کد خبر:۹۸۹۶۶۸

۴۹ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه فناوری‌های دریایی شناسایی شد

جذب ایده‌های نوآورانه در حوزه صنایع دریایی یکی از اتفاقاتی است که ارزش افزوده بالایی برای کشور به همراه دارد. تحول این صنعت با به‌کارگیری خلاقیت‌ها رخ خواهد داد.

۴۹ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه فناوری‌های دریایی شناسایی شد؛ به‌کارگیری ظرفیت‌ها در صنایع

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صنعت دریایی از جمله عرصه‌های فناورانه‌ای است که نیازمند به‌کارگیری ایده‌های نوآوارنه است تا بتواند به نیاز‌های کشور پاسخ دهد. صنعتی ثروت‌آفرین که هنوز جایگاه اصلی خود را در اقتصاد کشور نیافته است. اما به همت شرکت‌های دانش‌بنیان در تکاپو است تا بتواند از همه ظرفیت‌های دانشی و تخصصی موجود در این حوزه استفاده کند و سهم خود از توسعه کشور را افزایش دهد.

یکی از اقدامات موثر در این حوزه ایجاد ارتباط موثر بین رشته‌های مختلف و شرکت‌های فعال در زمینه دریا است کاری که گامی بزرگ در راستای توسعه فناوری‌های دریایی و تجاری‌سازی محصولات تولید شده، محسوب می‌شود.

درحال حاضر ۲۰ دانشگاه فعال در حوزه دریا در کشور فعال است و ایران در زمینه تولیدات علمی حوزه دریا در جهان، در جایگاه یازدهم قرار دارد. درحال حاضر نیز  ۴۹ شرکت دانش‌بنیان، ۳ مرکز نوآوری دریایی و یک شتاب‌دهنده در زیست‌بوم فناوری و نوآوری دریا فعالیت می‌کنند.

این صنعت راهبردی در دنیا بخش‌های مختلفی، چون حمل‌ونقل دریایی، ساخت و تعمیر کشتی، صنایع فراساحل، انرژی‌های تجدیدپذیر، صنایع دریایی نظامی، تامین مواد و تجهیزات، گردشگری دریایی، شیلات و صنایع وابسته دارد که توسعه هر کدام از آن‌ها می‌تواند رونق اقتصادی برای کشور به همراه داشته باشد. اما این توسعه به تامین قطعات و زیرساخت‌هایی نیاز دارد که باید با توان داخلی تولید شود.

بر همین اساس ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت از  شرکت‌های دانش‌بنیان در تلاش است تا این صنعت جهانی را در کشور با اتکا به توان داخلی توسعه دهد.

تلاش‌ها در این زمینه با اقداماتی، چون پشتیبانی از ناوگان دریایی، ایجاد شبکه قطعه‌سازی و ایجاد ناوگان مشترک ریلی و کشتیرانی شتاب گرفته است. البته همه این اقدامات با رعایت استاندارد‌های ملی و بین‌المللی انجام می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار