آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۶۲۵۵

هزینه ۸۰ هزار میلیارد ریالی برای آبرسانی به روستاهای دچار تنش آبی

جانشین قرارگاه سازندگی نیروی زمینی سپاه گفت: ۸۰ هزار میلیارد ریال برای جهاد آبرسانی به ۱۰ هزار روستای دارای تنش آبی هزینه شده است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سردار مجیدرضا حسن‌زاده جانشین قرارگاه سازندگی نیروی زمینی سپاه گفت: جهاد آبرسانی طرحی چهار ساله است که از ابتدای سال ۱۴۰۱ وارد فاز عملیاتی شد و اکنون به طور میانگین بیش از ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن به ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است.

وی با اشاره به اینکه این طرح به عنوان یکی از مهم‌ترین طرح ها در این حوزه به شمار می رود که هدف اصلی آن تامین آب پایدار برای مناطق روستایی و محروم است، اضافه کرد: افق بلند مدت این طرح در کشور تامین آب پایدار برای ۲۰ هزار روستا با تنش آبی است اما مرحله نخست آن آبرسانی برای ۱۰ هزار روستا آغاز شده است.

جانشین قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: مسأله تامین آب پایدار و بهداشتی در روستاها یکی از مسائل مهم است که می تواند مهاجرت روستاییان به شهرها را متوقف و حتی باعث مهاجرت معکوس شود.

وی اظهار کرد: با در نظرگرفتن وسعت جغرافیایی کشور می توان گفت که طرح جهاد آبرسانی بزرگ‌ترین پروژه عمرانی کشور محسوب‌می‌شود که در این طرح، از تجربه اقدامات جهادی سال‌های ابتدای انقلاب اسلامی ایران الگو گرفته شده و قرارداد آن توسط وزارت نیرو با قرارگاه امام‌حسن‌مجتبی (ع) بسته شده است.

سردار حسن‌زاده در خصوص اهمیت ورود قرارگاه امام‌حسن‌مجتبی (ع) در این پروژه بزرگ نیز گفت: اگر چنین پروژه های عظیمی به پیمانکاران خصوصی واگذار می شد، با توجه به اینکه پیمانکاران به سود خود هم توجه دارند، هزینه های پروژه افزایش پیدا می کرد.

وی افزود: یکی از پروژه های تازه افتتاح شده منبع آب سه هزار مترمکعبی تمام بتنی در شین‌آباد پیرانشهر است که هزینه تمام شده این منبع آب ۳۵۰ میلیارد ریال بود اما اگر همین پروژه توسط پیمانکاران بخش خصوصی احداث می شد، هزینه های آن به بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال افزایش پیدا می کرد.

جانشین قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اجرای طرح جهادآبرسانی در آذربایجان غربی هم اشاره کرد و گفت: این طرح در قالب ۶ مجتمع برای ۳۷۹ روستای دارای تنش آبی آذربایجان غربی با ۱۷۵ هزار نفر جمعیت، در شهرستان های شاهین دژ، میاندوآب، بوکان، پیرانشهر، سردشت، شوط، پلدشت و چایپاره در حال اجرا است.

وی افزود: در قالب این طرح ۸۱۵ کیلومتر لوله خط انتقال آب، ۹۵ کیلومتر لوله شبکه توزیع آب، ۷۳ باب مخزن ذخیر آب با ظرفیت ۲۱ هزار مترمکعب و ۴۴ باب ایستگاه پمپاژ آب با ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب احداث می شود و اکنون این طرح از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار