به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سرهنگ سید احمد موسوی رئیس پلیس فتا استان زنجان گفت: قرار گرفتن در معرض اطلاعات و محتواهای نامناسب از آسیب های عمده استفاده ناصحیح و بیش از حد کودکان و نوجوانان از فضای مجازی است و کاهش مهارت های ارتباطی و منزوی شدن کودکان را نیز در پی دارد.
وی ادامه داد: همچنین فضای مجازی به واسطه سرگرمی های متنوعی که دارد ممکن است زمان زیادی از اوقات کودکان و نوجوانان را به خود اختصاص دهد و موجب اعتیاد به تلفن همراه، عادت به مطالب سطحی، عقب افتادگی آموزشی و افت تحصیلی آنان شود.
موسوی به لزوم توجه والدین به ابزارهای پیشگیری از آسیب های فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: برخی از این ابزارهای نظارتی و کنترل والدین بر تلفن های همراه کودکان شامل برنامه هایی می شود که قابل دریافت و نصب بر گوشی های تلفن همراه است.
موسوی خاطرنشان کرد: تعیین مقررات و زمان بندی خاصی برای استفاده کودکان و نوجوانان از تلفن همراه و فضای مجازی از دیگر روش های مطلوب پیشگیری از آسیب های این حوزه است.
وی به لزوم افزایش آگاهی والدین از فضای مجازی و ارتقای دانش فرزندان نسبت به تهدیدات فضای مجازی تاکید کرد و گفت: تبیین الگوهای مناسب اخلاقی و رفتاری برای کودکان می تواند در این خصوص موثر واقع شود.
موسوی اظهار کرد: همچنین پرکردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان با مطالعه و تفریحات و بازی های سالم باعث می شود تا آنان کمتر به فضای مجازی متوسل بشوند و از تبعات و آثار سوء فضای مجازی در امان بمانند.
رئیس پلیس فتا استان زنجان به برگزاری پنجمین پویش سراسری مردمی کودکان سایبری از ۲۴ آذرماه به مدت یک هفته در این استان اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه میزان استفاده کودکان از فضای مجازی افزایش یافته است، در این فضای غبار آلود و شلوغ اگر اعضای خانواده موضع انفعالی داشته باشند و نحوه استفاده صحیح از آن را به کودکان آموزش ندهند، قطعا فرزندان در معرض آسیب قرار می گیرند.
موسوی افزود: پلیس فتا ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارشها در زمینه جرایم و تخلفات سایبری است و شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ و سایت https://csirc.fata.gov.ir جهت دریافت این گزارش ها در خدمت شهروندان است.