کد خبر:۱۲۳۳۱۰۷
گزارش/

سالانه ۴۵ میلیون شیرخشک مازاد تولید می‌شود، اما شیرخشک نیست!

کمبود شیرخشک‌های پرمصرف مانند «آپتامیل» و «ببلاک» در داروخانه‌ها، موجب نگرانی والدین شده است؛ در حالی که گزارش‌های رسمی از توزیع مناسب خبر می‌دهند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری، در یکی از داروخانه‌ها، بحثی میان یک مشتری ناراضی و تکنسین داروخانه بالا گرفته است. مرد جوانی که به دنبال شیرخشک موردنظرش می‌گردد، با گلایه از کمبود این محصول اساسی، نگرانی خود را ابراز می‌کند و کار به جر و بحث و دعوای کلامی با تکنسین داروخانه می‌رسد.

بی شک این داستان در بسیاری از داروخانه‌های کشور اتفاق افتاده و اکثر تکنسین‌های داروخانه حداقل یکبار این شرایط را تجربه کرده‌اند.

شیرخشک یکی از مهم‌ترین اقلام تغذیه‌ای نوزادان است که دسترسی مستمر به آن، تأثیر مستقیمی بر سلامت کودکان دارد. بااین‌حال، از ابتدای نیمه دوم سال، کمبود برخی برند‌های خاص، به یکی از مشکلات جدی در حوزه دارویی کشور تبدیل شده است.

برخی برند‌ها همیشه موجود، برخی نایاب

طبق گفته کاربران خبرگزاری دانشجو و در جریان بررسی‌های انجام‌شده در سطح داروخانه‌های تهران، مشخص شد که برند‌هایی مانند «نان» به‌وفور در قفسه‌ها دیده می‌شوند، اما برند‌های پرمصرفی نظیر «آپتامیل»، «ببلاک» و «تروویتال» که اغلب پزشکان برای نوزادان تجویز می‌کنند، در بسیاری از داروخانه‌ها یافت نمی‌شوند.

یکی از داروسازان دراین‌باره می‌گوید: ما به‌طور مداوم از شرکت‌های پخش، درخواست شیرخشک داریم، اما معمولاً با پاسخ منفی مواجه می‌شویم. در مواردی هم که محصولی تأمین شود، تعداد بسیار محدودی از آن توزیع می‌شود. او همچنین در خصوص شیرخشک‌های خاص اضافه می‌کند: پیدا کردن برخی از شیرخشک‌های معمولی هم دشوار است، چه برسد به انواع رژیمی که اصلاً در دسترس نیستند.

در داروخانه‌ای دیگر، تکنسین داروخانه با اشاره به کمبود برخی برند‌ها می‌گوید: آپتامیل پپتی موجود نداریم و احتمالاً در سایر داروخانه‌ها هم پیدا نخواهید کرد. شرکت‌های تأمین‌کننده، این محصول را فعلاً عرضه نمی‌کنند. او به والدین پیشنهاد می‌کند که در صورت تأیید پزشک، از برند‌های جایگزین استفاده کنند.

رئیس سازمان غذا و دارو در نیمه دوم دی ماه در این رابطه گفته بود که ظرفیت تولید شیرخشک توسط شرکت‌های ما حدود ۱۲۰ میلیون شیر خشک در سال هست که تولید می‌کنند و مصرف کشور حدود ۷۵ میلیون شیرخشک هست یعنی ما بیش از نیاز کشور توان تولید شیرخشک داریم. عمده کمبود شیر خشکی که ما در بازار احساس می‌کنیم از یک برند خاص ما است که ظرفیت تولید این برند در کشور محدود است تقاضا برای آن برند بیشتر هست. مردم می‌توانند از جایگزین‌ها و دیگر برند‌های شیرخشک استفاده بکنند.

کد ویدیو

اما موضوعی که والدین مطح می‌کنند این است که با وجود اصرار داروخانه بر مشابه بودن شیرخشک ها، کودک شیرخشک برخی از برند‌ها را نمیخورد و یا برند‌های موجود برای کودک ایجاد حساسیت و مشکلات گوارشی می‌کند.

گزارش‌های رسمی در تضاد با مشاهدات میدانی

در حالی که مسئولان سازمان غذا و دارو از توزیع مناسب شیرخشک در کشور سخن می‌گویند، بسیاری از والدین از مشکلات جدی در تأمین این محصول گلایه دارند. برخی از آنها عنوان می‌کنند که ناچارند برای پیدا کردن یک قوطی شیرخشک، مسیر‌های طولانی را در شهر طی کنند.

از سوی دیگر، منابع آگاه در صنعت دارویی، علت کمبود را توزیع نامتعادل عنوان کرده‌اند. به گفته آنها، میزان تقاضا در برخی مناطق، از میزان عرضه بیشتر است و این امر باعث کمبود برخی برند‌ها در مناطق خاص می‌شود. بااین‌حال، برخی داروخانه‌داران بر این باورند که شرکت‌های تأمین‌کننده، با هدف افزایش قیمت، عرضه را محدود کرده‌اند.

آیا مشکل کمبود شیرخشک حل خواهد شد؟

برخی مقامات سازمان غذا و دارو معتقدند که اصرار والدین بر خرید برند‌های خاص، دلیل اصلی احساس کمبود در بازار است. بااین‌حال، بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که کمبود برخی از شیرخشک‌ها، فراتر از یک انتخاب شخصی است و ریشه در سیاست‌های تأمین و توزیع دارد.

اگرچه اقدامات مختلفی برای رفع این مشکل انجام شده است، اما همچنان داروسازان از وضعیت نابسامان بازار شیرخشک خبر می‌دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار