به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در دهمین اجلاس مجمع عالی بسیج دانش آموزی گفت: فرمایشات رهبر انقلاب در تاریخ بسیج بینظیر است.
وی افزود: من همیشه میگویم بسیج معجزه امام بود برای انقلاب برای معماری انقلاب و حفظ تمام دستاوردهای انقلاب در کنار همه ساختارهایی که شکل گرفت.
کاظمی بیان کرد: اگر قرار باشد ما به عنوان دانش آموزان بسیجی راه بسیج را ادامه بدیم آنگونه که شایسته و بایسته است قبل از هر چیز به نظر من باید خودمان را بسازیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: زمانی میتوانیم در کورانها و در بحرانها از میدان مینها عبور کنیم که خود ما خوب ساخته شده باشیم.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: دوستان «تاثیر معدل در کنکور» را با رویکرد توسعه عدالت مصوب کردند؛ یعنی گفتند که «مافیای کنکور و تفاوت در دسترسیهای آموزشی را از بین ببریم.»
وی ادامه داد: تفسیر آنها درست بوده؛ ما با تحلیلهایی که کردیم متوجه شدیم سطح معدل در کشور یک نمره بالا آمده؛ اما به بخشهایی از مسئله توجه نشده است.
کاظمی گفت: امروز با توجه به اینکه این مسئله ابعاد متفاوتی دارد یکی از ابعاد آن، ابعاد آسیبهای روانی و اجتماعی دانش آموزان است.
وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: طبیعتاً به دلیل فشاری که بر دانش آموزان ما میآید حوزه آسیبهای روانی افزایش پیدا میکند، افسردگی، پرخاشگری، فشارهای درون خانوادگی و اختلافات خانوادگی افزایش مییابد.
وی گفت: نکته بعدی کاهش ضریب فعالیتهای تربیتی و فرهنگی است، طبیعتاً بچههای پایه دهم و یازدهم فرصتی که به فعالیتهای فوق برنامه بسیج و مدرسه و اردو بپردازند نیست و ضریب فعالیتهای پرورشی و فوق برنامه و تشکیلاتی ما پایین میآید که آسیب بزرگی برای نظام است.
کاظمی اضافه کرد: قرار است هفته آینده است یک تحلیل کاملاً علمی، روانی، اجتماعی، فوق برنامهای و اجرایی آماده کنم و در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم ارائه میدهم با جناب آقای خسروپناه تا الان دو سه جلسه داشتیم قرار است انشاءالله تجدید نظر بکنیم.
وی خاطرنشان کرد:، اما اگر تغییراتی ایجاد بشود این تغییرات از دو سال دیگر قابل اعمال است. به این دلیل که دانش آموزی که امروز در پایه دوازدهم در کنکور شرکت میکند این شخص از دو سال گذشته یعنی پایه دهم و یازدهم از زندگی خودش وقت گذاشته درس خوانده و تلاش کرده و امروز حق برای او حق مکتسبه ایجاد شده است یعنی هزینه کرده و وقت گذاشته و معدل او ۲۰ شده است. معدل دانش آموز دیگری ۱۰ شده و حق این دانش آموزی که به واسطه این قانون تلاش کرده ضایع میشود. هیچکس و هیچ محکمه و قانونی این را قبول نمیکند. این قانون برای دانش آموزان پایه نهم در دو سال آینده قابل اعمال خواهد بود.