آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۹۶۶۴

صدور ۲ هزار مجوز مشاغل خانگی در حوزه فرش در خراسان شمالی

مسوول اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: ۲ هزار و ۵۰ مجوز مشاغل خانگی در حوزه بافت فرش صادر شده و ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر دارای مجوز مشاغل خانگی هستند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، ولی الله تازیکی اظهار کرد: تسهیلات مشاغل خانگی با سود چهار درصد در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد و امید می‌رود این منابع، گامی برای توسعه صنعت فرش در استان و کمک به مجریان طرح‌های تولید فرش باشد.

وی نقدینگی را از مشکلات فرشبافان استان برشمرد و افزود: بافندگان فرش استان از قشر ضعیف جامعه هستند که برای ادامه فعالیت نیاز به حمایت مالی دارند.

مسوول اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: حدود ۵۰ هزار نفر در این استان به نوعی در صنعت فرش اشتغال دارند که از این تعداد ۶۰ درصد در روستا‌ها و ۴۰ درصد در شهر‌ها سکونت دارند.

وی با تاکید بر لزوم حمایت از بافندگان فرش افزود: تنها هفت درصد معادل ۲ هزار نفر از بافندگان فرش استان زیر پوشش بیمه قرار دارند، بیشترین بیمه شدگان این صنعت مربوط به شهرستان بجنورد و راز و جرگلان با ۹۰۰ نفر و کمترین آن مربوط به مانه و سملقان با ۳۰ نفر است.

تازیکی افزود: سهمیه بیمه قالیبافان استان کم است از این رو تمامی بافندگان در انتظار استفاده از مزایای بیمه اجتماعی هستند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون ۲۴ هزار و ۲۶۰ نفر از فرشبافان استان معادل ۸۷ درصد از این افراد زیر پوشش بیمه نیستند که این وضعیت زیبنده این خطه از کشور به عنوان قطب تولید فرش دورو و ترکمن نیست.

مسوول اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: برقراری بیمه، درخواست مهم بافندگان استان است و تامین اجتماعی سهم جدیدی برای پذیرش قالیبافان ندارد و تنها راه ورود افراد جدید به لیست بیمه شدگان، حذف افرادی است که در پالایش شناسایی شده‌اند.

تازیکی تصریح کرد: بیمه فرشبافان تنها در ازای حذف یک بیمه شده، بیمه برای فرد جدید اعمال می‌شود.

وی افزود: اکنون ۲ هزار و ۵۰ مجوز مشاغل خانگی در حوزه بافت فرش صادر شده و ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر دارای مجوز مشاغل خانگی هستند.

مسوول اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی درباره اقدامات انجام شده برای حمایت از بافندگان فرش در استان گفت: پارسال سه تن از تولید کنندگان فرش دستباف استان بعنوان نام آور فرش دستباف کشور معرفی شدند.

وی خاطرنشان کرد: راه اندازی اولین کارگزاری صدور شناسنامه فرش دستباف استان در محل اتاق بازرگانی استان در آذرماه، کسب رتبه سومی کشوری فرش دو روی ابریشم خراسان شمالی در جشنواره قالی فاخر اصفهان در بهمن ماه از جمله دستاورد‌های حوزه فرش استان در سال گذشته است.

مسوول اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: پارسال ۱۸۰ مجوز مشاغل خانگی مستقل و پشتیبان با اشتغال حدود ۳۱۰ نفر در سامانه رصد اشتغال کشور ثبت شد.

وی با بیان اینکه برای آموزش بافندگان فرش، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات تخصیصی فرش دستباف جذب شد افزود: برگزاری دوره آموزشی فروشندگی فرش دستباف با همکاری سه جانبه اتاق بازرگانی، شرکت شهرک‌های صنعتی و اداره کل صمت با استعداد حدود ۳۷ نفر هنرجو در محل اتاق بازرگانی از دیگر اقدامات برای حمایت از صنعت فرش در استان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار