علیرضا نورانی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم و عينيتبخشی به منویات مقام معظم رهبری در این خصوص، مصوبهای در دولت سیزدهم ترسیم شد که در دولت آقای پزشکیان هم در دستور کار همه نهادهای اجرایی قرار دارد.
وی گفت : برای شتاب بخشیدن به پروژههای پیشران و اولویتدار غیردولتی در کشور، حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که بیش از ۴ همت از این اعتبارات به واحدهای صنعتی و کشاورزی گلستان تعلق خواهد گرفت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گلستان گفت: در مراحل ابتدایی این فرایند ۶۱ پروژه به مرکز معرفی شد که در نهایت ۱۵ پروژه پیشران غیردولتی در صنعت و کشاورزی برگزیده و نهایی شدند.
وی افزود: اکثر پروژههای مشمول این مساعدت، از پیشرفت بالای ۶۰ درصدی برخوردار هستند و نقش بسزایی در تحقق رشد ۸ درصدی و اشتغال زایی در گلستان دارا هستند.
نورانی ادامه داد: تولیدات این پروژه ها کشور و گلستان را از واردات برخی از کالاها و مواد اولیه و در نهایت خروج ارز بینیاز کرده و برخی دیگر از این پروژهها هم، موجب ارز آوری برای گلستان و کشور می شوند .
نورانی ادامه داد: در راستای برنامه هفتم پیشرفت تلاش میکنیم اثرگذاری لازم را داشته باشیم تا همه چیز بر اساس استانداردها جلو برود؛ نکات بارزی در این برنامه وجود دارد که گلستان میتواند از آنها برخوردار شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان خاطرنشان کرد: توسعه ترانزیت، توسعه اقتصادی دریامحور، ایجاد بهرهوری در بخش کشاورزی و سازگاری با کم آبی از جمله موضوعاتی است که در قالب برنامه هفتم پیشرفت به صورت ویژه پیگیری خواهیم کرد.
نورانی افزود: با پروژههایی که در این موضوعات طراحی میکنیم بخشی از مسائل و مشکلات استان را برطرف خواهد شد؛ ضمن اینکه پروژههای مرتبط را احصا کردیم و پیگیریهای خوبی در سطح ملی در حال انجام است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان به موضوع رشد ۸ درصدی اقتصادی در گلستان اشاره کرد و گفت: رشد ۸ درصدی و تحقق آن از تاکیدات رهبر معظم انقلاب است و تلاش میکنیم تا سال ۱۴۰۷ این دستاورد محقق شود.
وی گفت: استان گلستان دارای ظرفیتهای به کارگیری نشده متعددی است، امیدواریم با اهتمام همه دلسوزان گلستان رشد ۸ درصدی را در این سرزمین محقق کنیم.
وی گفت: برآورد ما این است که برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی به دو هزار و ۴۰۰ مگاوات برق نیاز داریم.
نورانی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ مگاوات تولید برق در استان داریم که ۵۰۰ مگاوات از طریق سیکل ترکیبی نیروگاه علی آباد اضافه خواهد شد و بقیه باید از محل انرژیهای تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی تأمین شود و در همین راستا پهنهبندی سرزمینی در حال انجام است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان با تأکید بر برنامه ریزی بر روی دو حوزه سرمایهگذاری و انرژی بیان کرد: باید تلاش کنیم از حوزه سرمایهگذاری حمایت جدیتری داشته باشیم اگر نتوانیم انرژی مکفی را تامین کنیم در توسعه سرمایه گذاری دچار چالش می شویم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان بیان کرد: رایزنیهای خوبی در این زمینه با سرمایهگذاران انجام شده است و برخیها نیز در این زمینه آمادگی خود را اعلام کردند که در یکی دو سال آینده امیدواریم اتفاقات خوبی در حوزه انرژی رخ دهد.
وی با بیان اینکه برآوردها حاکی از رشد اقتصادی ۴۰۳ درصدی در استان است، ادامه داد: در پایان برنامه هفتم توسعه به جمعیت ۱۹ تا ۲۴ سالهها در استان حدود ۲۴ هزار و ۵۰۰ نفر اضافه میشود و باید برای آنان در زمینه شغل، مسکن و آینده فکری کنیم. این در حالی است که استان رتبه چهارم اشتغال ناقص کشور و حدود ۶۰هزار بیکار در شرایط کنونی دارد.
نورانی گفت: اگر بخواهیم اینها را به اشتغال پایدار برسانیم باید در بخش تولید ۱۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه شود. علاوه براین در حوزههای آب، برق، انرژی، شهرکهای صنعتی و غیره نیز باید در حوزه زیرساختی هزینه شود.
نورانی به نتایج اولیه طرح سرشماری کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت: در این طرح ۳۱۴ هزار خانوار در طرح، سرشماری شدند که براساس نتایج آن، ۱۲۸ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی داریم و از این تعداد ۱۰۰ هزار بهره بردار در روستاها ساکن هستند و ۲۴ هزار بهره بردار غیرساکن و بقیه شامل شرکتهای کشاورزی و سایر بهره برداران است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان افزود: نسبت به سال ۱۳۹۳ ، تعداد بهره برداران کشت گلخانهای در استان ۴۶۷ درصد رشد داشته و از ۶۱ بهره بردار به ۳۴۶ بهره بردار رسیدیم.
وی ادامه داد: در حوزه باغداری ۶۳ درصد رشد، پرورش زنبور عسل ۵۷ درصد رشد، پرورش ماهی ۸۴ درصد رشد، دامداری سبک و سنگین ۲۹ درصد کاهش، زراعت ۷ درصد رشد، پرورش طیور سنتی ۱۰ درصد رشد و تعداد بهره برداران پرورش کرم ابریشم ۱۶ درصد کاهش یافته است.
وی در ادامه افزود: بهرهبرداران دام سبک و سنگین کاهش ۲۹ درصدی را تجربه کردهاند که نیازمند تحلیل دقیقتر است. با وجود کاهش تعداد بهرهبرداران، تولید گوشت قرمز در استان افزایش داشته که نشان میدهد واحدهای کوچک در حال ادغام و تبدیل به واحدهای بزرگتر هستند. این موضوع نیازمند بررسی بیشتر و برنامهریزی جهت حفظ واحدهای کوچک تولیدی در روستاها است.
وی همچنین گریزی به وضعیت خلیج گرگان زد و گفت: پسروی آب خلیج گرگان یک نگرانی فراگیر برای همه اهالی گلستان است؛ انتظار است تا خبرنگاران و اصحاب رسانه با اجماع سازی جامعه ایران برای نجات و احیای خلیج گرگان اهتمام بیشتری صرف کند.