کد خبر:۱۲۳۵۵۷۲
در برنامه دادستان؛

ایری: بالای ۹۰ درصد از منابع آبی گلستان از منابع زیرزمینی تامین می‌شود/ استان فاقد سد کافی برای تأمین آب شرب است+فیلم

نماینده مردم غرب گلستان گفت: در حال حاضر، استان با کمبود ۵۰۰ لیتر در ثانیه و ۱۵۰۰ لیتر در سال آب مواجه است. برای جبران این کمبود، راهکار اصلی شیرین‌سازی آب دریای خزر است که برخلاف برخی ادعاها، تبعات زیست‌محیطی ندارد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، عبدالجلال ایری، نماینده مردم کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان در مجلس شورای اسلامی، در برنامه تلویزیونی «دادستان» با تأکید بر بحران تأمین آب در استان گلستان اظهار داشت: استان گلستان در زمینه تأمین آب با مشکلات جدی مواجه است. بیش از ۹۰ درصد از منابع آبی استان، یعنی حدود ۹۷ درصد، از آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود. استان گلستان فاقد سد کافی برای تأمین آب شرب است و وابسته به بارندگی‌ها و تغذیه آب‌های زیرزمینی است.

وی افزود: در حال حاضر، استان با کمبود ۵۰۰ لیتر در ثانیه و ۱۵۰۰ لیتر در سال آب مواجه است. برای جبران این کمبود، راهکار اصلی شیرین‌سازی آب دریای خزر است که برخلاف برخی ادعاها، تبعات زیست‌محیطی ندارد.

ایری با انتقاد از موانع محیط زیستی تأکید کرد: هرگاه صحبت از پروژه‌های تأمین آب می‌شود، بحث محیط زیست مطرح می‌گردد. در حالی که محیط زیست کجا موافقت کرده است؟ وزارت نیرو به‌عنوان دستگاه متولی از طریق شرکت آب و فاضلاب تمام فرآیند‌های لازم را طی کرده است. مطالعات انجام شده و مصوبات از وزارت نیرو، آب و فاضلاب و سازمان برنامه و بودجه اخذ شده است.

وی در خصوص وضعیت قرارداد خرید تضمینی آب گفت: این پروژه اکنون در مرحله ابلاغ قرارداد خرید تضمینی است، اما این فرایند دو سال به طول انجامیده است. علت این تأخیر این است که سرمایه‌گذاری باید توسط بخش خصوصی انجام شود و آب تولیدشده به دولت فروخته شود. بدون ابلاغ قرارداد خرید تضمینی، سرمایه‌گذار نمی‌تواند وارد عمل شود.

ایری با اشاره به ابعاد بحران آب در سال‌های آینده افزود: استان گلستان پیش‌تر نیز با بحران آب مواجه بوده است و در سال‌های آتی با ابعاد بسیار بزرگ‌تری از این بحران روبه‌رو خواهد شد. راهکار اصلی برای حل این مشکل، شیرین‌سازی آب دریای خزر برای تأمین آب استان است.

وی در پایان با اشاره به ظرفیت‌های شیرین‌سازی آب دریای خزر اظهار داشت: مجوز اولیه برای شیرین‌سازی ۳۰ میلیون مترمکعب آب دریافت شده بود، اما در نهایت تنها ۱۵ هزار مترمکعب تصویب شد که این میزان نیز بسیار پایین است. حتی با همین عدد هم می‌توان شهر‌های ساحلی استان را از نظر تأمین آب شرب بی‌نیاز کرد. در فاز‌های بعدی می‌توان شهر‌های گرگان و گنبد را نیز پوشش داد و کل استان را از طریق شیرین‌سازی آب دریای خزر تأمین کرد. دولت باید در این زمینه ورود کرده و برای تأمین آب شرب مردم استان گلستان اقدامات عملی انجام دهد.

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار