آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۸۱۱۵۰

استامر: فروش سلاح به اسرائیل را ممنوع نخواهیم کرد

سر کی‌یر استارمر، رهبر حزب کارگر بریتانیا، در پاسخ به درخواست‌ها برای ممنوعیت کلی فروش تسلیحات به اسرائیل، اعلام کرد که هرگز چنین ممنوعیتی را نخواهد پذیرفت
محمد مهدی رضائی

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری دانشجو، سر کی‌یر استارمر، رهبر حزب کارگر بریتانیا، در پاسخ به درخواست‌ها برای ممنوعیت کلی فروش تسلیحات به اسرائیل، به‌ویژه در سالگرد حملات ۷ اکتبر، اعلام کرد که هرگز چنین ممنوعیتی را نخواهد پذیرفت. او در جلسه‌ای در پارلمان به سوالات نمایندگان، از جمله جرمی کوربین، پاسخ داد و بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید کرد.

استارمر گفت: «اگر فروش تسلیحات برای استفاده دفاعی توسط اسرائیل ممنوع شود، این موضعی است که نمی‌توانم تحمل کنم. ایده اینکه ما از حق اسرائیل برای دفاع حمایت کنیم و در عین حال او را از وسایل لازم برای این کار محروم کنیم، کاملاً ناسازگار است.»

این اظهارات در حالی بیان شد که ماه گذشته دولت بریتانیا اعلام کرد ۳۰ از ۳۵۰ مجوز صادرات تسلیحات به اسرائیل را به دلیل وجود خطرات جدی از نقض قوانین بین‌المللی معلق کرده است. سر کیر تحت فشار فزاینده‌ای قرار دارد تا تمامی فروش‌های تسلیحاتی به اسرائیل را ممنوع کند، زیرا برخی نمایندگان و فعالان معتقدند موضع فعلی دولت کافی نیست.

زاره سلتانا، نماینده حزب کارگر، در پارلمان از استارمر خواست که اقدام اخلاقی و قانونی انجام دهد و تمامی فروش‌های تسلیحاتی به اسرائیل، از جمله اجزای جت‌های F-۳۵ را ممنوع کند. اما استارمر با این درخواست مخالفت کرد و گفت: «ممنوعیت تمامی فروش‌ها به معنای عدم فروش برای مقاصد دفاعی خواهد بود.»

در سطح بین‌المللی، کشور‌های غربی نیز تحت فشار قرار دارند تا فروش تسلیحات به اسرائیل را متوقف کنند. امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، اخیراً خواستار توقف تحویل تسلیحات به اسرائیل پس از حمله آن به لبنان شد. او اظهار داشت که اولویت باید بازگشت به یک راه‌حل سیاسی باشد و ادامه تحویل تسلیحات برای جنگ در غزه باید متوقف شود.

در سالگرد حملات ۷ اکتبر، اسرائیل با تهدیدات جدیدی مواجه است. حماس از صبح روز شنبه به سمت جوامع مرزی در غزه راکت پرتاب کرد و آژیر‌ها در کیبوتز کفرعزا به صدا درآمد. در پاسخ، ابوعبیده، سخنگوی حماس، اعلام کرد که این گروه به حملات خود ادامه خواهد داد و هرچه عملیات نظامی در غزه طولانی‌تر شود، خطر برای گروگان‌ها بیشتر می‌شود.

از سوی دیگر، حزب‌الله نیز در روز دوشنبه بیش از ۱۴۰ راکت به شمال اسرائیل شلیک کرد. در عین حال، نیرو‌های دفاعی اسرائیل اعلام کردند که دو سرباز ویژه این کشور در مرز لبنان کشته شده‌اند.

سر کی‌یر استارمر در پارلمان بر این نکته تاکید کرد که یک سال پس از ۷ اکتبر، «هیچ راه‌حل نظامی» برای بحران در خاورمیانه وجود ندارد و خواستار تلاش‌های دیپلماتیک بیشتر شد. او اظهار داشت: «منطقه نمی‌تواند یک سال دیگر این وضعیت را تحمل کند.»

جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، نیز با آیزاک هرتزوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل، صحبت کرد و وعده داد که آمریکا «هرگز تسلیم نخواهد شد» تا همه گروگان‌ها را به خانه برگرداند. او همچنین بر تعهد خود به امنیت مردم یهود و حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تهدیدات تأکید کرد.

انتظار می‌رود اسرائیل به‌دلیل حمله موشکی اخیر به این کشور، اقدام نظامی «قابل توجهی» علیه ایران انجام دهد. نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به ایران هشدار داد که حمله به اسرائیل با موشک‌های بالستیک یک اشتباه بزرگ است، اما تهران قول پاسخ قاطع به هرگونه حمله تلافی‌جویانه را داده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار