دریادار حبیبالله سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش در حاشیه نخستین همایش ملی «فرماندهی و کنترل جنگ شناختی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به فناوریهای نوظهور و شالودهشکن گفت: ۱۵ فناوری نوظهور شامل پلاسما، اقلیم، کوانتوم، هوش مصنوعی، رباتیک و الکترومغناطیس در آینده جنگها نقش مؤثری خواهند داشت و اگر به این فناوریها توجه نشود، قطعاً با غافلگیری فناورانه مواجه خواهیم شد و این امر میتواند تهدیداتی برای کشور ایجاد کند.
وی افزود: غافلگیری فناورانه میتواند منجر به عقبماندگی راهبردی شود و در چنین شرایطی، توان ایستادگی در برابر تهدیدات دشمن کاهش خواهد یافت وملت ایران ملت قوی و سرافرازی است و در دفاع از استقلال و تمامیت سرزمینی خود همواره ثابتقدم بوده است.
معاون هماهنگکننده ارتش تصریح کرد : برای تقویت توان دفاعی کشور باید به این فناوریهای نوظهور توجه ویژهای داشته باشیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد : یکی از این فناوریها که در تقویت توان دفاعی مؤثر است، هوش مصنوعی است که میتواند در تمام حوزههای مدیریتی و فناوریهای دفاعی تأثیرگذار باشد و در این راستا، پیشرفتهای خوبی در ارتش جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است.
دریادار سیاری افزود : هوش مصنوعی در پهپادها و دیگر تجهیزات دفاعی میتواند نقش مهمی ایفا کند و این فناوری در دستور کار ارتش قرار دارد.
معاون هماهنگ کننده ارتش تاکید کرد: با توجه به پیشرفتهای حاصلشده در این حوزه، ارتش جمهوری اسلامی ایران توانسته به موفقیتهای قابل توجهی در بهرهبرداری از فناوریهای نوین دست یابد و این فناوریها بهویژه در زمینههای دفاعی میتوانند تغییرات شگرفی ایجاد کنند و ارتش جمهوری اسلامی ایران در این مسیر گامهای مؤثری برداشته است.