به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با آغاز ماه بهمن و نزدیک شدن به روزهای جشن پیروزی انقلاب اسلامی، فرزاد جهانبین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با ابلاغ بخشنامهای برنامههای گرامیداشت دهه مبارک فجر در دانشگاه آزاد اسلامی را اعلام کرد.
این بخشنامه به استناد بستهکاری «ارتقاء تربیت اخلاقی، معنوی و هویتی»، راهکنش «توسعه کمی و کیفی فعالیتهای ترویجی، تبلیغات محیطی و الگوسازی در محیط دانشگاه با محوریت مؤلفههای کلیدی فرهنگی در کنار توجه به نمادها و فضای کالبدی در کارکردهای تربیتی و هویتی و دعوتکنندگی فضاها»، سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی سیاستهای گرامیداشت دهه مبارک فجر در دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شد.
بر اساس بندهای این بخشنامه مقرر شد برنامههای فاخر برای گرامیداشت دهه مبارک فجر در چارچوب سیاستهایی از جمله «فعالسازی جلسات هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی و شورای فرهنگی جهت بررسی درخواستهای تشکلهای اسلامی و سایر نهادهای دانشجویی با موضوع دهه فجر»، «افزایش اعتماد به نفس ملی»، «استفاده از ظرفیت بسیار بالای اساتید در این برنامهریزیها»، «استفاده از ظرفیت حضور اساتید به عنوان مهمترین قطب اثرگذار با تأکید بر اساتید گروه معارف، «اندیشهها و وصایای امام خمینی (ره)» و آشنایی با دفاع مقدس»، «استفاده از ظرفیت شخصیتهای برجسته علمی، سیاسی و انقلابی برای تبیین انقلاب اسلامی، اهداف و دستاوردها» و ... انجام شود.
در این بخشنامه تأکید شده است: باید در برنامهریزی به نحوی اقدام شود که دایره وسیعی از مخاطبان در برنامههای این دهه شرکت کنند. همچنین ضروری است با پرهیز از تصدیگری و کارهای فرمی، از برنامههای نهادهای دانشجویی و استادی، مانند بسیج دانشجویی، بسیج اساتید، تشکلهای اسلامی دانشجویی و استادی، کانونهای فرهنگی و دانشجویی و ... حمایت جدی شود. برنامهریزی مناسب جهت برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت و یا سایر برنامههای محتوایی بهمنظور آشنایی هرچه بیشتر جامعه دانشگاهی با آرمانها، ارزشها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و ارائه تصویر واقعی از صعود بیش از چهلساله انقلاب اسلامی انجام شود. همچنین از ظرفیت برنامههای هنری مانند تئاتر خیابانی، نمایشگاه عکس و گالری نقاشی و برپایی نمایشگاههای فرهنگی استفاده شود.
در این بخشنامه تأکید شده: برگزاری کرسیهای آزاداندیشی دانشجویی بهصورت حضوری مورد حمایت قرار گیرد و از ظرفیت تریبون نمازجمعه یا راهپیمایی ۲۲ بهمن جهت ایراد سخن توسط نماینده تشکلهای اسلامی و اعلام مواضع استفاده شود.
دومین رویداد «هفته علم ایران و عراق» با حضور محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی و بهروز ابطحی مدیر همکاریهای علمی بینالمللی از دانشگاه شهید بهشتی، مقامات آموزش عالی و روسای دانشگاههای دو کشور ایران و عراق با هدف گسترش همکاریهای علمی، پژوهشی و فناوری میان دو کشور از ۲۸ دی تا ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه الزهراء شهر مقدس کربلا برگزار شد. این رویداد برای بار دوم (پس از اجرای آن در مهر ماه ۱۴۰۲ در مشهد) به عنوان بستری برای تبادل دانش و توسعه تعاملات علمی و فناوری میان نهادهای آموزشی و پژوهشی دو کشور، به میزبانی دولت عراق برگزار شد.
حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، سعید حبیبا رئیس سازمان امور دانشجویان، امید رضایی فر رئیس دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم و جمعی روسا و مدیران دانشگاه از طرف جمهوری اسلامی ایران همچنین نعیم العبودی وزیر وزارت آموزش عالی عراق و معاونان و نمایندگان عالیرتبه آن کشور حضور داشتند.
با توجه به علاقهمندی و توجه دانشگاههای جمهوری عراق به توسعه ارتباط با دانشگاه شهید بهشتی در روز دوم رویداد، تفاهم نامههای متعددی بین رئیس دانشگاه شهید بهشتی و تعدادی از روسای دانشگاههای بزرگ عراق به امضا رسید که از آن میان میتوان به دانشگاههای مستنصریه، کربلا، الزهرا و وارث الانبیاء اشاره کرد.
دانشگاه تربیت مدرس میزبان گردهمایی مدیران و معاونان کتابخانههای دانشگاهی بود. مدیر منابع علمی و کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس در این نشست به بیان چالشهای کتابخانههای دانشگاهی پرداخت و این چالشها را در ۳ بخش؛ چالشهای مرتبط با فناوری، چالشهای مرتبط با سازمان و چالشهای مرتبط با کاربر تقسیم و تشریح کرد.
