کد خبر:۱۲۱۶۲۵۲

عراق و انگلیس توافقنامه تاریخی ۱۵ میلیارد دلاری امضا کردند

عراق و انگلیس در اقدامی تاریخی، توافقنامه‌ای جامع برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و استراتژیک به ارزش ۱۵ میلیارد دلار امضا کردند. این توافق، که در جریان سفر محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، به لندن صورت گرفت، پروژه‌های کلیدی در زمینه زیرساخت، امنیت و آموزش را در بر می‌گیرد.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو: عراق و انگلیس در اقدامی تاریخی، توافقنامه‌ای جامع برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و استراتژیک به ارزش ۱۵ میلیارد دلار امضا کردند. این توافق، که در جریان سفر محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، به لندن صورت گرفت، پروژه‌های کلیدی در زمینه زیرساخت، امنیت و آموزش را در بر می‌گیرد.

جزئیات توافق ۱۵ میلیارد دلاری عراق و بریتانیا

بر اساس بیانیه مشترک دو کشور، این بسته تجاری شامل پروژه‌هایی در حوزه‌های زیر است:

زیرساخت‌های حیاتی شامل اجرای پروژه‌های مربوط به آب، برق، فاضلاب و ارتباطات

حمل‌ونقل شامل توسعه خطوط راه‌آهن

مین‌روبی و بازسازی شامل بازسازی پایگاه هوایی القیاره و مین‌روبی مناطق جنگ‌زده

تجهیزات و فناوری شامل صادرات تجهیزات ارتباطات بی‌سیم، خودروهای آتش‌نشانی و فناوری‌های کنترلی مرزی

این توافقنامه، با ارزش ۱۲.۳ میلیارد پوند استرلینگ، نقطه عطفی در روابط دوجانبه عراق و بریتانیا محسوب می‌شود و گامی بزرگ برای بازسازی و توسعه عراق است.

همکاری‌های گسترده در بخش‌های مختلف

 توسعه اقتصادی و تجاری

دو کشور توافق کردند که از تجربه و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بریتانیا برای توسعه زیرساخت‌های عراق استفاده شود. به همین منظور، بریتانیا حمایت خود از صندوق توسعه عراق، اولین صندوق سرمایه‌گذاری استراتژیک این کشور، را اعلام کرد.

دفاع و امنیت

در حوزه امنیت، توافقنامه‌ای برای همکاری در زمینه آموزش نظامی و ارائه حمایت‌های مشورتی به عراق امضا شد. این همکاری‌ها شامل تقویت توانمندی‌های نظامی عراق و توسعه مشارکت‌های صنعتی دفاعی خواهد بود.

مهاجرت و جرایم سازمان‌یافته

برای مبارزه با مهاجرت غیرقانونی و جرایم سازمان‌یافته، دو کشور توافق کردند که شهروندان عراقی فاقد مجوز اقامت در بریتانیا به کشورشان بازگردانده شوند. بریتانیا همچنین تجهیزات پیشرفته‌ای مانند فناوری‌های کنترلی مرزی و برنامه‌های آموزشی برای پلیس عراق فراهم خواهد کرد.

 آموزش و فرهنگ

یکی از محورهای برجسته این توافق، اعطای بورسیه تحصیلی برای بیش از ۲۰۰۰ دانشجوی عراقی جهت تحصیل در دانشگاه‌های بریتانیا است. این اقدام، علاوه بر توسعه منابع انسانی، به گسترش روابط فرهنگی دو کشور کمک می‌کند.

گفته می‌شود این توافقنامه، که با حضور نخست‌وزیران دو کشور، محمد شیاع السودانی و کی‌یر استارمر، امضا شد، به تقویت روابط دوجانبه و بازسازی عراق کمک شایانی خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار