به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، ۲۲ ایالت تحت رهبری دموکراتهای آمریکا و گروههای حقوق بشری، شکایت نامههایی علیه دستور اجرایی ترامپ مبنی بر لغو شهروندی حق تولد مطرح کردند تا در دادگاهها مانع از اجرای این دستور کار شوند.
روز گذشته دونالد ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی در نخستین روز کارش، به قانون اعطای شهروندی حق تولد در ایالات متحده پایان داد.
براساس این دستور، اعطای شهروندی حق تولد به آن دسته از افرادی که از پدر و مادری غیرآمریکایی و در خاک آمریکا به دنیا آمده باشند، و پدر یا مادر هیچ یک شهروند آمریکا نباشند و یا اقامت دائمی قانونی نداشته باشند، لغو میشود.
براساس این گزارش، مقامات ۲۲ ایالت تحت رهبری دموکراتها به همراه منطقه کلمبیا و شهر سان فرانسیسکو، مجموعه دعاوی حقوقی را در دادگاههای فدرال بوستون و سیاتل مطرح و تاکید کردند ترامپ با این سیاست، قانون اساسی آمریکا را نقض میکند.
ساعاتی پس از امضای این دستور اجرایی، دو شکایت نامه مشابه دیگر نیز توسط اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا، سازمانهای مهاجرتی و یک مادر باردار علیه این دستور مطرح شد.
دفتر دادستانی کل ماساچوست با اشاره به اینکه هدف از طرح این دعاوی حقوقی تمرکز بر قانون مهاجرتی ترامپ است، گفت: اگر این دستور اجرایی شود، حق شهروندی بیش از ۱۵۰ هزار کودکی که سالانه در خاک آمریکا به دنیا میآیند، برای نخستین بار نادیده گرفته میشود.
این مقام افزود: رئیس جمهور ترامپ صلاحیت نقض حقوق قانونی اساسی را ندارد.
بیشتر بخوانید
فرمانهای اجرایی که ترامپ در اولین روز کاری امضا کرد
در دادخواست این ایالتها آمده است در صورت لغو شهروندی این دسته افراد، آنها از دسترسی به برنامههای فدرال مانند بیمه درمانی در زمان پیری و کار کردن به صورت قانونی و یا شرکت در انتخابات محروم میشوند.
دادستان کل نیوجرسی نیز گفت: شکایت سریع علیه این دستور اجرایی نشان میدهد که ما برای حقوق ساکنان خود و حقوق قانون اساسی میایستیم.
در تمامی دعاوی مطرح شده در ایالتهای ماساچوست، نیوهمپشایر، نیوانگلند، واشنگتن، سان فرانسیسکو و مریلند، عنوان شده که این دستور اجرایی حق شهروندی براساس متمم ۱۴ قانون اساسی آمریکا را که براساس آن هر کسی که در خاک آمریکا به دنیا بیاید، شهروند این کشور محسوب میشود، نقض کرده است.
در حال حاضر وضعیت حفاظتی موقتی برای افرادی که کشورهای آنها در معرض بلایای طبیعی، درگیریهای مسلحانه و دیگر وقایع فوق العاده باشد برقرار است و اخیرا یک میلیون نفر در خاک آمریکا از ۱۷ کشور مختلف، از این وضعیت برای اقامت در آمریکا استفاده میکنند.
ترامپ در دوره اول ریاست جمهوریش نیز قصد لغو این قانون را داشت، اما درخواستش در دیوان عالی رد شد.