به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ولی الله تازیکی اظهار کرد: اعتبارات اشتغال در حوزه فرش استان در سال ۱۴۰۰ به ۱۳۰ میلیارد ریال و در سال ۴۰۱ به ۱۴۰ میلیارد ریال رسید.
وی افزود: میزان تسهیلات در سال گذشته ۱۵۰ میلیارد ریال بود که پرداخت آن در ۲ مرحله پیگیری شد.
مسوول اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی نقدینگی را از مشکلات فرشبافان استان عنوان کرد و گفت: بافندگان فرش معمولا از قشر ضعیف جامعه هستند که برای ادامه فعالیت نیاز به حمایت مالی دارند.
لزوم رسیدگی مشکل بیمه فرشبافان
تازیکی، بیمه اجتماعی را از دغدغههای بافندگان فرش عنوان کرد و گفت: ۲۷ هزار نفر بافنده در استان کارت قالیبافی دارند که تنها ۲ هزار و ۳۴۰ بافنده از مزایای بیمه بهرهمند هستند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون ۲۴ هزار و ۲۶۰ نفر از فرشبافان استان معادل ۸۷ درصد از این افراد زیر پوشش بیمه نیستند که این وضعیت زیبنده این خطه از کشور به عنوان قطب تولید فرش دورو و ترکمن نیست.
مسوول اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: حدود ۵۰ هزار نفر در این استان به نوعی در صنعت فرش اشتغال دارند که از این تعداد ۶۰ درصد در روستاها و ۴۰ درصد در شهرها سکونت دارند.
وی گفت: برقراری بیمه، درخواست مهم بافندگان استان است و تامین اجتماعی سهم جدیدی برای پذیرش قالیبافان ندارد و تنها راه ورود افراد جدید به لیست بیمه شدگان، حذف افرادی است که در پالایش شناسایی شده اند.
تازیکی تصریح کرد: بیمه فرشبافان تنها در ازای حذف یک بیمه شده، بیمه برای فرد جدید اعمال میشود.