به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ایرج حیدریان در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: رعایت الگوی کشت متناسب با اقلیم استان گلستان ضمن حمایت از کشاورزان و صیانت و حمایت از منابع آب استان از برنامههای سازگاری با کمآبی در استان گلستان بوده که از سال ۱۴۰۰ آغاز شده و تا ۱۴۰۵ ادامه دارد.
وی تصریح کرد: مهمترین برنامههای اجرایی سازگاری با کمآبی گلستان، انسداد چاههای غیرمجاز و نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاهها بهمنظور جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان ابراز کرد: از ابتدای اجرای این برنامه تاکنون که بیش از سه سال میگذرد، یکهزار و ۶۷۵ حلقه چاه غیرمجاز در گلستان مسدود و ۵ هزار و ۹۳۸ دستگاه کنتور هوشمند حجمی بر روی چاههای استان نصب شده است.
وی ادامه داد: با نصب این کنتورهای هوشمند حجمی بر روی چاههای آب، تاکنون از حدود ۱۹ میلیون مترمکعب اضافه برداشت منابع آب زیرزمینی جلوگیری شده است.
حیدریان بیان کرد: سال آبی گذشته، سال نرمالی به لحاظ بارش بود ولی در سه سال قبل از آن بهصورت مستمر، شاهد کاهش ۶۰ درصدی بارش در استان بودیم که قطعاً اثرات خشکسالی آن در مدت یکسال جبران نخواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان یادآور شد: در سال گذشته، ۱۳۸ میلیون مترمکعب از افت مخازن آبهای زیرزمینی در گلستان جبران شد ولی همچنان، استان گلستان با ۳۲۰ میلیون مترمکعب کسری آبخوان مواجه است.