گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از آسوشیتدپرس؛ کره شمالی روز سهشنبه اعلام کرد که آخرین آزمایش تسلیحاتی این کشور یک «موشک فراصوت با برد متوسط» بوده که برای هدف قرار دادن نقاط دورافتاده در اقیانوس آرام طراحی شده است. این در حالی است که «کیم جونگ اون»، رهبر این کشور، وعده داد که مجموعه تسلیحات هستهای خود را برای مقابله با کشورهای رقیب گسترش خواهد داد.
این گزارش از سوی رسانههای دولتی کره شمالی یک روز پس از آن منتشر شد که ارتش کره جنوبی اعلام کرد پرتاب یک موشک از سوی کره شمالی را شناسایی کرده است. این موشک مسافتی معادل ۱۱۰۰ کیلومتر (۶۸۵ مایل) پرواز کرد و سپس در آبهای میان شبهجزیره کره و ژاپن فرود آمد. این پرتاب در آستانه تحلیف «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده انجام شد و در ادامه سالی پرتلاطم در آزمایشهای تسلیحاتی کره شمالی بود.
کره شمالی در سال گذشته میلادی سامانههای تسلیحاتی متعددی را به نمایش گذاشت که توانایی هدف قرار دادن همسایگان و ایالات متحده را دارند، از جمله «موشکهای قارهپیمای با سوخت جامد».احتمالاتی وجود دارد که قابلیتهای نظامی این کشور از طریق انتقال فناوری از روسیه، در پی همگرایی این دو کشور بر سر جنگ اوکراین، تقویت شود.
کره شمالی در سالهای اخیر آزمایشهای متعددی را بر روی «تسلیحات فراصوت» انجام داده است که قادر به پرواز با سرعتی بیش از پنج برابر سرعت صوت هستند. این تسلیحات برای مقابله با سامانههای دفاع موشکی طراحی شدهاند، اما مشخص نیست که آیا این موشکها توانایی پرواز مداوم با سرعتهای ادعاشده را دارند یا خیر.
در ماههای اخیر، این کشور تلاش کرده است تا این موشکها را با کلاهکهای فراصوت ترکیب کند تا قابلیت عبور از سامانههای دفاعی منطقهای را افزایش دهد.
رسانههای دولتی کره شمالی اعلام کردند «کیم جونگ اون» شخصاً نظارت بر پرتاب روز دوشنبه را بر عهده داشته است. این موشک مسافتی معادل ۱۵۰۰ کیلومتر (۹۳۲ مایل) را طی کرد و طی این پرواز به دو ارتفاع مختلف، ۱۰۰ کیلومتری (۶۲ مایل) و ۴۲.۵ کیلومتری (۲۶.۴ مایل)، رسید. سرعت این موشک به ۱۲ برابر سرعت صوت دست یافت و در نهایت با دقت به یک هدف دریایی برخورد کرد.ارتشهای کره جنوبی و ایالات متحده همچنان در حال تحلیل این موشک هستند.
کیم این موشک را بهعنوان دستاوردی حیاتی برای تقویت بازدارندگی هستهای کره شمالی توصیف کرد و گفت: «هیچکس نمیتواند به آن پاسخ دهد.» به گفته خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA)، کیم اظهار داشت: «سامانه موشک فراصوت به طور قابل اعتمادی هر رقیبی را در منطقه اقیانوس آرام که امنیت کشور ما را تهدید کند، مهار خواهد کرد.»
او بار دیگر تأکید کرد که برنامههای هستهای این کشور با هدف مقابله با «تهدیدات امنیتی مختلفی که نیروهای متخاصم علیه کشور ما ایجاد میکنند» است، اما KCNA هیچ اشاره مستقیمی به واشنگتن، سئول یا توکیو نکرد.
این پرتاب در حالی انجام شد که «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه ایالات متحده، برای گفتگو با متحدان کره جنوبی درباره تهدید هستهای کره شمالی و سایر مسائل در سئول حضور داشت. بلینکن در یک کنفرانس خبری مشترک با «چو تهیول»، وزیر امور خارجه کره جنوبی، این پرتاب را محکوم کرد و آن را نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل دانست.
بلینکن همچنین نگرانیها درباره همگرایی فزاینده میان کره شمالی و روسیه بر سر جنگ اوکراین را مطرح کرد و گفت که همکاری نظامی میان پیونگیانگ و مسکو یک «همکاری دوجانبه» است. به گفته او، روسیه تجهیزات نظامی و آموزش به کره شمالی ارائه داده و در مقابل فناوریهای فضایی و ماهوارهای خود را به اشتراک میگذارد.
در یک کنفرانس سیاسی پایان سال، کیم جونگ اون وعده داد که سختترین سیاست ضدآمریکایی را اجرا کند و تلاشهای دولت بایدن برای تقویت همکاریهای امنیتی با سئول و توکیو را که به گفته او یک «بلوک نظامی هستهای برای تجاوز» است، مورد انتقاد قرار داد.
کارشناسان معتقدند حتی در صورت بازگشت ترامپ به کاخ سفید، ازسرگیری سریع دیپلماسی با کره شمالی بعید به نظر میرسد. موقعیت تقویتشده کیم — که بر اساس زرادخانه هستهای گستردهتر، اتحاد عمیقتر با روسیه و کاهش اعمال تحریمهای بینالمللی توسط ایالات متحده شکل گرفته است — چالشهای جدیدی برای حل بنبست هستهای ایجاد میکند.