عاطفه شریف گفت: در بخش چالشهای مرتبط با فناوری ما با مباحث تحول فناوری ها، پلتفرمهای رقیب، نیاز به نرم افزارهای هم خوان با قابلیتهای جدید فناوری مواجه هستیم. اما بخشی از چالشها مرتبط با سازمان است. همراهی مدیران ارشد دانشگاه، نیروی انسانی متخصص و کارآمد، کاهش بودجه کتابخانهها و افزایش هزینهها از جمله چالشهای سازمانی هستند. در بخش چالشهای کاربر نیز با مواردی مانند تغییر رفتار اطلاعاتی کاربران، انتظار تغییر رویکرد کتابخانهها و ارائه خدمات جدید و همچنین ترجیح محیط دیجیتال مواجه هستیم.
وی افزود: با توجه به تحولات در بحث نرم افزاری، به سیستم نرم افزاری دارای امنیت و ثبات نیاز داریم. در این حوزه در بخش خصوصی اقدامات خوبی انجام شده، اما در بخش کتابخانههای دانشگاهی هنوز جای کار داریم. باید یک ساختار خوب با پشتوانه علمی مناسب و قابلیت هماهنگی با سیستمهای جهانی طراحی شود و در نهایت دانشگاههای کشور نیز بتوانند با پلتفرمهای خوب کار کنند.
مدیر منابع علمی و کتابخانه مرکزی دانشگاه در ادامه به برخی انتظارات از مدیران اشاره کرد و گفت: تأمین زیرساختهای فناوری برای پشتیبانی از خدمات و منابع، آموزش مداوم کارکنان و گزینش متخصصان کارآمد، توجه به دسترسی آزاد و تقویت ارتباطات علمی با ایجاد ابتکاراتی مانند مخزن سازمانی، بازنگری در نقشها و حفظ ارتباط با جامعه و صنعت، بهینه سازی فضاهای کتابخانهها و متناسب سازی با نیازهای کاربران، بازتعریف شیوه ارائه خدمات و ارتقای آنها از جمله انتظارات ما از مدیران ارشد دانشگاهها برای ارتقاء جایگاه و خدمات کتابخانههای دانشگاهی است.
محمد علی اکبری سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی طی حکمی کامبیز خواجوند را به سمت سرپرست اداره کل امور مالی دانشگاه منصوب کرد. در متن حکم وی آمده است؛ نظر به مراتب تعهد، تخصص و تجارب اجرایی جنابعالی، به موجب این ابلاغ به سمت سرپرست اداره کل امور مالی دانشگاه تعیین میشوید.
«امید است با استعانت از خداوند متعال، رعایت رویکرد حسنه دولت وفاق ملّی مبنی بر آرامش، انسجام و تحول در امورات، با همراهی صمیمانه سایر همکاران محترم و بهره مندی از ظرفیت استعدادهای خانواده بزرگ دانشگاه جامع علمی کاربردی در خدمت به ملت شریف ایران، نظام مقدس جمهوری اسلامی و انجام وظایف محوله با رعایت اصول عدالت محوری، قانونمداری، مردم داری، پاکدستی و فساد ستیزی موفق و موید باشید».
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور هم از موفقیت اخذ رتبه «الف» چهار نشریه علمی دانشگاه از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد.
علیرضا محدثی افزود: نشریه علمی شناخت اجتماعی به سردبیری دکتر حسین زارع، با مدیر مسئولی دکتر مجید صفارینیا و مدیر داخلی دکتر محمد اورکی. نشریه علمی برنامهریزی توسعه کالبدی به سردبیری دکتر مصطفی طالشی، با مدیر مسئولی عبدالحمید نظری و مدیر داخلی فهیمه قندشکن. نشریه علمی پژوهشهای بوم شناسی شهری به سردبیری نفیسه مرصوصی، با مدیر مسئولیامالسلمه بابایی و مدیر داخلی زیبا محمدزاده. نشریه علمی مدیریت سازمانهای دولتی به سردبیری محمدعلی سرلک، با مدیر مسئولی رضا نجاری و مدیر داخلی علی قربانی توانستند رتبه الف را کسب کنند.
سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی کتاب روابط عمومی؛ از برنامهریزی تا بودجهبندی را با هدف آموزش مهارت برنامهریزی تا بودجهبندی در روابطعمومی با نثری ساده و شیوا چاپ کرده است.
کتاب حاضر در سه فصل برنامهریزی، بودجه و روابط عمومی- برنامهریزی و بودجه تدوین شده است. نویسنده در فصل نخست به بیان تفاوت میان برنامه و برنامهریزی بذل توجه کرده و در ادامه، انواع برنامهریزی را، مانند برنامهریزی راهبردی، برنامهریزی تاکتیکی و ... بیان میکند و در آخر، دیدگاههای مختلف در مورد برنامهریزی را مورد تأکید قرار میدهد.
فصل دوم به بحث بودجه اختصاص دارد. نویسنده پس از بیان مفهوم و تعاریف بودجه، اصول بودجه را بیان کرده و در آخر، چگونگی تنظیم بودجه برای یک روابط عمومی را موردبحث قرار میدهد. فصل سوم و پایانی کتاب به مقوله روابط عمومی و نسبت آن با برنامهریزی و بودجه اختصاص یافته است. نویسنده پس از بیانی مختصر در مورد تاریخچه و تعاریف روابط عمومی، نحوه طراحی جدول بودجهریزی برای روابط عمومی را مورد بحث قرار میدهد. چاپ نخست این کتاب در شمارگان ۱۰۰ نسخه در پاییز ۱۴۰۳ روانه بازار کتاب شده است.