به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، چندی پیش فیلمی از انباشته شدن حجم بالایی از زباله در سرشاخه ارمند در کارون چهار در فضای مجازی دست به دست شد.
محسن کریمی در همین راستا طی گفت و گو با خبرنگار این رسانه اینگونه توضیح داد: پسماندها و زبالههایی که در ابتدای مخزن سد کارون ۴ جمع شد در مواقع سیلابی از سرشاخهها جمعآوری میشود و در طول مسیر افزایش مییابند و در مخزن سد جمع میشوند.
سرپرست ادارهکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری افزود: در سالهای گذشته هم این اتفاق افتاده و شاخ و برگ و پسماندهایی که در کنار رودخانه تخلیه میشود طب بارشها به مخزن سد منتقل میشوند.
وی بیان داشت: با کمک گروههای جهادی، حفاظت محیط زیست و مدیریت کارون۴ پسماندها جمعآوری شد و ه محل جذب پسماند منتقل شد و پسماندهای قابل بازیافت نیز به محل بازیافت پسماندهای خشک منتقل شد.
کریمی ادامه داد: در مواقع سیلابی این موارد مجدد رخ میدهد که ما باید برنامههایی داشته باشیم تا بعد از فصل بارش و زمستان مجدد پاکسازی انجام شود که این امر نیازمند همکاری فرماندار شهرستان، بخشدار و مدیر کارون ۴ را میطلبد.
وی با اشاره به پاکسازی منطقه در خردادماه گفت: سال گذشته حجم بارشها بیشتر بود و امسال بارندگی کمتر بوده و پسماند کمتری جمع شده است اما باز هم سعی میکنیم بعد از بارندگیها این مورد را مدیریت کنیم.
سرپرست اداره کل محیط زیست استان بیان کرد: عدم تخلیه پسماند در حاشیه و سرشاخه رودخانه کارون و مدیریت پسماندهایی که در خارج محدوده شهر و روستا تخلیه میشوند تنها راه مبارزه با انباشته شدن زباله در کنار رودخانه است.
وی افزود: طی چند نوبت بخشدارانی را که این موارد در حطیه استحفاظی آنها رخ میداد را به مراجع قضایی معرفی کردیم ولی تا زمانی که این امر توسط بخشدار مدیریت نشود و تخلیه در کنار رودخانه انجام شود این امر رخ میدهد.
کریمی با بیان اینکه تخلیه نخالهها در کنار منابع آبی،جادهها و خارج از محدوده شهر یکی از معضلات مهم ما در این استان است، اظهار کرد: برنامههای پاکسازی و فرهنگی هر سال در مناسبتهای زیست محیطی انجام میشود ولی بحث فرهنگسازی و تفکیک زباله از مبدأ راهکار حل مشکل پسماند استان است که اگر طرح جامع و تفصیلی پسماند استان تهیه و اجرا شود طرح تفکیک از مبدأ نیز که زیرساخت و بخش ابتدایی طرح جامع تفصیلی پسماند است خود به خود اجرا میشود.
بیشتر بخوانید؛
وی در پایان گفت: این عمل سبب میشود که فرهنگسازی نیز انجام شود و مردم یاد بگیرند پسماندی که تولید میکنند را در مبدا از لحاظ خشک و تر جدا کنند، در واحدهای مدیریت کمپست و بازیافت به محصولات قابل اضافه تبدیل میشود و دیگر شاهد نازیبایی در محیطهای زیست نخواهیم بود.