کد خبر:۱۲۳۴۹۱۱

تولید ۵۰ درصد بذر‌های هیبریدی در داخل کشور تا پایان برنامه هفتم توسعه هدف‌گذاری شد

رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی از برنامه‌ریزی برای تولید ۵۰ درصد بذر‌های هیبریدی در داخل کشور تا پایان برنامه هفتم توسعه خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو،محمد زمانیان رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی طی نشستی در جمع خبرنگاران سیاست این مؤسسه را بر افزایش تولید ارقام هیبریدی و کاهش وابستگی به بذرهای خارجی اعلام کرد.

وی با اشاره به اهمیت خودکفایی در تولید بذرهای کشاورزی، اظهار کرد: در بخش سبزی و صیفی رقابت شدیدی با بذرهای خارجی وجود دارد و هدف این است که کشاورزان به استفاده از بذرهای داخلی ترغیب شوند.

زمانیان از واگذاری چهار رقم سیب‌زمینی به بخش خصوصی در سال گذشته خبر داد و گفت: ارقام تولیدشده در مؤسسه تحقیقات نهال و بذر اکنون با نمونه‌های خارجی رقابت می‌کنند که این اقدام گامی مهم در جهت تقویت تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات است.

دستیابی به رقم کنجد ناشکوفا،کاهش ضایعات تولید

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای اخیر این مؤسسه، دستیابی به رقم کنجد ناشکوفا است. زمانیان در این‌باره گفت: یکی از مشکلات اصلی کشاورزان در کشت کنجد، ریزش بالای این دانه روغنی است که موجب کاهش انگیزه برای کشت آن می‌شود. اما محققان داخلی توانسته‌اند با بهره‌گیری از منابع ژنتیکی بومی رقم کنجد ناشکوفا را تولید کنند که این مشکل را برطرف کرده و می‌تواند به افزایش تولید این محصول کمک کند.

رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با اشاره به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه کشاورزی گفت: طبق آمار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان در این بخش فعال هستند اما بر اساس برنامه هفتم توسعه، این تعداد باید به هزار شرکت افزایش یابد.

وی همچنین از فعالیت سه شرکت دانش‌بنیان زیرمجموعه این مؤسسه در حوزه‌های سبزی و صیفی، دانه‌های روغنی، غلات و تولید نهال‌های باغی خبر داد.

برنامه‌ریزی برای تولید ۵۰ درصد بذرهای هیبریدی در کشور

زمانیان تأکید کرد: در برنامه هفتم توسعه هدف‌گذاری شده است که ۵۰ درصد بذرهای هیبریدی در داخل کشور تولید شود.

وی درخصوص چالش‌های موجود در این مسیر گفت: تولید بذرهای هیبریدی در کشور همچنان محدود است اما تلاش می‌شود سالانه ۱۰ درصد افزایش یابد تا در پایان برنامه هفتم توسعه نیمی از نیاز کشور به این بذرها از تولیدات داخلی تأمین شود.

کاهش وابستگی به واردات دانه‌های روغنی

زمانیان با اشاره به وابستگی کشور به واردات روغن‌های خوراکی بر اهمیت توسعه تحقیقات در این زمینه تأکید کرد وادامه داد: تاکنون ۶۱ رقم جدید دانه‌های روغنی شامل ۱۵ رقم کلزا، ۱۲ رقم آفتابگردان، ۱۸ رقم سویا، ۶ رقم گلرنگ و ۱۰ رقم کنجد معرفی شده است.

وی همچنین از معرفی دو رقم جدید آفتابگردان هیبرید با نام‌های "عرش" و "آنیکا" خبر داد و افزود:  می‌توانند به افزایش تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات کمک کنند.

زمانیان در ادامه به چالش‌های پیش روی این مؤسسه اشاره کرد و گفت: کمبود نیروی انسانی مشکلات زیرساختی و حفظ مزارع تحقیقاتی از جمله موانع اصلی توسعه فعالیت‌های این مؤسسه است.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مزارع تحقیقاتی این مؤسسه در داخل بافت شهری قرار دارند و نهادهای مختلف برای تصاحب این زمین‌ها اقدام کرده‌اند. اما در سال‌های اخیر برای تثبیت مالکیت این مزارع اسناد رسمی و تک‌برگی صادر شده تا از این اراضی در برابر تعرض محافظت شود.

توسعه تحقیقات راهی برای خودکفایی کشاورزی

رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در پایان بر ضرورت توسعه تحقیقات کشاورزی تأکید کرد و گفت: در برخی محصولات مانند گندم تحقیقات بیش از یک قرن قدمت دارد و کشور به خودکفایی رسیده است اما در محصولاتی مانند دانه‌های روغنی همچنان نیاز به تحقیقات گسترده‌تر داریم.

وی ابراز امیدواری کرد که با حمایت‌های بیشتر روند توسعه تحقیقات کشاورزی شتاب گیرد و تولید داخلی در این حوزه افزایش یابد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار