به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، این سامانه که با همکاری شرکتهای دانش بنیان و کاربری سازان رده یک کشور در قالب پردیس توسعه فناوری صنایع هوایی وزارت بر اساس جدیدترین استانداردهای بینالمللی طراحی و ساخته شده، گامی اساسی در افزایش توانمندیهای ایران در مقابله با آتشسوزیهای بزرگ و پیچیده برداشته است.
این سامانه با بهرهگیری از مقاطع آلومینیومی کلاس ۶۰۰۰ و مطابق با استانداردهای NFPA و ۱۱۸۸۹ طراحی شده است. از ویژگیهای شاخص آن میتوان به توانایی عملیات همزمان اطفای حریق از سطح زمین و هوا، استفاده از آب و فوم و قابلیت تجهیز به سیستم پیشرفته CAFs اشاره کرد که امکان اطفای سریع و مؤثر را در ارتفاعات مختلف فراهم میسازد.
ارتفاع عملیات: اطفای حریق با سیستم CAFs تا ارتفاع ۱۰۰ متر با دبی ۷۰۰ لیتر در دقیقه، و اطفا با آب تا ارتفاع ۵۰ متر با دبی ۲۰۰ لیتر در دقیقه.
• کابین عملیاتی پیشرفته: مجهز به کابین بالا رونده با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه، که امکان نظارت کامل خلبان و فرمانده عملیات بر تمام مراحل عملیات را فراهم میکند.
• پد پهپاد: سامانه به پد بالا رونده کنترل شونده از راه دور برای پهپادها تجهیز شده که امکان آغاز و پایان عملیات پهپادی را به بهترین شکل مدیریت میکند.
این سامانه به یک پمپ اطفای حریق با ظرفیت ۳۰۰۰ لیتر و مخزن فوم با ظرفیت ۲۲۰ لیتر مجهز شده است. نیروی مورد نیاز پمپ مستقیماً از موتور اصلی تأمین میشود که با بهرهگیری از فناوری Sandwich PTO حداکثر بازدهی را در عملیات تضمین میکند.
نخستین سامانه اطفای حریق هوایی کشور، امکان جانمایی و حمل کلیه تجهیزات مورد نیاز برای عملیات اطفای حریق را فراهم کرده و میتواند در شرایط بحرانی و حوادث طبیعی، کارایی و اثربخشی بالایی از خود نشان دهد. این سامانه همچنین در بهبود سرعت واکنش و کاهش خسارات ناشی از آتشسوزی، نقش مؤثری ایفا خواهد کرد.