مجتبی یوسفی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو ضمن اشاره به پیشبینی رشد هشت درصدی در برنامه هفتم توسعه، بیان کرد: با توجه به ظرفیتهای بالای استان خوزستان، ما نیاز داریم که بهجای وعدههای بدون پشتوانه، به تصویب قوانینی بپردازیم که به واقعیت بپیوندد. فقط با سخنرانی، قول و وعده نمیتوان مشکلات را حل کرد؛ بلکه ما بهعنوان قانونگذار، باید با تصویب قوانین، توجه ویژه به ظرفیتهای اقتصادی و نیازهای داخل کشور داشته باشیم و در نهایت با رشد اقتصادی بتوانیم ایجاد اشتغال کنیم.
وی با تاکید بر توجه به زیر ساختها گفت: توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی میتواند منجر به ایجاد اشتغال پایدار، تکمیل زنجیره ارزش و در نهایت رشد اقتصادی استان شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیتهای صنعتی خوزستان خاطر نشان کرد: خوزستان پتروشیمیهای زیادی دارد؛ بیش از ۲۳ واحد پتروشیمی که سالانه ۱۹.۵ تن محصولات بالادستی تولید میکنند. اما نکته تلخ این است که کمتر از ۳۰۰ هزار تن از این محصولات به محصول نهایی تبدیل میشود. این بدان معنی است که ما در توسعه صنایع پاییندستی و تحقق زنجیره ارزشی که به اشتغال بومی منجر میشود، باید توجه بیشتری داشته باشیم.
یوسفی با اشاره به برگزاری اولین نمایشگاه پتروشیمی اهواز و صنایع وابسته بیان کرد: با پیگیریهایی که ما در مجلس یازدهم انجام دادهایم و همچنین با تلاشی که در وزارت نفت صورت گرفت؛ صنعت نفت و گاز میبایست با توسعه این صنایع، زمینه را برای ایجاد اشتغال پایدار و بومی و همچنین تکمیل زنجیره ارزش و رشد اقتصادی استان فراهم نماید.
وی در ادامه افزود: توجه به این موارد ظرفیتهای سرمایه گذاری بخش خصوصی و توسعه صنعت را در خوزستان به صورت ویژه افزایش میدهد.
نماینده مردم اهواز، حمیدیه، باوی و کارون ضمن انتقاد و اظهار گله مندی اظهار کرد:با پیگیریهایی که در وزارت کار انجام شد ضمن تذکر جدی به وزیر کار، همانطور که به نوعی توسعهی صنایع بالا دستی در استان خوزستان است؛ جوانان، فعالین و پیشکسوتان ما خواستار استخدام بومی هستند و انتظار دارند که از ظرفیتهای مدیریتی و متخصصان بومی در پتروشیمیها استفاده شود. ما نیز به به صورت ویژه پیگیری خواهیم کرد که این نیازها مورد توجه قرار گیرد تا همچنان که توسعه صنایع بالادستی در حال انجام است، اشتغال بومی نیز در اولویت باشد.
یوسفی ضمن تشکر از برخی مسئولین پتروشیمی بیان کرد: انتظار داشتیم پتروشیمیها با ظرفیت بیشتری در این نمایشگاه حضور پیدا کنند. با حضور فعالتر خود کمک کنند و در نهایت به ایجاد و حمایت از کسب و کارهای کوچک بپردازند.
وی همچنین ضمن اشاره به برگزاری نمایشگاه پتروشیمی اهواز و صنایع وابسته و نمایشگاه صنعت نفت و گاز در خوزستان از آنها به عنوان فرصتی طلایی برای تقویت همکاریها میان صنعتگران، مسئولین و سرمایه گذاران یاد کرد.
او اعلام کرد: انتظار میرود این نمایشگاه نقشی کلیدی در رشد و توسعه صنایع پایین دستی ایفا کند. با فراهم کردن بسترهای لازم و تقویت زیرساختها، میتوان به فعالتر شدن شرکتهای پتروشیمی و جذب سرمایهگذاران خصوصی کمک کرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر ضرورت همکاری شرکتهای بزرگ پتروشیمی با شهرکهای صنعتی و صنایع خرد، خاطرنشان کرد: با برنامهریزی و تعامل بین بخشهای مختلف میتوان به بهبود وضعیت اقتصادی و اشتغالزایی در خوزستان دست یافت.
یوسفی بیان کرد:امیدواریم نمایشگاه پتروشیمی اهواز و صنایع وابسته فتح بابی باشد برای استان، ما همچنان تلاش خواهیم کرد و از وزارت کار نیز پیگیری میکنیم. همچنین شرکتهای صنایع پتروشیمی بزرگ و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس که متاسفانه حضور کمرنگی داشتند، بدانند اگر استان خوزستان، منابع آن و زیر ساختهایش برای مدیریت خوب است باید برای زندگی و اشتغال بومی نیز خوب باشد.