به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، خراسان شمالی با قرار گرفتن در شمال شرق کشور، در انتهای خط لوله گازرسانی کشور قرار دارد و همین امر سبب شده در فصل سرد سال نیز مشکلات صنایع استان دو چندان شود. مشکلاتی که هر چند با مدیریت به مصرف شهری آسیب نزده، اما صنایع و تولیدکنندگان را با مشکلات متعددی رو به رو ساخته است.
در فصل گرم سال صنایع بزرگ استان در حالت تعطیل یا نیمه تعطیل قرار دارند و میزان تولید آنها به شدت کاهش پیدا میکند؛ از جمله آنها کارخانه سیمان که با کاهش تولید مشکلاتی را در سطح استان آفریده است. اما نکته آنجاست که این معضل تنها به فصل گرم سال ختم نمیشود و صنایع از حالا برای زمستان نگران هستند.
روزهای گرم سال اندکی دیگر به پایان میرسد، اما از حالا باید برای زمستان چاره جویی کرد؛ و یا باید منتظر بمانیم تا باز هم در زمستان شاهد تعطیلی تولید استان باشیم.
صنایع گاز را ذخیره کنند
سید محمود هاشمی، مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی در این راستا به خبرنگار دانشجو گفت: به صنایع بزرگ استان اعلام کردیم برای فصل سرد سال میتوانند در فصل گرم سال گاز ذخیره کنند.
وی افزود: صنایع تاکنون برای این موضوع اقدامی نداشته اند؛ بهانه صنایع آن است که اگر ما با هزینه خودمان ذخیره سازی گاز را انجام دادیم، چه تضمینی وجود دارد که دولت در فصل سرد سال این گاز را از ما نگرفته و در اختیار مصارف شهری قرار ندهد؟
هاشمی گفت: مشوقهای مناسبی برای ورود صنایع به این موضوع وجود دارد؛ از طرفی سرمایه گذاران نیز میتوانند با ایجاد مخازن ذخیره گاز، سرمایه گذاری کرده و در فصل سرد با قیمت مناسب به دولت بفروشند؛ برای این موضوع نیز مشوقهایی در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی تصریح کرد: طی مهر ماه جلسه دیگری با مدیران صنایع برگزار خواهیم کرد تا توجیهات لازم برای این موضوع انجام شود؛ البته باید تاکید کرد در استانهای دیگر صنایع این اقدام را انجام داده اند و موضوع خاصی پیش نیامده است.
ناترازی انرژی مشکل اصلی تولید در خراسان شمالی
علی کاظمی، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی نیز در شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی که اول شهریور برگزار شد، گفت: قطعی برق از مشکلات اساسی واحدهای تولید و صنایع این استان است که متاسفانه هرساله در فصل گرم با آن مواجه هستند.
وی افزود: صنایع استان از این ناحیه دچار مشکلات مختلفی شدند این در حالی است که هیچ خسارتی نیز به آنان پرداخت نمیشود.
وی با بیان اینکه براساس قانون باید خسارت ناشی از برق به صنایع جبران شود، تصریح کرد: در این خصوص خواستار پیگیری هستیم.
کاظمی با بیان اینکه ایجاد نیروگاههای کوچک راهی برای برون رفت از خاموشی برق صنعت و کشاورزی است گفت: بانکها با پرداخت تسهیلات، تولیدکنندگان را در این زمینه کمک کنند.
وی اظهار کرد: صنایع و کشاورزان استان در پیک مصرف برق با مشکلاتی مواجه هستند و استفاده از انرژی تجدیدپذیر راه برون رفت از این چالشها است.
کاظمی افزود: ناترازی برق موجب اختلال در چاههای آب کشاورزی شده است و بهره برداران این بخش در این فصل داغ با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و باید در این زمینه چاره اندیشی شود.
هرچند ناترازی انرژی یک مشکل کلان کشوری محسوب میشود و باید مسئولان وزارت نیرو برای رفع آن چاره جویی کنند، اما خراسان شمالی به دلیل قرار گرفتن در انتهای خطوط لوله گاز، علاوه بر تابستان در زمستان نیز مشکلات فراوانی تجربه میکنند؛ موضوعی که عملا نیمی از سال را از تولیدکنندگان استان گرفته است.