گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رای الیوم؛ ایتمار بن گویر، رهبر حزب «قدرت یهودی» رژیم صهیونیستی، که از جناح راست افراطی است، اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، از ممنوعیت اداره گذرگاه رفح در جنوب غزه توسط دولت فلسطین عقبنشینی کرده است. بن گویر در پستی در پلتفرم ایکس (توییتر سابق) افزود: «نخستوزیر بهطور مکرر تأکید کرده بود که اجازه نخواهد داد دولت فلسطین فرآیند عبور و مرور را مدیریت کند، زیرا این امر تهدیدی امنیتی است، اما متأسفانه او در این زمینه نیز عقبنشینی میکند.»
او ادامه داد: «رژیم صهیونیستی به دولت فلسطین، اجازه میدهد که بر دروازههای غزه تسلط پیدا کند. تا کجا میخواهیم پیش برویم؟» بن گویر همچنین تأکید کرد: «رژیم صهیونیستی به نقض وعدهها و اصولی که به عنوان بخشی از معامله خطرناک اعلام کرده بود ادامه میدهد»، که اشارهای به توافق مبادله اسرا و آتشبس در غزه دارد.
روز شنبه، گذرگاه رفح برای اولین بار از ماه مه گذشته بهطور موقت بازگشایی شد، در چارچوب توافق آتشبس غزه، تا اجازه دهد بیماران و مجروحان برای درمان به خارج از غزه منتقل شوند. اظهارات بن گویر در حالی مطرح میشود که دولت فلسطین هنوز بهطور رسمی درباره استقرار نیروهای خود در طرف فلسطینی گذرگاه رفح اعلام نکرده است، اما روز جمعه اتحادیه اروپا اعلام کرد که مأموریت غیرنظامی خود را در گذرگاه رفح از سر میگیرد.
سرویس پخش رژیم اسرائیل روز جمعه گزارش داد که فلسطینیها که قرار است گذرگاه را اداره کنند، مجوزهای لازم را از رژیم صهیونیستی دریافت کردهاند، اما جزئیات بیشتری در اینباره ارائه نکرده است. تاکنون، نتانیاهو، دولت فلسطین یا جنبش حماس بهطور فوری به اظهارات بن گویر واکنش نشان ندادهاند.
غزه در پی کشتارهای وسیعی که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ توسط رژیم صهیونیستی انجام شد، با بحران انسانی شدیدی روبهرو است. این حملات که به مدت ۱۵ ماه ادامه داشت، شامل هدف قرار دادن بیمارستانها، کادر درمانی و جلوگیری از واردات تجهیزات و داروهای پزشکی بود که شرایط بهداشتی را به شدت وخیمتر کرده و کمبود شدید دارو و تجهیزات پزشکی را به دنبال داشته است.
در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، توافق آتشبس در غزه و تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی به اجرا درآمد. این توافق سه مرحله دارد که هرکدام ۴۲ روز به طول میانجامد و در مرحله اول مذاکره برای شروع مراحل دوم و سوم انجام میشود، با میانجیگری مصر و قطر و حمایت ایالات متحده. از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا روز آتشبس در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، رژیم صهیونیستی با حمایت ایالات متحده، در غزه نسلکشی کرده است که بیش از ۱۵۹ هزار کشته و زخمی از فلسطینیها به جا گذاشته است که بیشتر آنها کودکان و زنان هستند، و بیش از ۱۴ هزار نفر همچنان مفقود هستند.