آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۱۸۴۸۱

انتقاد دارابی از طولانی شدن مرمت اثار تاریخی در استان‌ها

معاون وزیر میراث فرهنگی گفت: گاهی اوقات داربست‌هایی که برای مرمت بنا‌های تاریخی ایجاد می‌شوند، به تاریخ می‌پیوندند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، علی دارابی در پنجمین نشست سراسری معاونان میراث فرهنگی ادارات کل استانی گفت: وقتی از میراث فرهنگی سخن میگوییم، از ثروت‌ها و دارایی‌های یک ملت صحبت میکنیم که باید با تمام وجود از آن محافظت کنیم.

وی با اشاره به اینکه، در صیانت از حفاظت میراث فرهنگی باید دفاع از حقوق مردم را مورد توجه قرار دهیم، افزود: نباید کاری کنیم که مردم فکر کنند میراث فرهنگی مزاحم زیست انهاست.

دارابی گفت: کمک به توسعه کشور بحثی دیگر است که نیازمند آبادانی و زیرساخت هاست که بخشی از این زیرساخت‌ها مرتبط با میراث فرهنگی و گردشگری است. باید استاندار‌های حفاظت از میراث را بروز کنیم و از همه مهمتر دیگر نهاد‌های اجرایی کشور را به خدمت بگیریم. تدوین لایحه نظام فنی و اجرایی بنا‌ها و بافت‌های تاریخی که تصویب شده، برای عملی شدن همین موضوع است.

وی با تاکید بر افزایش سواد میراثی افزود: برای اینکه میراث فرهنگی از مهجوریت و حاشیه به متن بیاید، باید اقدامات لازم صورت گیرد و افزایش سواد میراثی باید به گونه‌ای دنبال شود که از کودک تا بزرگسال همه درباره میراث فرهنگی مطلع باشند و راه آن افزایش دانش و آگاهی عموم جامعه با میراث فرهنگی است.

معاون میراث فرهنگی ادامه داد: باید همه دست به دست هم دهیم تا میراث فرهنگی را به فرهنگ عمومی تبدیل کنیم و برای این کار باید سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد مشارکت جدی داشته باشند.

وی با بیان اینکه امروز، عصر هوش مصنوعی است و مختصات و ویژگی‌های عصر امروزی را باید به درستی بشناسیم، افزود: معاونان میراث فرهنگی باید تولید محتوا را جدی بگیرند و اقدامات معاونان باید با صدای بلند، به گوش همه برسد.

دارابی در خصوص استانداردسازی گفت: مرمت‌های غیر اصولی از ایرادات وارده است. وقتی از مرمت صحبت می‌کنیم باید بدانیم بر اساس کدام اسناد جهانی قرار است مرمت را انجام دهیم که باید بنا‌های تاریخی را میراث فرهنگی منقول جدا کنیم.

معاون میراث فرهنگی ادامه داد: اشکال وارده به برخی مرمت‌ها این است که برخی از اینها بسیار طولانی می‌شود و این داربست‌هایی که برای مرمت ایجاد شده، به تاریخ می‌پیوندند و برخی نظارت‌های ما هم ناکارآمد است که باید برطرف شوند.

وی با اشاره به الگوی حفاظت از میراث فرهنگی افزود: الگوی ما باید مبتنی بر اقلیم و آمایش سرزمین باشد.

دارابی با اشاره به اینکه ۱۰ برنامه و اقدامی که معاونین گردشگری باید انجام دهند، افزود: برنامه پنج ساله استان‌ها، برنامه‌های استان برای جذب و جلب ظرفیت‌های جدید برای مشارکت نخبگان از یک سو و تامین منابع مالی از سوی دیگر، زنگ میراث فرهنگی در مدارس، نوروزگاه‌ها، اشراف بر قانون حفاظت و مرمت از آثار تاریخی، تأمین نیروی انسانی، برگزاری نمایشگاه‌ها، اطلاع رسانی و پاسخگویی، تعامل و ارتباط موثر استانی و ارتباط با رسانه‌ها از جمله این موارد است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار