
پایان گفتوگوهای ایران و اروپا در استانبول
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، گفتوگوها میان دیپلماتهای ارشد ایران و تروئیکای اروپایی و همچنین معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که صبح جمعه در استانبول آغاز شده بود، به پایان رسید.
این گفتوگوها در سطح معاونان وزیر امور خارجه و در محل سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول برگزار شد.
«کاظم غریبآبادی» و «مجید تختروانچی» معاونان وزیر خارجه ایران ریاست هیات ایرانی در این گفتوگوها را برعهده داشتند.
«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بود که «رفع تحریمها و مباحث مربوط به برنامه هستهای صلحآمیز ایران»، محور این گفتوگوها خواهد بود.
بقائی همچنین امروز و در گفتوگویی پیش از برگزاری این این گفتوگوها، آن را فرصت مغتنمی برای تصحیح نگاه و موضع این سه کشور در قبال موضوع هستهای ایران دانست و ابراز امیدواری کرد که این سه کشور از این فرصت برای جبران رویکردهای غیرسازنده قبلی که موجب مخدوش شدن اعتبار و جایگاه مذاکراتی اروپا و تبدیل آن به بازیگر حاشیهای نیز گردیده است، استفاده کنند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران با ابراز تاسف از مواضع جانبدارانه سه کشور اروپایی در قبال تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران که عملا این سه کشور را بهعنوان توجیهگران قانونشکنی و تجاوز به دنیا معرفی نمود، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به چنین موضعگیریهای ناشایستی اعتراض کرده و قطعا در نشست روز جمعه نیز مراتب اعتراض ایران در این خصوص به طرفهای اروپایی ابلاغ خواهد گردید و از آنها توضیح خواسته خواهد شد.
بقائی در پاسخ به سوالی راجع به تهدید مکرر کشورهای اروپایی مبنی بر استفاده از سازوکار موسوم به «مکانیسم ماشه» گفت: هیچ توجیهی برای عدم خروج موضوع هستهای ایران از دستور کار شورای امنیت در موعد مقرر وجود ندارد. ضمن اینکه سه کشور اروپایی اساسا به دلیل مواضع و عملکردهای خود در قبال تعهداتشان در برجام، هیچ اهلیت و حقی برای توسل به چنین ساز و کاری ندارند. به عبارت دیگر سه کشور اروپایی به دلیل نقض مستمر تعهدات خود طبق برجام و موضعگیری حمایتی از حملات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هستهای صلحآمیز ایران - که نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و تعرض به موضوع اصلی آن یعنی «تایید برنامه هستهای صلحآمیز ایران بهشمول غنیسازی» بود- آگاهانه جایگاه خود بهعنوان «مشارکتکننده برجام» را مخدوش کردهاند و لذا دیگر صلاحیت حقوقی برای استفاده از -یا حتی تمدید- سازوکارهای برجامی که خود ناقض آن هستند ندارند.