به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ روز ۱۸ فوریه اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
در ۱۸ فوریه ۱۲۲۹، فردریش دوم، امپراتور مقدس روم، با انعقاد پیمان آتشبس دهساله با سلطان کامل ایوبی، بدون هیچ درگیری نظامی، اورشلیم، ناصره و بیتلحم را به تصرف درآورد. این جنگ صلیبی که از ۱۲۲۸ آغاز شده بود، برخلاف نبردهای قبلی، بیشتر از طریق مذاکرات دیپلماتیک پیش رفت.
فردریش دوم که از طریق ازدواج با یولاند، وارث تاج و تخت اورشلیم، به پادشاهی اورشلیم نیز دست یافته بود، پس از اختلافات داخلی در سرزمینهای ایوبیان، از فرصت استفاده کرد و با دیپلماسی سیاسی توانست کنترل این مناطق را به دست آورد. این پیمان با مخالفت گسترده مسلمانان و حتی پاپ روبهرو شد، اما باعث شد اورشلیم حدود ۱۵ سال در اختیار صلیبیون باقی بماند.
۱۸ فوریه، سالروز درگذشت مارتین لوتر، کشیش آلمانی و بنیانگذار جنبش پروتستانتیسم است. وی در سال ۱۵۴۶ میلادی در سن ۶۳ سالگی درگذشت. لوتر بسیاری از آیینهای کلیسای کاتولیک را زائد دانسته و اصلاحات گستردهای را آغاز کرد که موجب پیدایش فرقه پروتستان شد. پیروان آموزشهای لوتر و کالوین فرانسوی در کشورهای مختلف، ازجمله ایالات متحده، به اکثریت رسیدند.
از اصلاحات مهم لوتر، آزاد کردن ازدواج کشیشها و منع بخشودگی گناهان در قبال اعتراف و پرداخت پول بود. او معتقد بود که منع ازدواج برای کشیشان و نامشروع دانستن طلاق، مخالف منطق، آزادی و طبیعت انسانی است. لوتر تأکید داشت که اجبار زن و شوهر به ادامه زندگی مشترک، نوعی مجازات بدون ارتکاب جرم است. وی همچنین مخالفت خود را با قوانین کلیسایی که کشیشان را از ازدواج منع میکرد، ابراز نمود.
جیوردانو برونو، فیلسوف ایتالیایی، در ۱۸ فوریه ۱۶۰۰ به اتهام ترویج عقاید غیرقابلقبول مذهبی و کفر، پس از محاکمهای طولانی از سوی کلیسای کاتولیک به اعدام محکوم شد. وی که به افلاطونیسم نوین گرایش داشت، از سوی دادگاه تفتیش عقاید به تیری بسته و در ملأعام سوزانده شد.