آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۸۵۳۰۹

لاشه ۲ قلاده فک خزری در سواحل بابلسر کشف شد +فیلم

لاشه دو قلاده فوک خزری تنها پستاندار دریای کاسپین در ساحل بابلسر کشف شد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، طی چند روز اخیر لاشه ۲ قلاده فک خزری به عنوان تنها پستاندار دریای مازندران و از گونه‌های در خطر نابودی در سواحل بابلسر پیدا شد.

 

کاهش جمعیت فک خزری: زنگ خطری برای بقای گونه

فک خزری که یکی از کوچک‌ترین گونه‌های فک در جهان محسوب می‌شود، طی دهه‌های اخیر به شدت دچار کاهش جمعیت شده است. اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) این گونه را در آخرین رده‌بندی خود به عنوان در خطر انقراض جهانی معرفی کرده است. زمانی جمعیت این فک بیش از یک میلیون قلاده برآورد می‌شد، اما طی سه دهه گذشته به دلیل شکار بی‌رویه توسط صیادان کشورهای شمالی دریای خزر، این تعداد به کمتر از صد هزار قلاده کاهش یافته است.

کد ویدیو
 

فک خزری (Pusa caspica) یکی از گونه‌های کمیاب پستانداران دریایی است که زیستگاه اصلی آن دریای خزر و رودخانه‌های مرتبط با آن، نظیر ولگا و اورال در روسیه است. این فک به عنوان تنها پستاندار دریای خزر شناخته می‌شود و به دلیل صید بی‌رویه و تغییرات زیست‌محیطی، با کاهش شدید جمعیت مواجه شده است و اکنون نیازمند حمایت بین‌المللی است.

 

نقش دما در زیست فک خزری

ساحل‌نشینان شمال ایران این جانور را با نام محلی سگ آبی می‌شناسند. یکی از ویژگی‌های مهم فک‌های خزری، وابستگی آن‌ها به دمای آب است. با افزایش دمای آب، این فک‌ها به سمت بخش‌های عمیق‌تر و سردتر دریای خزر مهاجرت می‌کنند. به‌طور کلی، فک‌های خزری در فصول بهار، تابستان و پاییز بیشتر در آب‌های نیمه جنوبی دریای خزر، از جمله سواحل ایران زندگی می‌کنند. اما برای زایمان به مناطق یخی و سرد شمال دریای خزر می‌روند.

 

اهمیت حفاظت از فک خزری

با توجه به وضعیت بحرانی این گونه، حفاظت از فک خزری اهمیت بسیاری دارد. کاهش جمعیت فک‌ها نه تنها بر اکوسیستم دریای خزر تاثیر منفی دارد، بلکه از دست دادن آن‌ها، نمادی از تخریب محیط زیست منطقه خواهد بود. برای حفظ بقای این گونه، نیاز است تا کشورهای حاشیه دریای خزر اقدامات فوری برای کاهش صید غیرقانونی و بهبود شرایط زیست‌محیطی دریای خزر انجام دهند.

فک خزری به عنوان یکی از گونه‌های نمادین دریای خزر در حال نابودی است و تلاش‌های بین‌المللی برای حفاظت از این موجود بی‌نظیر ضروری است. اقداماتی همچون ایجاد مناطق حفاظت‌شده، آموزش جوامع محلی و کاهش شکار غیرقانونی می‌تواند به حفظ این گونه کمک کند و از نابودی آن جلوگیری نماید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار