آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۵۵۶۵
در برنامه دادستان؛

عبدالجلال ایری: سازمان محیط زیست جلوی توسعه جزیره آشوراده را می‌گیرد+فیلم

نماینده مردم غرب گلستان گفت: با وجود مصوبات قانونی و حمایت‌های شورای عالی معماری و شهرسازی و کمیته طبیعت‌گردی، همچنان سازمان محیط زیست با اجرای پروژه‌های توسعه‌ای در این منطقه مخالفت می‌کند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، عبدالجلال ایری، نماینده مردم کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان در مجلس شورای اسلامی، در برنامه تلویزیونی «دادستان» با انتقاد از وضعیت جزیره آشوراده اظهار داشت: خوابگاه‌ها مشخص شده‌اند؛ اگر مردم به جزیره آشوراده برگردند، گردشگری ما رونق می‌گیرد. این موضوع حرف ساده‌ای است. شورای عالی معماری و شهرسازی با عنوان واحد خوابگاهی این موضوع را مصوب کرده است، اما سازمان محیط زیست چه اقدامی انجام داده است؟

وی با اشاره به علل موانع پیش‌روی پروژه‌ها افزود: علت این محدوده‌ها در محدوده زیست محیطی است که توسط شورای عالی معماری و شهرسازی و کمیته طبیعت‌گردی مشخص شده‌اند. این دو مرجع اختیار داده‌اند که ۲۲ هکتار در جزیره آشوراده، ۱۳۸ هکتار در ساحل بندر ترکمن و روستای گردشگری آشوراده، ۵ هکتار اردوگاه دانش‌آموزی و موزه ماهیان خاویاری احداث و ساماندهی شود.

ایری با تاکید بر موانع ایجاد شده توسط برخی دستگاه‌ها گفت: اگر می‌خواستیم به داخل جزیره برویم، باید از طریق استان مازندران اقدام می‌کردیم، اما استان مازندران اجازه نمی‌دهد. استاندار ما صحبت‌هایی می‌کند که در سطح پاسخگویی مدیرکل یک استان هم نیست. جایگاه هر کدام از این مسئولان مشخص است، اما به‌جای همکاری، مانع اجرای پروژه‌ها می‌شوند.

وی با تاکید بر قانونی بودن پروژه‌ها تصریح کرد: همان قانونی که به سازمان محیط زیست اختیار داده، به شورای عالی معماری و شهرسازی و کمیته طبیعت‌گردی نیز اختیار داده است. این مراجع قانونی گفته‌اند که می‌توانید در جزیره آشوراده ۲۲ هکتار احداث کنید. ساکنان بومی جزیره باید به روستای خودشان برگردند. چه ایرادی در این کار وجود دارد؟

ایری با اشاره به آتش‌سوزی‌های مکرر در منطقه اظهار داشت: در طی سال‌های گذشته شاهد آتش‌سوزی‌های متعدد در این منطقه بوده‌ایم. اگر اینجا منطقه حفاظت‌شده است، چرا این اتفاقات رخ می‌دهد؟ مردم آشوراده، که خود ساکنان روستا بوده‌اند، در گذشته خودشان از محیط زیست حفاظت می‌کردند.

وی ادامه داد: ما نیز دلسوز محیط زیست هستیم و اصلاً اجازه نمی‌دهیم که تخریب شود. اما چرا برخی افراد فکر می‌کنند که ما نمی‌توانیم و فقط آنها می‌توانند؟ اکنون ۴۰ سال گذشته و نتیجه چه شده است؟

ایری با بیان وضعیت خلیج گرگان و کانال آشوراده گفت: اگر کانال آشوراده را در دولت سیزدهم لایروبی نکرده بودیم، سطح آب دریای خزر و خلیج گرگان به بالای ۵۰ هزار می‌رسید که این به معنای یک فاجعه زیست محیطی بود. هیچ موجود زنده‌ای در تالاب نمی‌توانست رشد کند. چرا در چنین شرایطی هیچ اقدامی انجام نمی‌شود؟

Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration 0:00
Loaded: 0%
0:00
Progress: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
 
1x
کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار