کد خبر:۱۲۲۰۸۱۶

تحول زیست‌محیطی در فردیس؛ از پاکسازی زمین‌های بایر تا نظارت هوشمند بر پسماندها

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری فردیس از آغاز نهضت پاکسازی زمین‌های بایر و نظارت هوشمند بر مدیریت پسماند خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو از کرج اصغر نصیری اظهار کرد: وجود ساختار محیط زیست در بدنه شهرداری، علاوه بر نقش‌آفرینی در جلوگیری از آلودگی‌ها، می‌تواند به تهیه و اجرای پیوست‌های زیست‌محیطی در پروژه‌های عمرانی کمک شایانی کند.

وی افزود: چنین اقدامی نه‌ تنها ابزاری برای نظارت دقیق‌تر بر فعالیت‌های عمرانی خواهد بود، بلکه به برنامه‌ریزی اقدامات فرهنگی و اجتماعی مرتبط با محیط زیست نیز کمک می‌کند.

نصیری با اشاره به اینکه این رویکرد جدید در مدیریت شهری، فرصتی برای هماهنگی بهتر میان پروژه‌های توسعه شهری و اهداف زیست‌محیطی فراهم می‌کند، گفت: تخصیص بودجه به برنامه‌های محیط زیستی و بهره‌گیری از تخصص کارشناسان در این حوزه، می‌تواند اثرات مثبتی بر کاهش مشکلات زیست‌محیطی، بهبود کیفیت زندگی شهروندان و افزایش آگاهی عمومی نسبت به مسائل زیست‌محیطی داشته باشد.

وی عنوان کرد: توجه به محیط زیست و ادغام آن در ساختار مدیریتی شهرداری، اقدامی ضروری برای توسعه پایدار و مدیریت هوشمندانه شهرها محسوب می‌شود.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری فردیس با اشاره به اینکه پاکسازی زمین‌های بایر در فردیس آغاز شده است، افزود:  شهر فردیس که دارای زمین‌های خالی و بایر بسیاری است، سال‌ها با مشکل رهاسازی پسماندهای عمرانی، ضایعات باغبانی و نخاله‌ها در این مناطق مواجه بوده است.

نصیری با اشاره به اینکه امسال، شهرداری فردیس نهضت پاکسازی و جمع‌آوری این پسماندها را به طور جدی در دستور کار خود قرار داده است، بیان کرد: طبق گزارش ارائه‌ شده بخش قابل توجهی از عملیات پاکسازی از طریق ماشین‌آلات شهرداری و بخشی دیگر توسط پیمانکاران انجام شده است که این اقدام در نقاط مختلف شهر به‌ وضوح قابل مشاهده است و  با استقبال شهروندان روبه‌رو شده است.

نصیری با توجه به اینکه برای جلوگیری از بازگشت شهر به وضعیت قبلی، شهرداری سامانه هوشمند پایش فعالیت‌های خدمات شهری را راه‌اندازی کرده است، ادامه داد: این سامانه با استفاده از فناوری AVL یا نصب GPS بر روی خودروهای حامل پسماندهای عمرانی و خانگی، امکان نظارت دقیق بر مسیرها و نحوه تخلیه این پسماندها را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه  در صورت مشاهده تخلف، اقدامات قانونی صورت انجام می شود، بیان کرد: با هماهنگی دادستانی و اتحادیه کامیونداران، قرار است تمامی خودروهای حمل پسماند مجهز به GPS شوند تا از تخلیه غیرمجاز جلوگیری شود.

 به گفته نصیری این سامانه برای اولین بار در فردیس به کار گرفته شده و انتظار می‌رود که تأثیر بسزایی در حفظ محیط زیست و بهبود خدمات شهری داشته باشد.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری فردیس خاطرنشان کرد: در حال حاضر، تنها مرکز رسمی تخلیه پسماند در استان البرز، حلقه‌دره است. با این حال، از برخی گودهای بلااستفاده که پیش‌تر به‌عنوان معادن شن و ماسه استفاده می‌شدند، به‌صورت موقت بهره‌گیری شده است.

وی ادامه داد: امیدواریم با اجرای این طرح‌ها، چهره شهر به‌طور پایدار از مشکلات زیست‌محیطی پاک شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار