آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۳۵۷۱

رئیس‌جمهور تایوان خواستار مذاکره با چین شد

رئیس‌جمهور تایوان تأکید کرد که گفت‌وگو با چین برای دستیابی به صلح ضروری است و هشدار داد که تایوان باید توان دفاعی خود را تقویت کند.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز؛ لای چینگ-ته، رئیس‌جمهور تایوان، روز دوشنبه بر لزوم گفت‌وگوی مستقیم با چین برای دستیابی به صلح تأکید کرد. او با اشاره به «تحولات چندجانبه» در عرصه بین‌المللی، خواستار تعامل به‌جای تقابل شد.

لای، که از سوی پکن به جدایی‌طلبی متهم می‌شود، بارها پیشنهاد مذاکره با چین را مطرح کرده است. این در حالی است که چین فشارهای نظامی و سیاسی خود را بر تایوان افزایش داده و همچنان این جزیره خودمختار را بخشی از قلمرو خود می‌داند.

چالش‌های بین‌المللی و تأثیر ترامپ بر روابط چین و تایوان

با روی کار آمدن دولت جدید «دونالد ترامپ» در آمریکا، فشارها بر چین و تایوان بیشتر شده است. ترامپ که سیاست‌های تجاری سخت‌گیرانه‌ای علیه چین دارد، تعرفه‌هایی را بر این کشور اعمال کرده و تهدید کرده است که تدابیر مشابهی را علیه واردات نیمه‌رساناها نیز اجرا خواهد کرد؛ صنعتی که تایوان در آن نقش کلیدی دارد.

صلح از طریق گفت‌وگو؛ لای به تجار تایوانی چه گفت؟

لای در سخنرانی خود خطاب به سرمایه‌گذاران تایوانی فعال در چین تأکید کرد که دشمنان مشترک تایوان و چین، بلایای طبیعی هستند، نه یکدیگر. او گفت:«در دورانی که جهان با تحولات چندجانبه روبه‌رو است، تعاملات مثبت و گفت‌وگو میان دو سوی تنگه تایوان ضروری است تا به صلح دست یابیم.»

وی همچنین تأکید کرد که تایوان آماده گفت‌وگو با چین بر اساس اصل برابری و بدون پیش‌شرط است و گفت:«گفت‌وگو باید جایگزین رویارویی شود، اما آینده تایوان را فقط مردم این سرزمین تعیین خواهند کرد.»

پاسخ چین و موضع تایوان در برابر تهدیدها

دفتر امور تایوان در دولت چین هنوز به این اظهارات واکنشی نشان نداده است. پکن معتقد است که تایوان باید اصل «چین واحد» را بپذیرد، اما دولت لای این موضع را رد کرده است.

رئیس‌جمهور تایوان همچنین هشدار داد که نباید درباره صلح دچار «توهم» شد. او تأکید کرد که تایوان باید توان دفاعی خود را تقویت کند و گفت:«صلح از طریق قدرت به دست می‌آید. تایوان باید در کنار دیگر دموکراسی‌های جهان بایستد.»

تاریخچه اختلافات تایوان و چین

تایوان، که نام رسمی آن «جمهوری چین» است، پس از شکست نیروهای ملی‌گرا در جنگ داخلی مقابل کمونیست‌های مائو تسه‌تونگ در سال ۱۹۴۹، به این جزیره منتقل شد. از آن زمان، چین همواره ادعا کرده که تایوان بخشی از خاک این کشور است، اما تایوان خود را یک دولت مستقل با نظام دموکراتیک می‌داند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار