مدیریت بحران کشور اظهار کرد: رئیس جمهور باید پیگیریهای لازم را در راستای تخصیص اعتبارات سازمان مدیریت بحران انجام داده تا شاهد حوادث سیل اخیر برای جنوب کرمان و دیگر مناطق کشور نباشیم و در صورت عدم رسیدگی به این مهم در نطق جلسه آینده مجلس این موضوع را پیگیری خواهم کرد.
۱۰ هزار ماشین آلات سنگین از رده خارج شده اند
در ادامه رییس سازمان مدیریت بحران کشور در ستاد مدیریت بحران شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد گفت: ۱۰ هزار و ۸۰۰ دستگاه ماشین آلات سنگین شامل لودر، بولدزر و بیل مکانیکی از رده خارج شدهاند که با اعتباری پیش بینی کردهایم حدود ۹ هزار عدد از آنها را به چرخه فعالیت بازگردانیم.
نامی افزود:ارگانها یا افرادی حاضرند با پرداخت هزینه ماشین آلات سنگین را تهیه کنند، اما تولید کشور محدود است و به خریداران گفته شده یک سال تولید میکشد.
او برخی هم از خارج از کشور این ماشین آلات را خریداری کردند ولی در گمرک مانده اند.
نامی در این خصوص اظهار کرد: در این خصوص مقرر شد پیگیری کنیم، رییس جمهور از طریق هیات دولت دستوری صادر کنند و معافیت مالیاتی برای این خریداران در نظر گرفته شود تا هرچه زودتر این ماشین آلات به کشور وارد و فعال شوند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه رییس جمهور، توجه و عنایت ویژهای به مخاطرات طبیعی دارد تا مردم کشور از این طریق کمتر آسیب ببینند، تصریح کرد: در همین راستا رییس جمهور دستورات ویژهای برای سیلاب جیرفت صادر کرد.
او اعلام کرد: دکتر پزشکیان بر این باور است که باید به استان همچون کرمان، خراسان شمالی، اردبیل، مازندران، گلستان، گیلان، چهارمحال و بختیاری و کهکیلویه و بویر احمد نگاه ویژهای شود.
بازدید از حاشیه رودخانه هلیل رود و روستاهای حاشیهای
همچنین در این سفر رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به همراه نماینده مردم، فرماندار جیرفت و اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان از حاشیه رودخانه هلیل رود و روستاهای حاشیهای این رودخانه به جهت بررسی نقاط ضعف و خطر آفرینی این رودخانه در زمان طغیان بازدید کردند.
در این بازدید نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در با اشاره به وجود ۳ رودخانه هلیل، شور و ملنتی در جیرفت گفت: با توجه به گذر این ۳ رودخانه از روستاهای حاشیهای و شهرهای جیرفت و عنبرآباد، لایه روبی و ایجاد کناره بندی مناسب برای کاهش خطر سیلاب در زمان بارشها را در بستر این رودخانهها ضروری دانست.
وی با اشاره به وجود رودخانههای خطر ساز در حوزه شهرستان عنبرآباد، بخش اسماعیلی جیرفت و جبالبارز خواستار توجه ویژه سازمان مدیریت بحران و تخصیص اعتبار از محل مواد ۱۶ و ۱۷ به این مناطق شد.
او با گلایه از تخصیص نیافتن اعتبارات ماده ۱۶ و ۱۷ به سازمان مدیریت بحران کشور گفت: یقینا بدون تخصیص اعتبارات این موارد سازمان بحران توان کمک و رفع آسیبها را نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: رئیس جمهور بایستی به صورت ویژه به عدم تخصیص اعتبارات مواد ۱۶ و ۱۷ ورود کند؛ قانونا اعتبارات ماده ۱۶ و ۱۷ بایستی در اختیار خود سازمان بحران قرار گیرد و ریالی از آن در اختیار جایی دیگر قرار نگیرد.
دیدار با خانواده آزاده فداکار
همچنین رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به نمایندگی از رئیس جمهور و وزیر کشور در دیدار با خانواده آزاده فداکار مرحوم علی سیستانی که با فداکاری در سیلاب اخیر هلیل رود جیرفت، جان دو کودک را نجات داده بود و در نهایت خود نیز جان باخت با خانواده وی ابراز همدردی نمود.
سردار نامی در این دیدار سلام و تسلیت میعود پزشکیان رئیس جمهور را به خانواده این آزاده فداکار اعلام کرد.