آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۱۲۸۹۹

محرز: ممکن است ویروس جدید پاندمی شود / باید واکسن پنج ظرفیتی ساخته شود

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ممکن است هر ده سال شکل جدیدی از آنفولانزا بیاید. وقتی کرونا آمد انتظار آنفولانزا داشتیم الان ممکن است H ۱ N ۱ پاندمی شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، این روز‌ها مراکز درمانی پر از بیمارانی است که با سرفه‌های ممتد به پزشک مراجعه کرده‌اند. این افراد که درگیر آنفولانزا شده‌اند، یک الی دو هفته را با علائمی سخت می‌گذرانند. اخیراً مطرح شده که واکسن مناسب برای این آنفولانزا نیز وجود ندارد و باید در سال آینده واکسن‌های پنج ظرفیتی ساخته شود.

مینو محرز، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره شیوع ویروس تنفسی به «انتخاب» گفت: «صحبت بر سر این است که ممکن است ویروس جدید پاندمی شود. ممکن است هر ده سال شکل جدیدی از آنفولانزا بیاید. وقتی کرونا آمد انتظار آنفولانزا داشتیم الان ممکن است H۱N۱ پاندمی شود. ما الان در ایران و اروپا بعد از مسافرت‌های کریسمس تعداد زیادی بیمار داریم. اگر با آنفولانزا H۱N۱ با شکل جدید مواجه باشیم، واکسن‌های فعلی روی آن اثر ندارد و باید در واکسن‌های سال بعد گنجانده شود. اگر این سویه جدید در واکسن‌ها دیده نشده باشد، باید واکسن پنج ظرفیتی ساخته شود.»

وی درباره علائم آنفولانزا اشاره کرد: «علائم افراد یکسان است. تب و بدن درد و سردرد و علائم مرسوم آنفولانزا که سریعاً سرایت می‌کند. کسی که در خانواده می‌گیرد به سرعت دیگران هم مبتلا می‌شوند. بچه‌ها در مدرسه به شدت در معرض این بیماری هستند. گاهی اوقات افراد با بیماری زمینه‌ای نیز بستری می‌شوند. تاکنون تعدادی فوتی هم داشته‌ایم.»

او افزود: «راهکار پیشگیری قبل از واکسن، رعایت کردن مرسوم است. تمام ویروس‌ها از طریق شستن دست و ماسک و فاصله‌گذاری پیشگیری می‌شوند.»

وی در رابطه با درمان آنفولانزا اظهار داشت: «درمان آنفولانزا از طریق دو دارو انجام می‌شود. اگر تشخیص سریع داده شود، بیماری خیلی سریع و در حد ۵ روز بیمار خوب می‌شود. مردم حوصله‌شان از ماسک سررفته، اما توصیه ما این است که تا زمان ارائه‌ی واکسن، همواره به ماسک زدن ادامه دهند. شستن دست، زدن ماسک و فاصله‌گذاری نباید فراموش شود.»

محرز درباره علت پیچیده‌تر شدن ویروس‌ها گفت: «بلایی که بشر بر سر طبیعت آورده و حیوانات وحشی به انسان‌ها نزدیک شده‌اند، باعث پیچیده‌تر شدن ویروس‌ها شده است. حیوان‌های وحشی و پرنده‌ها ساختار ویروس‌ها را پیچیده‌تر می‌کنند و ویروس‌های جدید منتشر می‌شوند. این روز‌ها حیوانات نزدیک به انسان هستند و ویروس‌ها نیز دچار پیچیدگی می‌شوند.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار