به گزارش خبرنگار استانهای دانشجو، محمد محمدزاده، رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی امروز در نشست خبری اظهار کرد: به مناسبت دهه فجر، ۴۲ طرح عمرانی و اقتصادی با اعتباری بالغ بر ۲۳۰۰ میلیارد ریال در استان بهرهبرداری و کلنگزنی خواهد شد. این طرحها شامل ۴۰ پروژه افتتاحی و دو طرح کلنگزنی است که اعتبار آنها تامین شده و به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی افزود: با اجرای این طرحها، ۱۴۷ نفر به صورت مستقیم و ۴۲۱ نفر به شکل غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.
رییس سازمان جهادی کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: از میان ۴۲ طرح، ۲۹ پروژه عمرانی شامل آبیاری تحت فشار، ۱۰ طرح احداث کانال آب کشاورزی به طول ۱۳ کیلومتر، ۱۲ طرح احداث جاده بین مزارع، ۴ پروژه انتقال لوله آب به مزارع و ۲ طرح احداث استخر ذخیره آب است.
وی افزود: همچنین ۱۱ طرح اقتصادی نیز در این ایام بهرهبرداری خواهند شد، از جمله ۴ واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت ۱۴۱ هزار قطعه در هر دوره، میدان عرضه دام سبک با ظرفیت ۵۰۰ دام، دو واحد خوراک آماده دام و طیور، دو واحد گلخانه سبزی و صیفی، و دو کارخانه صنایع تبدیلی و غذایی به ظرفیت ۱۱۳۰۰ تن. اعتبار صرفشده برای این طرحها ۱۳۰۶ میلیارد ریال برآورد شده است.
وی افزود: پروژه مهم دیگری که در این ایام کلنگزنی میشود، طرح پرورش مرغ مادر گوشتی با ظرفیت ۵۰ هزار قطعه در شهرستان فاروج است که به همت بخش خصوصی انجام خواهد شد. همچنین ساختمان اداری شهرستان گرمه با مساحت ۴۰۰ متر مربع کلنگزنی میشود.
رییس جهاد کشاورزی خراسان شمالی به دستاوردهای مهم کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: امسال ۱۸۴ هزار تن گندم به ارزش ۳۲۴۴ میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شده که رشد ۸۶ درصدی تولید گندم را به همراه داشته است و جایگاه سوم کشور را برای استان رقم زده است.
وی همچنین از افزایش ۷۱ درصدی تولید بذر گندم، کشت ۳۷۰۰ هکتار کاملینا، خرید و توزیع ۲۰ تن بذر گیاهان دارویی و تولید ۲۰ تن زعفران در استان خبر داد. تولید و توزیع ۶۱ هزار اصله نهال توت نیز از دیگر اقدامات این سازمان بوده است.
محمدزاده افزود: ۱۰۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به نفع کشاورزان رفع تداخل شده و تاکنون ۵۵ درصد اراضی کشاورزی استان سنددار شده است. همچنین ۲۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نقشهبرداری کاداستر شده است.
رییس جهاد کشاورزی گفت: امسال ۹ هزار تن محصولات کشاورزی با رشد ۵۷ درصدی به خارج از کشور صادر شده است که عمده این محصولات شامل رب گوجهفرنگی و انگور بوده است. همچنین ۱۳۳ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی با ظرفیت ۹۵۰ هزار تن در استان فعالیت دارند و در سال جاری ۱۱ مجوز جدید برای این صنایع صادر شده که ۹ مورد آنها به بهرهبرداری رسیده است.
محمدزاده به تامین نهادههای دامی استان نیز اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال، ۱۵۳ هزار تن نهاده دامی در استان توزیع شده که ۲۰ هزار تن آن به صورت مدتدار، با بازپرداخت بین چهار تا شش ماه به مبلغ ۲۳۶ میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: اینکه گفته میشود خراسان شمالی از منظر کشاورزی در رتبههای آخر کشور است را قبول نداریم، زیرا آمارهای کشوری سخن دیگری میگوید؛ زمانی وارد کننده مرغ بودیم، اما اکنون به صادرات و منجمد کردن رسیدیم؛ طی سالهای گذشته یک مرغ مادر گوشتی نداشتیم، اما اکنون به قطب تولید این محصول تبدیل شدیم.
محمدزاده در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر کاهش ۷۰ درصدی تعداد پروژههای بهره برداری شده طی دهه فجر امسال در قیاس با سال گذشته، گفت: میتوانستیم اعتبارات را به چندین پروژه کوچک بدهیم تا تعداد پروژهها افزایش پیدا کند، اما چند پروژه شاخص و بزرگ را شروع کردیم تا مشکلات اساسی استان رفع شود.