کد خبر:۱۲۲۹۶۳۴

انصاری: زیان دفن غیراصولی پسماند در کشور نزدیک به ۱۰۷ همت است

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: زیان دفن غیراصولی و غیراستاندارد پسماند در کشور نزدیک به ۱۰۷ هزار میلیارد تومان است و ابعاد مختلفی را از آلودگی آبخوان‌ها تا تهدید سلامت عمومی مردم در بر می‌گیرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شینا انصاری در جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند که در ساختمان کوثر ریاست جمهوری و با حضور محمدجعفر قایم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور و حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور برگزار شد، اظهارداشت: وضعیت مدیریت پسماند در کشور با مشکلات عدیده ای رو به رو است و مشکلات در برخی نقاط نیز تبدیل به بحران شده است.

وی با اشاره به اینکه نزدیک به ۲۰ سال از تصویب قانون مدیریت پسماند گذشته است، افزود: در همین راستا دفتر مدیریت پسماند در سال ۹۸ تشکیل شد و مسئولیت های متعددی از جمله پیگیری و نظارت بر اجرای قانون مدیریت پسماند و پیگیری اقدامات مشترک در قالب کنوانسیون‌های بین‌المللی را بر عهده دارد.

وی تاکید کرد: از ابتدای تصویب این قانون ۵۲ جلسه کارگروه ملی برگزار شده است اما همچنان وضعیت مدیریت پسماند در بیشتر نقاط کشور قابل قبول نیست.

انصاری تصریح کرد: دفن غیراصولی پسماند علاوه بر اثرات منفی محیط‌زیستی، سلامت عمومی مردم را هم تهدید می‌کند. لذا برای حل این مساله نیازمند همکاری و هم افزایی هستیم.

وی مدیریت مصرف و کاهش تولید پسماند، اصلاح فرآیندهای بسته بندی محصولات، بازیافت اصولی پسماند، لزوم سرمایه گذاری در حوزه پسماند، شفاف سازی مسئولیت دستگاه‌ها و الزام آور کردن مصوبات کارگروه‌ها را از جمله موارد مهم و تاثیرگذار در این حوزه دانست که نیازمند همکاری و اقدام مشترک دستگاه‌های مرتبط است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: با توجه به تنوع اقلیمی کشور باید طرح‌های متناسب با اقلیم برای مدیریت پسماند در مناطق مختلف داشته باشیم و از ارائه نسخه واحد برای کل کشور پرهیز کنیم.

وی به لزوم تامین مالی پروژه ها و طرح های مدیریت پسماند شهرداری ها اشاره کرد و گفت: لازم است اصلاحیه نخست قانون مدیریت پسماند که در مجلس شورای اسلامی، مراحل نهایی را می‌گذراند، مورد بررسی قرار گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار