علی باقری رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو بیان کرد: استان کرمان دارای سطح زیر کشت ۵ هزار و ۴۰ هکتار گلستان گل محمدی است که از این میزان گلستان گل محمدی ۴۷۹۸ هکتار آن بارور و ۲۴۰ هکتار غیربارور است.
وی افزود: تعداد ۴۱۸۳ نفر بهره بردار در ۴۳۶۰ قطعه زمین در شهرستانهای ارزوئیه، بافت، بردسیر، بم، رابر، راور، رفسنجان، زرند، سیرجان، شهربابک، کرمان و کوهبنان به کار کشت و پرورش این گیاه داروئی ارزشمند اشتغال مستقیم دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان در ادامه اظهار کرد: تولید سالانه گل محمدی در گلستانهای استان کرمان بیش از ۹ هزار و صد تن گل با متوسط عملکرد ۲ تن در هکتار است.
باقری با اشاره به مزیتهای تولید گل محمدی گفت: استان کرمان با احتساب جنوب استان (۳۶۱ هکتار مربوط به جنوب و ۵۰۴۰ هکتار شمال استان) از نظر سطح زیر کشت گلستان گل محمدی، رتبه دوم را در کشور دارا است.
وی افزود: بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی مربوط به شهرستانهای بردسیر با ۳۷۰۰ هکتار گلستان و ۷۷۰۰ تن تولید (به عنوان قطب تولید گل محمدی استان کرمان) شهرستان رابر با ۴۶۰ هکتار و شهرستان بافت با ۳۵۲ هکتار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان گفت: تعداد واحدهای فرآوری (گلاب گیری) فعال محصول گل محمدی در سطح استان کرمان بالغ بر ۲۰۰ واحد است که ۱۸۰ واحد آن به صورت سنتی و ۲۰ واحد به صورت مکانیزه کار فرآوری این محصول را انجام میدهد.
وی با اشاره به کاربریهای مختلف گل محمدی یادآور شد: از اسانس گل محمدی تولیدی استان کرمان به دلیل کیفیت بالا و ارگانیک بودن آن در صنایع عطر سازی ممتاز کشورهای مختلف جهان نیز استفاده میشود.