کد خبر:۱۲۳۳۶۱۴

حمایت ستاد توسعه علوم شناختی از ۴۰ طرح تحقیقاتی برای ارتقاء فناوری‌های نوین

ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی ریاست‌جمهوری با هدف تحول در فناوری‌های نوین، از ۴۰ طرح تحقیقاتی پیشرو در حوزه‌هایی همچون هوش مصنوعی، توانبخشی شناختی، علوم اعصاب و نگاشت مغز حمایت می‌کند.
حمایت ستاد توسعه علوم شناختی از ۴۰ طرح تحقیقاتی برای ارتقاء فناوری‌های نوین

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشگاه، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با هدف توسعه فناوری و خدمات شناختی، در سال جاری از ۴۰ طرح تحقیقاتی که توسط ۲۷ مرکز علمی و دانشگاهی ارائه شده‌اند، حمایت می‌کند.

این طرح‌ها در زمینه‌های متنوعی از جمله مدل‌سازی، هوش مصنوعی، توانبخشی شناختی، فناوری شناختی، داده‌کاوی اجتماعی با رویکرد شناختی، ارزیابی شناختی، مدیریت و اقتصاد شناختی، نگاشت مغز، علوم اعصاب شناختی و فلسفه ذهن به تصویب رسیده‌اند.

ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با بیش از دو هزار استاد، محقق و متخصص در بیش از یکصد مرکز علمی، پژوهشی و دانشگاهی در سراسر کشور همکاری دارد تا دانش در حوزه‌های علوم شناختی و فناورانه را ترویج کند و طرح‌های تحقیقاتی را پیش ببرد.

در سال‌های اخیر، در راستای فراخوان‌های متعدد ستاد، بیش از ۴۰۰ طرح تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه‌های مختلف علوم شناختی تحت حمایت این ستاد قرار گرفته‌اند. از این تعداد، بیش از ۲۰۰ طرح به اتمام رسیده و همچنین به همین میزان طرح دیگر با پیشرفت‌های قابل توجه در حال اجرا هستند.

ساخت انواع دستگاه‌های تصویربرداری مغز، ثبت سیگنال‌های مغزی و تحریک مغزی از جمله دستاورد‌های این طرح‌ها در تولید و ساخت فناوری‌های شناختی در کشور است.

تشکیل هسته‌های پژوهشی در حوزه‌های علوم شناختی از دیگر اقدامات ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی برای تربیت نیروی متخصص و مجرب است. تاکنون بیش از ۲۰ هسته پژوهشی در این حوزه در مراکز علمی و دانشگاهی سراسر کشور ایجاد و فعال شده‌اند.

ستاد تلاش می‌کند با حمایت از طرح‌های پژوهشی فناورانه و بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های داخلی، فرصت‌های لازم را برای ترویج و توسعه دانش علوم شناختی در کشور فراهم کند و با تأمین نیاز‌های این حوزه، زمینه دستیابی به خودکفایی و کاهش وابستگی‌ها را ایجاد کند.

توجه به حوزه سلامت، سرمایه‌های شناختی و همچنین آموزش و پرورش، از اولویت‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی به شمار می‌رود. این ستاد با رویکرد استفاده از دستاورد‌های علوم و فناوری‌های شناختی، تلاش می‌کند تا مهارت‌های شناختی در جامعه را ارتقاء دهد و به فرآیند یادگیری و آموزش با شیوه‌های شناختی در نظام آموزشی کشور کمک کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار